Το PayPal συνεργάζεται και χρηματοδοτεί την startup Happy Returns

Η Happy Returns ανακοίνωσε μια στρατηγική επένδυση από την PayPal, μέρος ενός γύρου χρηματοδότησης ύψους 11 εκατομμυρίων δολαρίων που περιλαμβάνει επίσης τους υφιστάμενους επενδυτές U.S. Venture Partners και Upfront Ventures.

Με αυτή την τελευταία συνεργασία φέρνει τη συνολική αξία της startup στα 25 εκατομμύρια δολάρια από την ίδρυσή της το 2015, σύμφωνα με δελτίο τύπου της εταιρείας.

Η Happy Returns λειτουργεί 350 “Return Bars” σε 63 περιοχές του μετρό, καθώς και δύο περιφερειακές εγκαταστάσεις στην Πενσυλβάνια και την Καλιφόρνια για επεξεργασία και συγκέντρωση επιστροφών. Η εταιρεία συνεργάζεται με τις Paper Source, Sur La Table και Cost Plus World Market, καθώς και digitally native brands όπως το Rothy’s, το Everlane και το Parachute Home. Ο όγκος των επιστροφών και των αλλαγών που επεξεργάστηκε η Happy Returns αυξήθηκε κατά 800% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την εταιρεία.

Για την PayPal, η επένδυση “θα μας βοηθήσει να μάθουμε περισσότερα για το πώς οι αλλαγές μπορούν να μειώσουν τις τριβές στις ηλεκτρονικές αγορές και πώς να βοηθήσουν τους εμπόρους να αντιμετωπίσουν αυτό το αυξανόμενο πρόβλημα”, δήλωσε ο Robert Clarkson, αντιπρόεδρος του PayPal στη Βόρεια Αμερική.

Το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει αναπροσανατολίσει το λιανικό εμπόριο και η ανάπτυξη συνεχίζει να ξεπερνά τη συνολική αύξηση των λιανικών πωλήσεων καθώς οι περισσότεροι έμποροι λιανικής πώλησης επεκτείνουν τις ψηφιακές τους λειτουργίες .Ήταν μια δαπανηρή μετατόπιση, εξαιτίας του κόστους και της ανεπάρκειας των επιστροφών.

Οι επιστροφές είναι ανεπαρκείς και οι επιστροφές στο διαδίκτυο ακόμη περισσότερο, υπό το πρίσμα της τάσης των καταναλωτών να παραγγέλλουν περισσότερα από ό, τι σκοπεύουν να αγοράσουν, ειδικά στην ένδυση, έτσι ώστε να μπορέσουν να δοκιμάσουν τα προϊόντα όπως θα έκαναν στο κατάστημα.

Οι ηλεκτρονικές αγορές είναι τρεις έως τέσσερις φορές πιο πιθανό να επιστραφούν από ό,τι οι αγορές στο κατάστημα, σύμφωνα με τη Happy Returns. Η ανανέωση της συνολικής διαδικασίας συσκευασίας και αποστολής ειδών είναι “δυσκίνητη, σπάταλη και δαπανηρή τόσο για τους λιανοπωλητές όσο και για τους πελάτες”.

“Υπάρχει σίγουρα ένα πλεονέκτημα για τους εμπόρους λιανικής πώλησης να έχουν τη Happy Returns υπεύθυνη για τις αλλαγές, από το να λαμβάνουν μεμονωμένες επιστροφές από κάθε πελάτη. Αυτό θα ήταν πιθανώς θετικό και από την άποψη της βιωσιμότητας, μειώνοντας τη χρήση των κουτιών από χαρτόνι “, δήλωσε ο Lionel Binnie, σύμβουλος λιανικής πώλησης και συγγραφέας του”The Future of Omni-Channel Retail: Predictions in the Age of Amazon”.

Η πρόκληση των επιστροφών καθίσταται πιο σημαντική καθώς το ηλεκτρονικό εμπόριο συνεχίζει να αυξάνεται, δήλωσε ο δημιουργός της Happy Returns και Διευθύνων Σύμβουλος David Sobie, σημειώνοντας ότι η PayPal το αναγνωρίζει αυτό. “Αυτή είναι μια στρατηγική επένδυση από την PayPal – άλλοι γύροι χρηματοδότησης προέρχονται από επενδυτές. Θα συνεργαστούμε γιατί η PayPal έχει αναγνωρίσει την δυσκολία στις πληρωμές.”

Πράγματι, η PayPal τα έχει πάει καλά με τις στρατηγικές της εταιρικές σχέσεις, εκπλήσσοντας τους αναλυτές με το επίπεδο επιτυχίας της.Έτσι, μπορεί να δει την επένδυση στην Happy Return ως τρόπο να αυξήσει τις προσφορές της σε μικρές επιχειρήσεις eComm και σε πλατφόρμες eComm – και να προσφέρει μια απρόσκοπτη διαδικασία επιστροφών, παράλληλα με άλλες μικρές προσφορές, φιλικές προς το εμπόριο, όπως κεφάλαια κίνησης, τιμολόγηση και προγράμματα αφοσίωσης που η  PayPal προσφέρει όπου ακόμη και μια εταιρεία όπως το Amazon έχει πραγματικά ταλαιπωρηθεί.

Το πρόβλημα εντοπίζεται παντού. Η Kohl’s παίρνει τις επιστροφές του Amazon σε όλα τα καταστήματα και οι έμποροι λιανικής πώλησης, συμπεριλαμβανομένων των Urban Outfitters, της Nordstrom και της Walgreens συνεργάζονται με το Narvar σε ένα άλλο σχέδιο για να πάρει ο ένας τις επιστροφές του άλλου.

Με το μοντέλο της Happy Returns, οι πελάτες δεν χρειάζεται να έχουν το κουτί ή την ετικέτα, δεν χρειάζεται να ξεκινήσουν την επιστροφή τους online και παίρνουν επιστροφή χρημάτων επιτόπου.

Η αξία των Back Bars φαίνεται να είναι μεγαλύτερη για αγορές από διαδικτυακούς εμπόρους λιανικής πώλησης που δεν διαθέτουν πολλά φυσικά καταστήματα, δήλωσε ο Binnie. “Φαίνεται, ωστόσο, ότι η Happy Returns μπορεί να αντιμετωπίσει μια υλικοτεχνική πρόκληση για να δημιουργήσει αρκετά Back Bars που είναι τόσο πανταχού παρόντα όσο και πραγματικά κοντά στους Αμερικανούς καταναλωτές, όπως το σημερινό δίκτυο καταστημάτων UPS, οι τοπικές αλυσίδες κούριερ και τα ταχυδρομεία”, δήλωσε , υποδεικνύοντας ότι μια εταιρική σχέση σε αυτό το πνεύμα θα μπορούσε να ακολουθήσει στο μέλλον.

Οι μεγαλύτερες αποδόσεις συμβαίνουν μέσα στην αλυσίδα: οι Happy Returns ενοποιούν τις επιστροφές κάθε λιανοπωλητή, επανασυσκευάζοντας τες σε αρκετά καλή κατάσταση για μεταπώληση και τις στέλνουν πίσω σε μεγάλες παλέτες. Η εταιρεία έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί επαναχρησιμοποιούμενες συσκευασίες για περαιτέρω μείωση των αποβλήτων.

Υπάρχει πάντα ένα στοίχημα όταν αγοράζετε παπούτσια online. Συχνά πρέπει να ανεβαίνετε ή να κατεβάζετε ένα μισό μέγεθος.Η Happy Returns είναι η μόνη υπηρεσία επιστροφής χωρίς δυσκολία αυτή την στιγμή, ο κόσμος της αντίστροφης εφοδιαστικής έχει παραμεληθεί για πολύ καιρό και η Happy Returns έχει ακριβώς αυτό το στόχο να επιτύχει.