25 Απρ 2024
READING

Γιατί το marketing του προϊόντος είναι σημαντικότερο από το ίδιο το προϊόν

4 MIN READ

Γιατί το marketing του προϊόντος είναι σημαντικότερο από το ίδιο το προϊόν

Γιατί το marketing του προϊόντος είναι σημαντικότερο από το ίδιο το προϊόν

Το περιεχόμενο είναι ο βασιλιάς και η πώληση μιας ιστορίας είναι εξίσου σημαντική με την πώληση του ίδιου του προϊόντος. Οι καταναλωτές θέλουν να είναι μέρος μιας κοινότητας που αναγνωρίζεται στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ενσωματώσετε ένα όραμα στην επωνυμία σας είναι με εξατομικευμένο και ανάλογο περιεχόμενο.

Οι καταναλωτές δαπανούν περίπου 48% περισσότερο όταν η εμπειρία τους στο online shopping είναι εξατομικευμένη – αντανακλώντας το συναρπαστικό συναίσθημα ανάμεσα στους εμπόρους ότι το εξατομικευμένο branding είναι το μέλλον του μάρκετινγκ. Μέρος της ικανοποίησης των προτιμήσεων των καταναλωτών καλλιεργεί μια ιστορία μάρκας με την οποία μπορούν να ταυτιστούν.

“Ως επιχείρηση, η δουλειά σου είναι να πουλήσεις μια ιστορία, όχι μόνο ένα προϊόν”, λέει ο Jaiden Vu, ιδρυτής και CEO των Vantura Cosmetics. “Πουλήστε την ιστορία αυτή σωστά και το προϊόν σας θα πωληθεί. Ρωτήστε τον εαυτό σας: ποια είναι η ιστορία μας; “

Η Vantura Cosmetics βασίστηκε στο όραμα του καθενός να αισθάνεται σίγουρος για τα φυσικά χαρακτηριστικά του και το λαμπερό δέρμα. “Η αποστολή είναι να αναπτύξουμε μια κουλτούρα γύρω από τη φυσική αυθεντικότητα, σε αντίθεση με την τήρηση των επιφανειακών προδιαγραφών των μέσων ενημέρωσης”, λέει ο Vu. Μια αφήγηση με την οποία πολλοί άνθρωποι ταυτίζονται, σε μια περίοδο έμμονων κοινωνικών πιέσεων στις νεότερες γενιές.

Ο αντίκτυπος των κοινωνικών μέσων στις γενεές των Gen Z και των millenials μπορεί συχνά να έχει πολλές αρνητικές συνέπειες, με κοινωνικές πιέσεις μεταξύ άλλων. Η δημιουργία μιας ιστορίας της μάρκας μπορεί να είναι εξίσου ισχυρή με τις διαφημιστικές στρατηγικές που αναλύουν τα ποσοστά μετατροπής και τις μεμονωμένες αγοραστικές συνήθειες – δεδομένου ότι η ιστορία είναι ουσιαστικά προσωπική.

Η μέθοδος του μάρκετινγκ και της διανομής του branding είναι κρίσιμη, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη τη διάδοση νέων μέσων για την παραγωγή και κατανάλωση του περιεχομένου.

Διανομή και κοινωνική αξιοπιστία

Πολλές μάρκες ηλεκτρονικού εμπορίου λειτουργούν με ένα τεράστιο προϋπολογισμό στα αρχικά τους στάδια. Η ιστορία της μάρκας που θέλετε να απεικονίσετε στο κοινό σας είναι η βάση για το πώς μπορείτε να διανείμετε την αφήγησή σας στα κοινωνικά μέσα και τις πλατφόρμες περιεχομένου. Η διαχείριση της καμπάνιας σας μπορεί να έρθει με σημαντική πίεση για να το κάνετε σωστά την πρώτη φορά, πράγμα που σημαίνει να έχετε μια αποτελεσματική στρατηγική διανομής προτού καν ξεκινήσετε το προϊόν.

“Είναι δική σας δουλειά να φέρετε την εταιρεία και το προϊόν σας στο ραντάρ του ακροατηρίου σας”, λέει ο Vu. “Εάν χάσετε την αρχική σας ευκαιρία να διαφημιστείτε σωστά, μην περιμένετε να έχετε σημαντικές αποδόσεις”.

Η κύρια πρόκληση για την παραγωγή μιας αποτελεσματικής στρατηγικής διαφήμισης από την αρχή είναι να χτυπήσει τα σωστά κανάλια περιεχομένου και να δημιουργήσει τη βέλτιστη δέσμευση.

Τα κοινωνικά μέσα και το ηλεκτρονικό εμπόριο γίνονται γρήγορα συνυφασμένα, διαλύοντας τις γραμμές μεταξύ κινητών εφαρμογών, διαδικτυακών καταστημάτων και καναλιών κοινωνικών μέσων. Επιπλέον, σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση του Global Web Index, περίπου 3 στους 10 καταναλωτές ανέφεραν ότι η έρευνα προϊόντων είναι  πρωταρχικός λόγος για τη χρήση κοινωνικών μέσων και το 24% των καταναλωτών αναφέρεται στην εύρεση μαρκών για πρώτη φορά στα social media.

Οι άνθρωποι δουλεύουν με μάρκες που εμπιστεύονται και ενθαρρύνουν μια κοινότητα κοινωνικών μέσων με ξεχωριστό μήνυμα και ιστορία είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία αυτής της εμπιστοσύνης.

“Η κοινωνική αξιοπιστία είναι το παν στην επιχείρηση και είναι ακόμα πιο σημαντική στην επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου”, λέει ο Vu.

Μια εδραιωμένη και επιτυχημένη μέθοδος για την οικοδόμηση της αρχικής εμπιστοσύνης στο εμπορικό σήμα σας είναι μέσω συνεργασιών με  influencers. Υπήρξε μια πρόσφατη έκρηξη στις αναρτήσεις διάσημων influencers στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης και δεν είναι μυστικό ότι η ανάπτυξη του μάρκετινγκ των influencers θα συνεχιστεί. Σύμφωνα με την ίδια έκθεση του Global Web Index, το 14% των ψηφιακών καταναλωτών μαθαίνουν σχετικά με νέες μάρκες από δημοσιεύσεις influencers των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης.

Οι διασημότητες των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης κατέχουν τεράστια ακροατήρια των οπαδών που έχουν ήδη ευνοϊκή άποψη για αυτούς και, κατά συνέπεια, ένα ορισμένο επίπεδο εμπιστοσύνης.

Οι μικρές επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου μπορεί να μην έχουν τον προϋπολογισμό για να προσλάβουν κορυφαίους παράγοντες που επηρεάζουν τα κοινωνικά μέσα, αλλά ακόμη και οι λιγότερο γνωστές διασημότητες μπορούν να αποδειχθούν πολύτιμη ένεση αξιοπιστίας στο εμπορικό σήμα σας. Η φήμη τους σε συνδυασμό με ένα όραμα μάρκας που αντηχεί με το κοινό που επιθυμείτε, μπορεί να κάνει το εμπορικό σας σήμα να ξεχωρίσει σε μια κορεσμένη αγορά και να τοποθετήσει γρήγορα το προϊόν σας ανάμεσα στους ηγέτες του κλάδου.

Πολλές μάρκες ηλεκτρονικού εμπορίου αποτυγχάνουν επειδή προσεγγίζουν το branding με ένα περίπλοκο σχέδιο που δεν έχει σαφή προσανατολισμό, στηριζόμενοι στην ποιότητα του προϊόντος τους χωρίς να λαμβάνει υπόψη την εξέλιξη του ηλεκτρονικού εμπορίου σε μια ψηφιακή εποχή. Η απλούστευση της διαδικασίας μπορεί να αποτελέσει το κλειδί για την επιτυχία πολλών εμπορικών σημάτων ηλεκτρονικού εμπορίου.

“Όλα φαίνονται απλά, αν στρατηγικά επιμείνετε σε αυτό που λειτουργεί”, λέει ο Vu. “Δεν χρειάζεται να είστε πρωτοπόροι. Απλά πρέπει να μοντελοποιήσετε και να εκτελέσετε ό, τι λειτουργεί. “

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.