27 Απρ 2024
READING

Το 14ο Ελληνικό Συνέδριο Κορυφής στην Εξυπηρέτηση Πελατών

3 MIN READ

Το 14ο Ελληνικό Συνέδριο Κορυφής στην Εξυπηρέτηση Πελατών

Το 14ο Ελληνικό Συνέδριο Κορυφής στην Εξυπηρέτηση Πελατών

Εντυπωσιακό το lineup ομιλητών του 14ουΣυνεδρίου Κορυφής του ΕΙΕΠ

Το 14ο Ελληνικό Συνέδριο Κορυφής στην Εξυπηρέτηση Πελατών έρχεται στις 4 Ιουνίου με την πιο συναρπαστική agenda και ένα από τα καλύτερα line-up ομιλητών στην ιστορία του!Χορηγός επικοινωνίας είναι το www.thetotalbusiness.com

Οι έξι από τους δέκα ομιλητές έρχονται από το εξωτερικό για να μοιραστούν με το κοινό του συνεδρίου, εμπειρίες και εικόνες από το διεθνές προσκήνιο. Ο David Brower, δημιούργησε τη δική του σχολή στο executive coaching εισάγοντας τη μέθοδο «The Art of Ultra Performance®» και είναι τακτικός Ted X ομιλητής. Ο Peter Economides, έναν από τους πιο επιτυχημένους brand strategists, ο «Έλληνας του Steve Jobs» όπως τον λέει συχνά ο Τύπος τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό, με μότο ζωής «Δεν υπάρχει δεν γίνεται, υπάρχει ΓΙΝΕΤΑΙ». Ο Dr. Oleg Konovalov, συγγραφέας, κορυφαίος σύμβουλος επιχειρήσεων που βρίσκονται στη λίστα Fortune 500, συγκαταλέγεται στη λίστα «Thinkers 50 Radar 2019», ενώ έχει αναγνωριστεί ως «#1 Global Thought Leader on Culture» από την πλατφόρμα Thinkers 360. Η Billie Lou Sastre Montiel, η σημαντικότερη Social Customer Care strategist του ισπανόφωνου κόσμου, με συνεργασίες και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού. Απολαμβάνει διεθνούς αναγνώρισης ως ομιλήτρια, φιλοξενούμενη τακτικά σε TedX και ως συγγραφέας. Ο Eugene Theodore, ο Έλληνας ειδικός στο Shopper Psychology & Behavioural Economics, έχει global συνεργασίες με τα σημαντικότερα luxury brands. Ο Νίκος Κοντογιάννης,  ο οποίος ηγείται διεθνώς του τμήματος Retail της ελβετικής ωρολογοποιίας Breitling στη Ζυρίχη, εκπρόσωπος της γενιάς του brain drain, εργάζεται στο εξωτερικό από το 2007.

Στο line up των ομιλητών βρίσκονται ακόμα ο Αλέξανδρος Ζιώμας, ο εν Ενεργεία Διευθυντής Επιχειρηματικής Μονάδας Πληροφοριακών Συστημάτων & Τηλεπικοινωνιών του Διεθνούς Αερολιμένας Αθηνών, ο οποίος συνοδεύεται στο συνέδριο από τον Pepper, το ρομπότ στην υπηρεσία των πελατών του αεροδρομίου. Η Μάνια Κανάκη, ιδρύτρια της Flowcoaching με μότο το “Happiness breeds success”, η οποία έχει πάθος με την σύγχρονη επιστήμη της Θετικής Ψυχολογίας, μέσω της οποίας πιστεύει ότι μπορούμε να βελτιώσουμε τη ζωή, τις σχέσεις μας και να πετύχουμε αυτά που θέλουμε. Ο Κωνσταντίνος Καρυπίδης, ο άνθρωπος που θέλεις να μιλήσεις όταν έχεις κολλήσει, όταν θέλεις να πετύχεις το ”απίθανο” και όταν θέλεις να επιταχύνεις. Και τέλος, ο Δημήτρης Μαύρος, Διευθύνων Σύμβουλος της MRB Hellas, ένας χαρισματικός ομιλητής, ο οποίος κάθε φορά συναρπάζει το κοινό με την ιδιότυπη ανάλυση των ευρημάτων από τις έρευνες και ταυτόχρονα προσφέρει πλούσια τροφή για σκέψη. 

Event Host είναι ο ηθοποιός Δημήτρης Μακαλιάς, ο οποίος μαζί με τον ηθοποιό Ζήση Ρούμπο, ετοιμάζουν ένα Comedy Act για μια… διαφορετική Εξυπηρέτηση Πελατών!

Αναλυτικότερα στοιχεία για το συνέδριο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.customerserviceconference.gr

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.