25 Απρ 2024
READING

Τα Starbucks και οι Κινέζοι ανταγωνιστές όπως το Luckin Coffee

2 MIN READ

Τα Starbucks και οι Κινέζοι ανταγωνιστές όπως το Luckin Coffee

Τα Starbucks και οι Κινέζοι ανταγωνιστές όπως το Luckin Coffee

Ο διευθύνων σύμβουλος των Starbucks, Kevin Johnson, δήλωσε  ότι οι ανταγωνιστές της εταιρείας επικεντρώνονται σε βραχυπρόθεσμα οφέλη, ενώ η Starbucks ακολουθεί ένα πιο βιώσιμο σχέδιο ανάπτυξης.

“Μερικοί από αυτούς τους ανταγωνιστές ανταγωνίζονται μέσω μεγάλων εκπτώσεων που δεν πιστεύουμε ότι είναι βιώσιμες”, δήλωσε ο Johnson στην εκπομπή του CNBC’s “Squawk on the Street. “

Το Luckin Coffee, ο βασικός αντίπαλος της εταιρίας στην Κίνα, ανταγωνίζεται για τους πελάτες, εστιάζοντας σε βολικά pick-up και ροφήματα με εκπτώσεις. Η εταιρεία υπέβαλε πρόσφατα δημόσια προσφορά για το Nasdaq. Στην προσφορά του για δημοσίευση, το Luckin ανέφερε ότι αναμένει να συνεχίσει να επενδύει σε μεγάλο βαθμό με εκπτώσεις και προσφορές.

Η Luckin προσπαθεί να νικήσει την Starbucks ξεπερνώντας τον αριθμό των καταστημάτων στην Κίνα. Η Starbucks άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στη χώρα πριν από 20 χρόνια και προβλέπει ότι το 2019 θα έχει 600 νέα καταστήματα, στο πλαίσιο του στόχου της να πετύχει τα 6000 κινεζικά καταστήματα ως το έτος 2022. Εν τω μεταξύ, η κινεζική startup άνοιξε 2,370 καταστήματα στους 18 μήνες από την έναρξη της εταιρείας και σχεδιάζει να ανοίξει ακόμη 2.500.

Οι μετοχές της Starbucks μειώθηκαν κατά 1% την Παρασκευή το πρωί, αφού η εταιρεία ανέφερε τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου την Πέμπτη. Ενώ τα κέρδη της Starbucks πέτυχαν τις εκτιμήσεις, οι πωλήσεις έπεσαν ελαφρώς από τις προσδοκίες της Wall Street. Η ίδια αύξηση πωλήσεων κατά 3% στην Κίνα κέρδισε τις εκτιμήσεις, αλλά η επισκεψιμότητα σε αυτά τα καταστήματα μειώθηκε και πάλι.

Με τον αυξημένο ανταγωνισμό στην Κίνα, η Starbucks έχει προσθέσει το delivery σε περισσότερα από 2.100 καταστήματα στη χώρα μέσω μιας συνεργασίας με την Alibaba. Έχει 8,6 εκατομμύρια ενεργά μέλη του προγράμματος πιστότητας και σχεδιάζει να προσθέσει την παραγγελία και πληρωμή μέσω κινητού τηλεφώνου στην Κίνα έως το τέλος του έτους.

“Δεν οδηγούμε μόνο την ανάπτυξη των πωλήσεων και την προσέλκυση νέων πελατών, αλλά παράγουμε επίσης την απόδοση του επενδεδυμένου κεφαλαίου που θεωρούμε βιώσιμη για να συνεχίσουμε να κατασκευάζουμε νέα καταστήματα με αυτό το ρυθμό για πολλά, πολλά χρόνια”, δήλωσε ο Johnson.

Είπε στους αναλυτές την Πέμπτη στην τριμηνιαία τηλεδιάσκεψη ότι η Starbucks κερδίζει στην Κίνα λόγω της υψηλής ποιότητας της.

“Ενώ ορισμένοι επενδυτές μπορεί να ανησυχούν για τον ανταγωνισμό στην Κίνα, παραμένουμε αισιόδοξοι για την ικανότητα της Starbucks να διατηρήσει μερίδιο αγοράς και πιστεύουμε ότι η σχέση με την Alibaba προσφέρει ακόμη αναπτυγμένες ευκαιρίες”, δήλωσε ο αναλυτής του Jefferies, Andy Barish σε σημείωμα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.