23 Απρ 2024
READING

Η Toms με το one-for-one ζευγάρι παπούτσια

3 MIN READ

Η Toms με το one-for-one ζευγάρι παπούτσια

Η Toms με το one-for-one ζευγάρι παπούτσια

Όταν η Toms ξεκίνησε το 2006, έκανε δημοφιλές το επιχειρηματικό μοντέλο ενός προς ένα, δίνοντας δωρεάν ένα ζευγάρι παπούτσια για κάθε ζευγάρι που πουλούσε. Η επιτυχία της βοήθησε να εμπνεύσει μια σειρά άλλων επιχειρήσεων buy-one, give-one σαν την Warby Parker.

Αλλά το μοντέλο της εταιρείας  εξελίσσεται: Αν αγοράσετε ένα ζευγάρι παπουτσιών στην ιστοσελίδα του Toms ή σε ένα από τα καταστήματα της εταιρείας τώρα, θα σας δοθεί μια επιλογή από θέματα τα οποία μπορείτε να υποστηρίξετε.

Η παροχή παπουτσιών εξακολουθεί να είναι επιλογή, αλλά μπορείτε επίσης να επιλέξετε τα δικαιώματα των γυναικών ή να τερματίσετε τη χρήση όπλων, και η Toms θα χορηγήσει επιχορήγηση σε μη κερδοσκοπική εταιρεία που εργάζεται σε αυτόν τον τομέα.

“Κατά το τελευταίο ενάμισι έτος, αναλογιζόμαστε πραγματικά το πού θα μπορούσαμε να έχουμε το μεγαλύτερο αντίκτυπο”, λέει η Amy Smith, επικεφαλής της αποστολής του Toms. “Τι αλλάζει στον κόσμο γύρω μας;” Το 2018, η εταιρεία ξεκίνησε την πρώτη της εκστρατεία για να τερματίσει τη βία με όπλα με δωρεά 5 εκατομμυρίων δολαρίων και ζήτησε από τους Αμερικανούς να στείλουν ταχυδρομικές κάρτες στο Κογκρέσο.

Η νέα κατεύθυνση που ξεκίνησε στις 7 Μαΐου, θα επιτρέψει στους καταναλωτές να υποστηρίξουν παρόμοιες εκστρατείες σε πέντε τομείς: ασφαλή ύδατα, λήξη βίας από όπλα, έλλειψη στέγης, ψυχική υγεία ή ισότητα.

Το μοντέλο one-for-one είναι δημοφιλές στους καταναλωτές, αλλά οι επικριτές του αμφισβήτησαν πόσο καλά λειτουργεί αφού πρέπει να αξιολογηθεί η ζημιά που κάνει  στις τοπικές οικονομίες.

Η ανησυχία που προκύπτει είναι μήπως οι τοπικές επιχειρήσεις με παπούτσια χάσουν την δουλειά τους  εάν οι άνθρωποι μιας κοινότητας ξαφνικά παίρνουν δωρεάν παπούτσια.

Η Toms λέει ότι σε μια μελέτη την οποία έκανε δεν είδε αρνητικές επιπτώσεις στις κοινότητες από τις δωρεές παπουτσιών και ότι αντιμετώπισε άλλες προκλήσεις – διασφαλίζοντας ότι τα παπούτσια ενσωματώνονται σε υπάρχοντα μη κερδοσκοπικά προγράμματα και δεν προσφέρονται μόνα τους, για παράδειγμα.

Ξεκίνησε επίσης την παραγωγή σε ορισμένες από τις κοινότητες που υποστηρίζει για να βοηθήσει στην οικοδόμηση τοπικών οικονομιών. Παρά τις αλλαγές αυτές, η εταιρεία δεν σχεδιάζει να διακόψει τη δωρεά υποδημάτων καθώς είδε ότι θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο δίνοντας και με άλλους τρόπους.

Ορισμένα από αυτά αντικατοπτρίζονται ήδη στην άλλη προσφορά της εταιρείας.μια αγορά γυαλιών ηλίου Toms μπορεί να υποστηρίξει τη χειρουργική επέμβαση καταρράκτη και όχι μόνο ένα ελεύθερο ζευγάρι γυαλιά.

Εάν αγοράζετε κόκκους καφέ από την εταιρεία Toms Roasting Co., υποστηρίζετε τα κοινοτικά συστήματα ύδρευσης σε περιοχές που δεν διαθέτουν ασφαλές πόσιμο νερό.

Άλλες εταιρίες one-for-one έχουν επίσης τροποποιήσει το βασικό μοντέλο αγοράς ενός προϊόντος και δίνοντας ένα άλλο δωρεάν. Η Warby Parker δωρίζει γυαλιά, αλλά εκπαιδεύει τους ανθρώπους παγκοσμίως για να πραγματοποιήσουν βασικές οφθαλμολογικές εξετάσεις και να πουλήσουν γυαλιά για “εξαιρετικά προσιτές” τιμές, οι οποίες μπορεί να είναι ένα καλύτερο μοντέλο για τις κοινότητες.

Η Toms είναι υπερήφανη που “υποκινεί την έκρηξη επιχειρήσεων” με το μοντέλο ενός προς ένα, λέει ο Smith. “Αλλά καθώς συνεχίζουμε να καινοτομούμε, ελπίζουμε ότι οι άνθρωποι θα ακολουθήσουν επίσης. Και ελπίζω, συλλογικά, ότι οι εταιρίες θα αναρωτηθούν, έχουμε το μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα; “

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.