26 Απρ 2024
READING

Το Amazon Key “ξεκλειδώνει” την παράδοση στο αυτοκίνητο

2 MIN READ

Το Amazon Key “ξεκλειδώνει” την παράδοση στο αυτοκίνητο

Το Amazon Key “ξεκλειδώνει” την παράδοση στο αυτοκίνητο

Το Amazon Key επεκτείνει την παράδοση με αυτοκίνητο για να το διαθέσει σε οχήματα Ford και Lincoln, ανακοίνωσε η Ford. Η επιλογή αυτή είναι προς το παρόν διαθέσιμη σε 50 πόλεις, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Amazon.

“Η διαδικασία να παραλαμβάνετε ένα πακέτο με ασφάλεια και αξιοπιστία στο αυτοκίνητό σας, χωρίς να χρειάζεται να βρίσκεστε εκεί, είναι κάτι που πιστεύουμε ότι πολλοί άνθρωποι θα εκτιμήσουν”, δήλωσε ο Atif Rafiq, chief digital officer της Volvo Cars, σε μια δήλωση όταν η υπηρεσία ξεκίνησε το περασμένο έτος.

Το “In-car delivery” είναι μια άλλη κίνηση από την Amazon για να επεκτείνει τις προσφορές τελευταίου μιλιού της. Το Amazon Key ανακοινώθηκε το 2017 ως ένας νέος τρόπος για τον ηλεκτρονικό λιανοπωλητή να παραδίδει τα πακέτα με ασφάλεια: αφήνοντας τον διανομέα να μπει στο σπίτι του καταναλωτή. Αυτό επεκτάθηκε τον περασμένο μήνα για να προσθέσει την παράδοση στο γκαράζ.

Αυτές οι υπηρεσίες αποσκοπούν στη διάσωση των πακέτων από τα χέρια των κλεφτών πακέτων από τις βεράντες των σπιτιών. Μια έρευνα του 2017 από την Wakefield Research και την Xfinity Home διαπίστωσε ότι το 30% των ερωτηθέντων που ζουν σε μια μονοκατοικία ή ένα διαμέρισμα έχει πέσει θύμα κλοπής.

Η Amazon έχει επίσης περιγράψει τέτοιες παραδόσεις ως βολικές για τους καταναλωτές. Αλλά πολλοί άνθρωποι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το να επιτρέπεις στην Amazon να εισέρχεται σε τόσες πτυχές της ζωής σου μπορεί να φαίνεται λίγο ανατριχιαστικό.

Οι χρήστες κατεβάζουν την εφαρμογή Amazon Key για να συνδέσουν το λογαριασμό τους στο Amazon με το συνδεδεμένο τους όχημα. Οι αγοραστές του Amazon θα δουν τότε μια επιλογή “in-car” κατά το check-out και την επιλογή της μεθόδου παράδοσης.

Τα αυτοκίνητα όπου αυτό είναι σήμερα διαθέσιμο είναι τα παρακάτω:

2015 ή νεότερο Chevrolet, Buick, GMC ή Cadillac.
2015 ή νεότερο Volvo με ενεργό λογαριασμό Volvo On Call.
2017 ή νεότερο Ford με σύνδεση FordPass.
2018 ή νεότερο Lincoln με το Lincoln Connect.

Η εφαρμογή θα ενημερώνει τον πελάτη με ειδοποιήσεις όταν το πακέτο πλησιάζει στο αυτοκίνητο και όταν παραδοθεί. Η εφαρμογή θα τους ενημερώσει επίσης για το πότε το αυτοκίνητο είναι κλειδωμένο και ξεκλειδωμένο.

“Όταν η παράδοση γίνεται στο αυτοκίνητο δίνει στους πελάτες την ίδια ηρεμία και τους επιτρέπει να πάρουν μαζί τους την εμπειρία του Amazon “, ανέφερε σε δήλωσή του ο Peter Larsen, αντιπρόεδρος delivery technology στο Amazon. “Και, χωρίς πρόσθετο υλικό ή συσκευές να απαιτούνται, οι πελάτες μπορούν να ξεκινήσουν να παραγγέλλουν με παράδοση στο αυτοκίνητο από σήμερα”.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.