16 Απρ 2024
READING

Το Power Store της Foot Locker στην Νέα Υόρκη θα “παίξει μπάλα” ενάντια στη Nike

2 MIN READ

Το Power Store της Foot Locker στην Νέα Υόρκη θα “παίξει μπάλα” ενάντια στη Nike

Το Power Store της Foot Locker στην Νέα Υόρκη θα “παίξει μπάλα” ενάντια στη Nike

Αυτό το φθινόπωρο, οι sneaker heads στην πόλη της Νέας Υόρκης θα έχουν ένα νέο βιωματικό σημείο λιανικής πώλησης για να ξεκουραστούν, να ψωνίσουν και ακόμη και να κουρευτούν.Το Foot Locker θα ανοίξει το νέο του Power Store στην περιοχή Washington Heights του Μανχάταν.

Το Power Store διαθέτει όχι μόνο ένα κουρείο, αλλά και άλλα στοιχεία βιωματικών καταστημάτων προσαρμοσμένα στον τρόπο ζωής των sneaker heads, όπως περιοχές παιχνιδιού, καθαρισμού παπουτσιών, προσαρμογή sneakers και χώρο εκδηλώσεων με DJ.

Το Foot Locker διαθέτει πέντε τοποθεσίες Power Store σε όλο τον κόσμο – συμπεριλαμβανομένων των τοποθεσιών των ΗΠΑ στο Ντιτρόιτ και τη Φιλαδέλφεια – με σχέδια να επεκτείνουν τη μορφή σε περισσότερα από 200 καταστήματα έως το 2023.

Έχει αναδειχθεί ως κεντρικό κομμάτι της ανάκαμψης του Foot Locker, καθώς ο retailer λιανικής πώλησης παπουτσιών συνεχίζει να απομακρύνεται από τις παραδοσιακές του τοποθεσίες, σε μεγάλα, ανεξάρτητα βιωματικά καταστήματα με επίκεντρο την αστική κουλτούρα των αθλητικών παπουτσιών.

Το Power Store μπορεί να είναι μια μοναδική προσθήκη στις άλλες αγορές των Η.Π.Α. όπου η αλυσίδα έχει ανοίξει το concept, αλλά δεν είναι το μοναδικό experiential outlet για τους sneaker heads στην Νέα Υόρκη.

Προς τα τέλη του 2018, η Nike άνοιξε το πιο πολυαναμενόμενο flagship κατάστημα στο Μανχάταν. Η τοποθεσία διαθέτει έξι ορόφους, που είναι εστιασμένοι στους sneakerheads, πολλοί από τους οποίους ενσωματώνονται στην εφαρμογή smartphone της αλυσίδας.

Τα αντίπαλα καταστήματα θα μπορούσαν να θέσουν το Foot Locker σε πιο άμεσο ανταγωνισμό με έναν από τους καλύτερους πωλητές στο χώρο.

H Nike είναι ένας από τους πρώτους retailers που ανταγωνίζονται άμεσα με τα δικά της κανάλια λιανικής πώλησης, ανοίγοντας τα δικά της καταστήματα στις αρχές της δεκαετίας του 1990.Οι πωλήσεις της Foot Locker πριν την ανάκαμψη ήταν επίπεδες, ενώ η Nike έβγαλε το 25% των κερδών της από τις απευθείας πωλήσεις.

 

Ενώ το Foot Locker φαίνεται να έχει αναπτύξει μια καλή κατανόηση της αγοράς-στόχου του που τώρα θέτει σε εφαρμογή, δεν έχουν όλοι οι έμποροι λιανικής πώλησης υποδημάτων με έδρα τα εμπορικά κέντρα τόσο μεγάλη επιτυχία στη διαχείριση της αλλαγής των αγορών. Η Payless, παρά την εκστρατεία μάρκετινγκ στο τέλος του 2018, ανακοίνωσε το κλείσιμο όλων των καταστημάτων της νωρίτερα αυτό το έτος.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.