18 Απρ 2024
READING

Η ανάκαμψη του Ralph Lauren κερδίζει προσοχή για την μάρκα

3 MIN READ

Η ανάκαμψη του Ralph Lauren κερδίζει προσοχή για την μάρκα

Η ανάκαμψη του Ralph Lauren κερδίζει προσοχή για την μάρκα

Η Ralph Lauren ανακοίνωσε την Τρίτη ότι τα έσοδα του τέταρτου τριμήνου μειώθηκαν κατά 1,5% σε 1,5 δισ. δολάρια από 1,53 δισ. δολάρια το τρίμηνο πριν, ενώ το ξένο νόμισμα έπληξε την αύξηση των εσόδων κατά 270 μονάδες βάσης. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 1,2% σε σταθερό νόμισμα, σύμφωνα με δελτίο τύπου της εταιρείας.

Στη Βόρεια Αμερική, τα έσοδα του τριμήνου μειώθηκαν κατά 7% στα 708 εκατ. δολάρια, ενώ τα έσοδα χονδρικής στην περιοχή μειώθηκαν κατά 10%. Οι συνολικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 1% και μειώθηκαν κατά 4% στη Βόρειο Αμερική με τις  ψηφιακές να  αυξάνονται κατά 6% και τις πωλήσεις φυσικών καταστημάτων να μειώνονται κατά 7% στην περιοχή, όπως οποία ανέφεραν τα στελέχη σε τηλεδιάσκεψη την Τρίτη λόγω της μείωσης δαπανών από τους τουρίστες.



Τα συνολικά μικτά κέρδη ανήλθαν σε 901 εκατομμύρια δολάρια και το μικτό περιθώριο κέρδους ήταν 59,9%, ανέφερε επίσης η εταιρεία. Τα λειτουργικά έσοδα του τριμήνου ανήλθαν στα 28 εκατομμύρια δολάρια, καθώς τα καθαρά έσοδα μειώθηκαν στα 32 εκατομμύρια δολάρια από τα 41 εκατομμύρια δολάρια το τρίμηνο πριν.

Στελέχη της Ralph Lauren ακούστηκαν ευχαριστημένα το πρωί της Τρίτης με τα σαφή σημάδια της προόδου στην ανάκαμψή να ξεπερνούν το πολυάσχολο τέταρτο τρίμηνο.


Η εταιρεία συνεχίζει να θυσιάζει σκόπιμα κάποια χονδρικά έσοδα για να απομακρυνθεί από τα κανάλια off-price και τα πολυκαταστήματα και, ειδικά σε χαμηλές τιμές, που θα συνεχιστεί, σύμφωνα με την CFO Jane Nielsen. Η εταιρεία βλέπει ευκαιρίες στην Κίνα, όπου τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 30% στην ηπειρωτική χώρα.

Όμως, τα ανοίγματα των καταστημάτων έχουν επιβραδυνθεί, καθώς η εταιρεία στοχεύει στην κερδοφορία, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Patrice Louvet.



Η μάρκα με ιστορία μισού αιώνα αναγνωρίζει επίσης σαφώς τη σημασία της προσέλκυσης νέων πελατών από τις νεότερες γενιές και ο Louvet επεσήμανε τους 15 εκατομμύρια οπαδούς της στο Instagram σε όλες τις μάρκες του ομίλου της ως απόδειξη ότι αυτοί οι καταναλωτές είναι κοντά της. Είπε επίσης ότι limited edition συλλογές περιορισμένης έκδοσης και tie-ups, όπως η συνεργασία του με την ευρωπαϊκή μάρκα skate, Palace συνδέεται με αυτούς τους αγοραστές.

Αυτό εμφανίζεται και στην εξωτερική έρευνα, συμπεριλαμβανομένης της GlobalData Retail. “Τα δεδομένα μας δείχνουν ότι η συνάφεια της Ralph Lauren συνεχίζει να αυξάνεται.Η ανανέωση και η ευαισθητοποίηση του εμπορικού σήματος παραμένουν αυξημένες σε σχέση με το προηγούμενο έτος”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της GlobalData Retail, Neil Saunders . “Η αύξηση είναι έντονη στους νεότερους αγοραστές.”
Ωστόσο, η εταιρεία μπορεί να χρειαστεί να είναι ακόμα πιο τολμηρή εάν πρόκειται πραγματικά να κερδίσει τους διασταυρούμενους καταναλωτές, ειδικά στο σπίτι.Οι μεσαίου εισοδήματος αγοραστές αρχίζουν να αισθάνονται κάποια οικονομική πίεση, προειδοποίησε επίσης, προσθέτοντας ότι η προσφορά της μάρκας πρέπει να αυξηθεί προκειμένου να κερδίσουν από εκείνους.

 “Δυστυχώς, αυτό το τρίμηνο η συνάρτηση των καταναλωτών που ενδιαφέρονται για το εμπορικό σήμα και των πελατών αγοράζουν έπεσε απότομα, ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες”, ανέφερε. “Αν και υπήρξαν βελτιώσεις, πιστεύουμε ότι η Ralph Lauren πρέπει να προχωρήσει πολύ περισσότερο στη δημιουργία συναρπαστικών ποικιλιών και ‘must have’  προϊόντων.  Οι τρέχουσες σειρές παραμένουν λίγο αδιάφορες και δεν επαρκούν για να μεγιστοποιήσουν τον αριθμό των φανατικών πελατών, κάτι που συμβαίνει ιδιαίτερα στη Βόρεια Αμερική όπου ο ανταγωνισμός είναι έντονος. “

Αυτό θα απαιτήσει “περισσότερη δημιουργικότητα και ενθουσιασμό”, όπως συνέβη στις συνεργασίες με το Target, σύμφωνα με τον Saunders. “Σημειώνουμε, για παράδειγμα, την επερχόμενη limited συνεργασία μεταξύ του Vineyard Vines και του Target”, ανέφερε. “Ενώ αυτό το σχήμα μπορεί να μην ήταν εντελώς κατάλληλο για την Ralph Lauren, είναι ένα παράδειγμα σκέψης ‘out of the box’ “.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.