25 Απρ 2024
READING

Η Carlsberg προσπαθεί να κερδίσει τη βρετανική αγορά με ένα αξιοπρόσεκτο σλόγκαν

2 MIN READ

Η Carlsberg προσπαθεί να κερδίσει τη βρετανική αγορά με ένα αξιοπρόσεκτο σλόγκαν

Η Carlsberg προσπαθεί να κερδίσει τη βρετανική αγορά με ένα αξιοπρόσεκτο σλόγκαν

Ο όμιλος Carlsberg πάει καλά παντού, εκτός από το Ηνωμένο Βασίλειο: η δανέζικη ζυθοποιία ξεκίνησε τώρα μια αξιόλογη διαφημιστική εκστρατεία για να κερδίσει πίσω τον βρετανό καταναλωτή.

“Not the best beer”(“Δεν είναι η καλύτερη μπύρα”)

Η εκστρατεία που ξεκίνησε πρόσφατα φέρει το σύνθημα “Πιθανώς δεν είναι η καλύτερη μπύρα στον κόσμο. Έτσι την αλλάξαμε”. Ο διευθύνων σύμβουλος Cees’t Hart εξηγεί ότι πριν από λίγα χρόνια μείωσε το ποσοστό αλκοόλ της μπύρας για να αποφύγει να πληρώσει τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης, αλλά ο βρετανός καταναλωτής δεν εκτιμά αυτή την αλλαγή και το μερίδιο αγοράς της μάρκας, έπεσε. Ακόμα, η βρετανική αγορά αντιπροσωπεύει το ένα πέμπτο του συνολικού όγκου της Carlsberg.

Παρά τη βρετανική οπισθοδρόμηση, το 2018 ήταν ένα εξαιρετικό έτος για τη δανέζικη εταιρεία: ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 6,5% και τα καθαρά κέρδη κατά 9%. Τα καλά αποτελέσματα οφείλονται εν μέρει στο σαφές όραμα του CEO για το μέλλον του ομίλου ζυθοποιίας: επένδυση σε ισχυρά εμπορικά σήματα, διατηρώντας παράλληλα τον έλεγχο του κόστους.

Η Carlsberg άρχισε ακόμη και να αγοράζει δικές της μετοχές, παρόλο που ο Διευθύνων Σύμβουλος παραδέχεται ότι είναι εν μέρει επειδή δεν υπάρχει αξιόλογος υποψήφιος για εξαγορά. Η ζυθοποιία στοχεύει σε τοπικά, ισχυρά εμπορικά σήματα για τις εξαγορές. Πριν από μερικά χρόνια, η Carlsberg πήρε 17% από το βιετναμέζικο ζυθοποιείο Habeco.

Ισχυρή αύξηση του κύκλου εργασιών

Η τάση του περασμένου έτους συνεχίστηκε στο πρώτο τρίμηνο του 2019: η ομάδα ζυθοποιίας παρουσίασε έντονη αύξηση του κύκλου εργασιών (+ 6,4% σε οργανική βάση) στα 13,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Η αύξηση προήλθε από τον όγκο, καθώς και από τις υψηλότερες τιμές. Υπήρξε αύξηση των πωλήσεων των ανώτερης ποιότητας μπυρών, των ακριβότερων και των μπυρών χωρίς αλκοόλ.

Η μεγαλύτερη ανάπτυξη σημειώθηκε στην Ασία (+ 15,3% οργανική ανάπτυξη), αλλά στο Ηνωμένο Βασίλειο οι πωλήσεις ήταν και πάλι απογοητευτικές. Παραμένει να δούμε αν η διαφημιστική εκστρατεία, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, θα είναι σε θέση να αντιστρέψει το παιχνίδι.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.