20 Απρ 2024
READING

Η H&M πωλεί με απόλυτη διαφάνεια στην εφοδιαστική της αλυσίδα

2 MIN READ

Η H&M πωλεί με απόλυτη διαφάνεια στην εφοδιαστική της αλυσίδα

Η H&M πωλεί με απόλυτη διαφάνεια στην εφοδιαστική της αλυσίδα

Η H&M ανακοίνωσε ότι έγινε ο πρώτος μεγάλος retailer μόδας που θα φέρει τη διαφάνεια στην ευρύτερη αλυσίδα εφοδιασμού της προσφέροντας λεπτομέρειες για όλα τα ρούχα που πωλούνται στο hm.com καθώς και τα περισσότερα προϊόντα από την home collection που πωλούνται στο site.

Κάθε προιόν που περιλαμβάνεται στην πρωτοβουλία διαφάνειας της H&M θα παρουσιάζει λεπτομέρειες για τη χώρα παραγωγής, ονόματα προμηθευτών, ονόματα εργοστασίων με διευθύνσεις και αριθμό εργαζομένων που απασχολούνται στις εγκαταστάσεις.

Οι πελάτες  μπορούν επίσης να μάθουν για τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ενδυμάτων. Ο στόχος, σύμφωνα με την H&M, είναι να επιτρέψει στους πελάτες της να κάνουν πιο ενημερωμένες επιλογές σχετικά με τα προϊόντα που αγοράζουν.

“Με το να είμαστε ανοιχτοί και διαφανείς για το πού παράγονται τα προϊόντα μας, ελπίζουμε να θέσουμε τον πήχη ψηλα στη βιομηχανία μας και να ενθαρρύνουμε τους πελάτες να κάνουν πιο βιώσιμες επιλογές”, δήλωσε ο Isak Roth, επικεφαλής αειφορίας της H&M. “Με τη διαφάνεια έρχεται η ευθύνη, καθιστώντας τη διαφάνεια έναν τόσο σημαντικό παράγοντα για να βοηθήσει στη δημιουργία μιας πιο βιώσιμης βιομηχανίας μόδας”.

Η H&M έχει από καιρό εκφράσει την προθυμία της να είναι ανοιχτή σχετικά με την αλυσίδα εφοδιασμού της και τις πρωτοβουλίες βιωσιμότητας. Αρχικά, ξεκίνησε να δημοσιεύει τον κατάλογο προμηθευτών στο διαδίκτυο το 2013.

Πριν από δύο χρόνια εισήγαγε τη Conscious Exclusive Collection που παράγεται με το Bionic Yard, το οποίο κατασκευάζεται από σακούλες τροφίμων και πλαστικές φιάλες που συλλέγονται αφότου ξεβραστούν σε ακτές. Ο έμπορος λιανικής πώλησης είχε προηγουμένως θέσει ως στόχο το 100% του βαμβακιού που χρησιμοποιείται στα ρούχα του να είναι βιώσιμο ως το 2020.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.