28 Απρ 2024
READING

Η Amazon εξαγοράζει το Souq

4 MIN READ

Η Amazon εξαγοράζει το Souq

Η Amazon εξαγοράζει το Souq

Το νεότερο marketplace του Amazon βασίζεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αλλά απολαμβάνει δημοτικότητα σε όλη τη Μέση Ανατολή ως Souq.

Η Αίγυπτος παρείχε το μεγαλύτερο όγκο κίνησης στο Souq.com στο 38,1% το τελευταίο έτος, ακολουθούμενη από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στο 27,1% και τη Σαουδική Αραβία στο 22,5%, σύμφωνα με την εταιρεία Digital Intelligence LikeWeb.

Από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, το Souq.com είχε 73,4% μερίδιο στην κατηγορία αγορών στην Αίγυπτο και 49% στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σύμφωνα με την έρευνα της SimilarWeb.

Η περιοχή φιλοξενεί όχι μόνο μια σημαντικά πλούσια τάξη, αλλά και μια αυξανόμενη μεσαία τάξη, καθιστώντας την όλο και πιο σημαντική αγορά για πολλά παγκόσμια εμπορικά σήματα, ειδικά σε μια εποχή που η ανάπτυξη της Κίνας επιβραδύνεται. Τον περασμένο μήνα, στην πραγματικότητα, η Amazon δήλωσε ότι κλείνει το marketplace της στην Κίνα για να επικεντρωθεί στις διασυνοριακές πωλήσεις προς τους Κινέζους καταναλωτές.

Όπως και στην Ινδία, η Μέση Ανατολή περιλαμβάνει επίσης πολλούς τομείς με νέους, μορφωμένους και φιλικούς στη χρήση κινητών πληθυσμούς, με ανοιχτό πνεύμα προς το ηλεκτρονικό εμπόριο. Μαζί με τις αυξανόμενες ψηφιακές λειτουργίες που απευθύνονται σε αυτούς τους αγοραστές, τα εμπορικά σήματα τροφοδοτούν επίσης τα μοναδικά γούστα και τις ανάγκες της περιοχής: η Nike πέρυσι ανέπτυξε ένα hijab performance για γυναίκες μουσουλμάνες αθλήτριες, για παράδειγμα.

Το Souq έχει αυξηθεί μετά την απόκτησή του από την Amazon. Κατά τους τελευταίους 12 μήνες (Απρίλιος πέρυσι έως Μάρτιος του τρέχοντος έτους), το Souq.com είχε κατά μέσο όρο 51,95 εκατομμύρια παγκόσμιες μηνιαίες επισκέψεις, χωρισμένες κατά 48,3% σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και 51,7% σε κινητά, σύμφωνα με την SimilarWeb.

Αυτή η στροφή προς κινητά είναι αξιοσημείωτη σε σχέση με το 2017, όταν το 68% των επισκέψεων έγιναν από σταθερό υπολογιστή, σύμφωνα με την έρευνα. Οι μέσες μηνιαίες επισκέψεις αυξήθηκαν κατά 9% από τους προηγούμενους 12 μήνες σε 47,64 εκατομμύρια παγκόσμιες μηνιαίες επισκέψεις, ανέφερε η SimilarWeb.

Όσο δημοφιλές έχει υπάρξει το Souq, η μετάβαση στο Amazon είναι έτοιμη να ενισχύσει τον ιστότοπο, σύμφωνα με τον Yoav Reisler. “Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς ο νέος τομέας επηρεάζει την κυκλοφορία του ιστού, αλλά αν έπρεπε να μαντέψω, θα είναι ευεργετικό να έχουμε τώρα το όνομα του Amazon συνδεδεμένο με αυτό”, δήλωσε.

Στην πραγματικότητα, η Amazon προστατεύει το διεθνές αναπτυξιακό της δυναμικό, επεκτείνοντας το δικό της εμπορικό σήμα σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με τον Pete Killian, εταίρο της εταιρείας στρατηγικής ανάπτυξης Vivaldi.

Η Amazon έχει να κάνει με την κλίμακα και κατανοεί την οικονομική μόχλευση της επιχείρησής της με το να επενδύει πίσω από ένα εμπορικό σήμα διεύθυνση.Καταλαβαίνουν επίσης τις αρνητικές δυνατότητες αποικοδόμησης των επενδύσεων σε πολλαπλές μάρκες σε παγκόσμιο επίπεδο, και ιδίως σε διαδικτυακές μάρκες όπου οι αγοραστές είναι λιγότερο πιστοί: ανταγωνίζονται τον εαυτό σας στο χαρτοφυλάκιό σας, κατακερματίζοντας την βάση των αγοραστών σας, συγχέοντας την ταυτότητα του εμπορικού σας σήματος και περιορίζοντας την πρόταση προσφοράς σε μια αγορά, δηλαδή “Amazon” σημαίνει πλέον πολύ περισσότερα από απλό ηλεκτρονικό εμπόριο.

Το Souq, η αραβική λέξη για την “αγορά”, είναι επίσης ένα αρκετά γενικό όνομα που δεν επαρκεί να τηλεγραφήσει την πλήρη προσφορά του Amazon, είπε. “Το” Souq “υπο-πωλεί την πρόταση του Amazon, επειδή το Amazon πωλεί πολύ πέρα ​​από αυτό που θα μπορούσε βρεθεί σε μια πραγματική souq”, είπε.

Αυτό δεν ισχύει για τα Whole Foods στις ΗΠΑ, ωστόσο, όπου μια παρόμοια αλλαγή ονόματος “θα καταστρέψει δισεκατομμύρια σε αξία”, σύμφωνα με τον Killian. Το όνομα “Whole Foods” προσφέρει πλεονεκτήματα marketing που δεν διαθέτει το Amazon, μεταξύ αυτών που ο Killian ονομάζει “ένα πολύ ελκυστικό καταναλωτικό τμήμα”.

“Για τους λάτρεις των τροφίμων, το Whole Foods σημαίνει υψηλότερη ποιότητα, μια εντυπωσιακή εξερευνητική εμπειρία αγορών και επιμελημένα νέα/μοναδικά προϊόντα”, δήλωσε. “Πολύ διαφορετικό, αν όχι το αντίθετο ακριβώς από τη βολική παράδοση του Amazon, της άπειρης επιλογής και των ανταγωνιστικών τιμών.” Η Amazon θέλει να κερδίσει στον τομέα των τροφίμων με έναν κερδοφόρο καταναλωτή και πρέπει να διαθέτει οφέλη τύπου Whole Foods για να το κάνει και αυτό δεν μπορεί να συμβεί εν μία νυκτί.”

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.