18 Απρ 2024
READING

Η L’Oréal επεκτείνεται με το brand Colour & Co

3 MIN READ

Η L’Oréal επεκτείνεται με το brand Colour & Co

Η L’Oréal επεκτείνεται με το brand Colour & Co

Η L’Oréal ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε ένα brand direct-to-consumer για τη βαφή μαλλιών στο σπίτι. Το Colour & Co, που αναπτύχθηκε στο Incubator Technology της L’Oréal, προσφέρει στους πελάτες εξατομικευμένες συστάσεις για προϊόντα μέσω δωρεάν συνεδρίες βίντεο με πιστοποιημένο colorist ή ηλεκτρονικό κουίζ, ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής της μάρκας, Olivier Blayac σε συνέντευξή του.

Αφότου συζητήσουν τον τύπο μαλλιών, την υφή, το ιστορικό βαφών και τους στόχους με τον στιλίστα σε υπολογιστή ή κινητή συσκευή, οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν τον προσαρμοσμένο σε εκείνους τύπο βαφής για παράδοση στο σπίτι, για μία φορά ή με συνδρομή.

Τα “Colorboxes” ξεκινούν από 19,90 δολάρια για τις εφάπαξ παραγγελίες, ενώ το κουίζ και η συνομιλία μέσω βίντεο είναι δωρεάν. Γραπτές οδηγίες και ένα εξατομικευμένο εκπαιδευτικό βίντεο θα μεταφορτωθούν στον online λογαριασμό του πελάτη περίπου 10 λεπτά μετά την τοποθέτηση μιας παραγγελίας, περιγράφοντας λεπτομερώς τον τρόπο εφαρμογής του προϊόντος.

Η Color & Co απευθύνεται σε γυναίκες ηλικίας 30 έως 50 ετών, οι οποίες είναι ήδη εξοικειωμένες με το χρωματισμό των μαλλιών στο σπίτι, καθώς και άνδρες.

Η μάρκα DTC θα κυκλοφορήσει στην αγορά μέσω influencers και διαφήμισης στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, συγκεκριμένα το Facebook, το οποίο ο Blayac δήλωσε ότι ταιριάζει καλύτερα με τις προτιμήσεις του κοινού.

Καθώς η μάρκα μεγαλώνει, η Color & Co σχεδιάζει να επιτρέψει στους πελάτες να ζητήσουν συμβουλές μέσω βίντεο από στυλίστες που πληρούν ορισμένα κριτήρια, όπως να μιλάνε ισπανικά ή να ειδικεύεται στα σγουρά μαλλιά.

Για να κατανοήσουν τα μοναδικά προβλήματα και τους στόχους του πελάτη, το ζωντανό βίντεο του Color & Co στοχεύει να συλλέξει τις εικασίες για την επιλογή της σωστής απόχρωσης μέσα από ερωτήσεις που θα θέτουν οι colorists – κάτι που δεν μπορούν να προσφέρουν τα ερωτηματολόγια AR και τα on-line κουίζ.

Η συνομιλία απευθείας με τους εξουσιοδοτημένους colorists θα μπορούσε να δώσει στους πελάτες μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις αποφάσεις αγοράς τους και μεγαλύτερη ικανοποίηση προϊόντος συνολικά. Σχεδόν το 99% των ατόμων που έλαβαν μέρος στις beta δοκιμές του βίντεο,  δήλωσαν ότι ήταν ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα, σύμφωνα με τον Blayac.

Εν τω μεταξύ, το γεγονός ότι γεννιέται από το Incubator της L’Oréal θα βοηθήσει πιθανώς το Colour & Co να κερδίσει προσοχή αμέσως μετά την κυκλοφορία του, ειδικά καθώς οι καταναλωτές έχουν όλο και μεγαλύτερη άνεση με σχετικά νέα μοντέλα συνδρομής DTC και προϊόντων.

“Αν δεν χρησιμοποιούσαμε τις εγκρίσεις καινοτομίας της L’Oréal, οι άνθρωποι μπορεί να είχαν αμφιβολίες για το εμπορικό σήμα”, δήλωσε ο Blayac. “Η συμμετοχή στην οικογένεια L’Oréal αποτελεί ένδειξη ότι οι άνθρωποι μπορούν να μας εμπιστευτούν.”

Ωστόσο, το Color & Co εξακολουθεί να ανταγωνίζεται άλλες μάρκες της L’Oréal, όπως η Garnier Nutrisse και η L’Oréal Paris, καθώς και τη μάρκα βαφών μαλλιών DTC, Madison Reed, η οποία προσφέρει δοκιμές AR και προσφάτως πραγματοποίησε αποκλειστική συμφωνία πώλησης στα πακέτα της στα καταστήματα Ulta Beauty.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.