28 Απρ 2024
READING

Άνοδος των online πωλήσεων της Asics

2 MIN READ

Άνοδος των online πωλήσεων της Asics

Άνοδος των online πωλήσεων της Asics

Η Asics σημείωσε πτώση στις ενοποιημένες καθαρές πωλήσεις στην ευρωπαϊκή αγορά κατά το πρώτο τρίμηνο, παρά την αύξηση των πωλήσεων από τα online καταστήματα λιανικής πώλησης.

Την περίοδο αυτή, οι λιανικές πωλήσεις της Asics αυξήθηκαν κατά 17% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ οι πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου σημείωσαν άνοδο 130% σε ετήσια βάση.

Οι πωλήσεις σε βασικές αναδυόμενες αγορές αυξήθηκαν επίσης, αν και οι ενοποιημένες καθαρές πωλήσεις στην EMEA (Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική) το πρώτο τρίμηνο μειώθηκαν κατά 9%.

Η Asics εξακολούθησε να παράγει ισχυρά αποτελέσματα από την επέκταση του αποτυπώματος direct-to-consumer μέσω του ανοίγματος δικών της καταστημάτων και της επένδυσης σε περιβάλλοντα με επωνυμία Asics σε βασικούς λιανοπωλητές.

Η μάρκα αθλητικών ενδυμάτων πρόσθεσε ότι το νέο πρόγραμμα διαχείρισης κατηγοριών απέδωσε επιτυχημένα αποτελέσματα σε δικά της καταστήματα και χονδρεμπόρους.

Στις αρχές του 2019, η Asics πραγματοποίησε αλλαγές στον οργανισμό EMEA, προκειμένου να αντικατοπτρίζει μια παγκόσμια προσέγγιση διαχείρισης κατηγοριών, η οποία περιλαμβάνει το συνδυασμό των επιχειρήσεων direct-to-consumer και της χονδρικής σε έναν εμπορικό οργανισμό.

Η Asics ανέφερε ότι οι οργανωτικές αλλαγές, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας ομάδας διαχείρισης, θα της επιτρέψουν να οδηγήσει τις στρατηγικές με βάση την κατηγορία και να πάρει μια πιο ολιστική άποψη της αγοράς.

“Είμαι ενθουσιασμένος από την ανάπτυξη που συνεχίζουμε να βλέπουμε στα online κανάλια και δεσμευόμαστε να δρομολογήσουμε προγράμματα που να διευκολύνουν τους δρομείς να βρουν τον τέλειο εξοπλισμό τρεξίματος σε όλα τα κανάλια”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ascis EMEA, Alistair Cameron.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.