19 Σεπ 2024
READING

Πώς η Emirates προετοιμάζει 225.000 γεύματα την ημέρα για τους επιβάτες της

4 MIN READ

Πώς η Emirates προετοιμάζει 225.000 γεύματα την ημέρα για τους επιβάτες της

Πώς η Emirates προετοιμάζει 225.000 γεύματα την ημέρα για τους επιβάτες της

Στο Ντουμπάι, η Emirates Flight Catering ετοιμάζει 110 εκατομμύρια γεύματα πτήσης ετησίως. Ως το μεγαλύτερο εστιατόριο στον κόσμο, λειτουργούν 24-7, μαγειρεύοντας κάθε σνακ, επιδόρπιο και κύριο πιάτο που καταναλώνεται από τους 55 εκατομμύρια επιβάτες της αεροπορικής εταιρείας το χρόνο.

Και οι ταξιδιώτες αυτοί τρώνε πολύ. Το 2018, οι επιβάτες της Emirates κατανάλωσαν 72 εκατομμύρια ψωμάκια, 61.000 κιλά φράουλες, 414.000 κιλά σολομού και περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο κιλά πατάτες.

Πώς λοιπόν το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό εστιατόριο στον κόσμο τροφοδοτεί τους πεινασμένους επιβάτες για περίπου 200.000 πτήσεις το χρόνο;

Λοιπόν, πριν από οποιαδήποτε μαγειρική ακόμη και ξεκινήσει, όλα πρέπει να εκφορτωθούν από τις εισερχόμενες πτήσεις. Πιάτα, δίσκοι, καρότσια. Όλα πέφτουν στο ισόγειο της μονάδας για καθαρισμό. Τα πιάτα χωρίζονται σε κατηγορίες και αποστέλλονται μέσω μηχανημάτων πλύσης βιομηχανιού μεγέθους. Κατά μέσο όρο, η μονάδα χειρίζεται περίπου 3 εκατομμύρια κομμάτια επιτραπέζιων σκευών την ημέρα.

Τα καροτσάκια που μεταφέρουν ποτά κατά τη διάρκεια της πτήσης καθαρίζονται επίσης εδώ. Έπειτα, φορτώνονται επάνω σε μια ράγα 1,5 μιλίου κατά μήκους του κτιρίου, για να τοποθετηθούν επάνω. Με αυτό το σύστημα, οι τεράστιες ποσότητες αποθεμάτων κινούνται με ασφάλεια μέσα από το κτίριο. Η ράγα έχει σημεία ανάκτησης και αποβίβασης σε πολλαπλές θέσεις σε κάθε όροφο.

Στο επάνω μέρος βρίσκεται το σημείο όπου το μαγείρεμα ξεκινάει. Πρώτον, στην κρύα κουζίνα, όλα τα σάντουιτς και ορεκτικά προετοιμάζονται και μπαίνουν στα σκεύη. Επειδή οι διαφορετικές καμπίνες έχουν ειδικά μενού, ορεκτικά και σάντουιτς για την πρώτη και επαγγελματική θέση, προετοιμάζονται στη μία πλευρά της κουζίνας, ενώ εκείνα για την οικονομική, από την άλλη. Τα σάντουιτς κόβονται σε φέτες, στοιβάζονται και στη συνέχεια τροφοδοτούνται μέσω της μηχανής περιτύλιξης ροής για να διατηρηθεί το ψωμί φρέσκο ​​μέχρι να ξετυλιχτεί στο αεροπλάνο.

Τώρα πάμε στην κύρια κουζίνα, όπου ετοιμάζεται το ζεστό φαγητό. Η κουζίνα χωρίζεται σε τέσσερις περιοχές τροφίμων: Ασίας, Ινδία, Ευρώπη και Μέση Ανατολή. Οι 1.800 σεφ της Emirates από όλο τον κόσμο αναπτύσσουν 1.300 διαφορετικά μενού το μήνα. Καλύπτουν το γαστρονομικό φάσμα κάθε προορισμού που καλύπτει η Emirates.

Κάθε φορά που βρίσκεστε σε πτήση της Emirates, το γεύμα που σας σερβίρεται εμπνέεται από την περιοχή του προορισμού σας. Και με πάνω από 150 προορισμούς σε 85 διαφορετικές χώρες, αυτό σημαίνει πολλά ειδικά γεύματα για κάθε περιοχή.

Έτσι, αν κατευθύνεστε στη Γαλλία, θα πάρετε ένα κρουασάν το πρωί. Πετάτε στην Ινδία; Πιθανότατα θα σας σερβίρουν τραγανό κακορί. Ιαπωνία; Τι λέτε για κάποιο soba ή ένα bento  box; Η Emirates δηλώνει ότι θέλει να καλωσορίσει τους ταξιδιώτες πίσω στο σπίτι τους ή να δώσει στους νέους επισκέπτες μια πρώτη γεύση του φαγητού της περιοχής.

Έτσι λοιπόν, ποια είναι η σπεσιαλιτέ της Emirates που καλωσορίζει τους επιβάτες στον κόμβο του Ντουμπάι; Η Emirati Arabic mezze με πουτίγκα. Η ζεστή κουζίνα είναι το μέρος όπου πιάτα ειδικά για κάθε περιοχή, όπως το mezze, ετοιμάζονται. Οι σεφ αναμειγνύουν σε μεγάλες δεξαμενές λαχανικών, τις σχάρες με αρνίσια παϊδάκια και τις σειρές πιάτων με γαρνιτούρες. Κάθε πιάτο πρέπει να δοκιμαστεί και να δείχνει ακριβώς το ίδιο.

Σε αυτό το σημείο όλα τα ζεστά πιάτα κατευθύνονται προς το ψυκτικό συγκρότημα. Πρέπει να κρυώσουν μέχρι την τέλεια θερμοκρασία για ασφαλή τρόφιμα.

Το τελευταίο κομμάτι της κουζίνας είναι για τους εραστές της ζάχαρης: το επιδόρπιο. Τα κέικ, τα αρτοσκευάσματα και τα μπισκότα αναμειγνύονται, σχηματίζονται, ψήνονται και επικαλύπτονται εδώ. Η εγκατάσταση ειδικεύεται στα αραβικά γλυκά, που παρασκευάζονται εσωτερικά.

Το πιο cool μέρος; Ο υδροηλεκτρικός επεξεργαστής, ένα ισχυρό λέιζερ νερού που κόβει τέλεια ακριβείς φέτες κέικ.

Τέλος, η αίθουσα συναρμολόγησης. Εδώ είναι όπου όλα τα κομμάτια συγκεντρώνονται σε ένα δίσκο. Είναι επίσης όπου κάθε γεύμα παίρνει έναν κωδικό ημέρας τυπωμένο επάνω του. Είναι με μελάνι UV, έτσι ώστε ένας επιβάτης να μην μπορεί να το δει πραγματικά, αλλά βοηθάει την Emirates να παρακολουθεί τη ζωή κάθε πιάτου. Με αυτόν τον τρόπο, είναι βέβαιοι ότι δεν θα σερβίρουν τους επιβάτες με κακά τρόφιμα.

Εκεί είναι επίσης εκεί όπου οι σαλάτες και τα πιάτα φρούτων συσκευάζονται. Τα μαχαιροπήρουνα και τα πιάτα ετοιμάζονται και όλα τα εισερχόμενα γεύματα συναρμολογούνται στους δίσκους ακριβώς όπως θα τα δούμε ως επιβάτες στην πτήση.

Οι δίσκοι αυτοί φορτώνονται πίσω στα καροτσάκια που παίρνουν ένα άλλη μια στροφή στη ράγα για το ισόγειο.

Κάτω, τα καροτσάκια μαζεύονται σε αναμονή φορτωτών υψηλών φορτίων. Αυτά τα φορτηγά θα αποσταλούν σε αεροσκάφη δύο ώρες πριν από την ώρα αναχώρησης για να προμηθεύσουν με γεύματα τους πεινασμένους επιβάτες που περιμένουν στο αεροπλάνο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.