24 Απρ 2024
READING

Τα McDonald’s πήραν μια πραγματικά τολμηρή απόφαση που έκανε “αίσθηση”

2 MIN READ

Τα McDonald’s πήραν μια πραγματικά τολμηρή απόφαση που έκανε “αίσθηση”

Τα McDonald’s πήραν μια πραγματικά τολμηρή απόφαση που έκανε “αίσθηση”

Οι μεγάλες εταιρείες συχνά αντιμετωπίζουν ανταγωνιστικές πιέσεις. Ο CEO μπορεί να θέλει κάτι. Οι πελάτες μπορεί να θέλουν το αντίθετο. Κάθε εταιρεία είναι στις μέρες μας υπό έλεγχο για το πώς προστατεύει – ή κακομεταχειρίζεται – το περιβάλλον.

Οι αλυσίδες fast food βρίσκονται υπό εξαιρετικά μεγάλη πίεση, δεδομένου του πόσο πωλούν και της ποσότητας των συσκευασιών που διανέμουν στον κόσμο.
Τα McDonald’s, για παράδειγμα, αποφάσισαν να κάνουν κάποια θετικά βήματα. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, άρχισαν να αντικαθιστούν τα πλαστικά καλαμάκια με χάρτινα. Πολλοί χειροκρότησαν την κίνηση.

Και έπειτα κάποιος καταναλωτής άρχισε να βλέπει τα μειονεκτήματα. Τα χάρτινα καλαμάκια ήταν, μια φορά κι έναν καιρό, ο λόγος για τον οποίο οι εταιρείες τροφίμων στράφηκαν στα πλαστικά. Και έτσι ορισμένοι πελάτες των McDonald άρχισαν να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους.

Άνδρο των δυσαρεστημένων όπως πάντα, το Twitter. Υπάρχει μια αναφορά αυτή τη στιγμή που “αρέσει” σε 41.631 ανθρώπους και λέει ότι τα νέα χάρτινα καλαμάκια διαλύονται στο στόμα. Μία άλλη λέει ότι “τα καλαμάκια τους είναι μια καλή ιδέα να σωθεί η άγρια ​​φύση, αλλά είναι απαίσιο να πίνει κανείς από αυτά γιατί διαλύονται στο ποτό σας μετά από λίγα λεπτά και αυτό ίσως το χειρότερο πράγμα που έχει γίνει ποτέ”.

Το χειρότερο πράγμα που έχει γίνει ποτέ. Χειρότερα από τα μπιφτέκια από κατεψυγμένο βόειο κρέας;

Και ποιος δεν μπορούσε να μην συγκινηθεί από την κατάσταση ενός άλλου θλιμμένου πελάτη: “Κυριολεκτικά αγωνίστηκα να πιω το μιλκσέικ μου καθώς το καλαμάκι έλιωνε”.

Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι ένας πιο σημαντικός αγώνας  θα ήταν να σώσουμε τον κόσμο από τη πλαστική ρύπανση.

Η σταδιακή κατάργηση των πλαστικών καλαμακίων στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Οι κατασκευαστές επιμένουν ότι τα νέα καλαμάκια μπορούν να επιβιώσουν τουλάχιστον 30 λεπτά με μία ώρα μέσα σε υγρό. Ναι, ακριβώς όπως το iPhone σας. Υπάρχει όμως ένα σοβαρό μάθημα εδώ.

Μόλις αποφασίσετε για τις προτεραιότητες της εταιρείας σας, επιμείνετε σε αυτές. Ακριβώς επειδή μερικοί πελάτες παραπονούνται, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αντιδράσετε αμέσως γυρίζοντας πίσω στο χρόνο. Πράγματι, μέχρι στιγμής, η McDonald’s επιμένει ότι “κάνει το σωστό”. Το να κάνεις το σωστό δεν σημαίνει ότι θα έχεις πάντοτε τη σωστή αντίδραση. Και άλλωστε είναι σαφές ότι οι κατασκευαστές που παράγουν τα χάρτινα καλαμάκια θα βελτιώσουν την ποιότητα των προϊόντων τους με την πάροδο του χρόνου.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.