21 Δεκ 2024
READING

Η εκπληκτική ζωή του Stewart Butterfield, του CEO που οδήγησε το Slack να γίνει εταιρεία $7 δις

3 MIN READ

Η εκπληκτική ζωή του Stewart Butterfield, του CEO που οδήγησε το Slack να γίνει εταιρεία $7 δις

Η εκπληκτική ζωή του Stewart Butterfield, του CEO που οδήγησε το Slack να γίνει εταιρεία $7 δις

Ο Stewart Butterfield έχει ρέντα. Πριν ξεκινήσει το Slack, την startup του των 7$ δις, την οποία κάποιοι θεωρούν το ταχύτερα αναπτυσσόμενο εταιρικό app που έγινε ποτέ, που συμπλήρωσε τα απαιτούμενα και εισήχθη στο Χρηματιστήριο , ο Stewart Butterfield είχε δημιουργήσει άλλη μια startup με το όνομα Flickr, το οποίο πωλήθηκε στο Yahoo για περισσότερα από 20 εκατομμύρια δολάρια.

Αυτή τη φορά, η ιδέα του Butterfield υπόσχεται να ταράξει περισσότερο τα νερά. Η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων για χώρους εργασίας, που γεννήθηκε από μια gaming startup που τώρα έχει κλείσει, την Tiny Speck, βρέθηκε στο προσκήνιο καθώς διαθέτει αυτό που αναμένεται ευρέως να είναι ένα συναρπαστικό ντεμπούτο για τις δημόσιες αγορές.

Δεδομένου ότι το 2019 φαίνεται να αποτελεί έτος ορόσημο για τις IPO τεχνολογίας, το ταξίδι του Butterfield στην επιτυχία ξεχωρίζει. Στην πορεία του, ο Butterfield αγωνίστηκε να κερδίσει χρηματοδότηση για μια startup σε ένα μετα-τεχνολογικό τοπίο. Ακόμη και αν οδηγήσει με επιτυχία το Slack σε ένα επιτυχημένο ντεμπούτο στο Χρηματιστήριο, εξακολουθεί να έχει να αντιμετωπίσει την επικείμενη απειλή της Microsoft.

Ο Butterfield γεννήθηκε το 1973 σε ένα μικρό ψαροχώρι που ονομάζεται Lunch στη Βρετανική Κολομβία.

Όταν ο Butterfield ήταν 5 ετών, η οικογένειά του μετακόμισε στη Βικτώρια.

Ο Butterfield αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Victora το 1996 με πτυχίο φιλοσοφίας.

Το 2000, έπιασε δουλειά στην startup του φίλου του Jason Classon, Gradfinder.com.

Ο Butterfield δημιούργησε ένα διαγωνισμό που ονομάζεται ” 5K competition “, ο οποίος ενθάρρυνε τους ανθρώπους να σχεδιάζουν ιστότοπους κάτω των 5 kilobytes.

Οι τρείς συνέταιροι Classon, ο Butterfield και η τότε σύζυγός του, Caterina Fake, ίδρυσαν το Ludicorp, ένα online παιχνίδι για πολλούς παίκτες.

Ο Butterfield πήρε την ιδέα για την επόμενη επιχείρηση του, το Flickr, καθώς έκανε εμετό από τροφική δηλητηρίαση σε ένα ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης.

Ο Butterfield και ο Fake προσχώρησαν στο Yahoo ως μέρος της εξαγοράς.

Όταν αποχώρησε από το Yahoo και το Flickr, ο Butterfield ήθελε να ολοκληρώσει το παιχνίδι για πολλούς παίκτες στο οποίο είχε αρχίσει να δουλεύει για το Ludicorp. Συγκέντρωσε μερικούς από τους πρώην συναδέλφους του από το Flickr και το Ludicorp, συμπεριλαμβανομένου του Henderson, για να ιδρύσουν μια startup που ονομάστηκε Tiny Speck και να φτιάξουν το παιχνίδι “Glitch”.

Αλλά ο Butterfield είπε ότι Tiny Speck έκανε κάποια λάθη και δεν ήταν θελκτική στο ευρύ κοινό. Η ομάδα βρήκε τον τέλειο άξονα: το εργαλείο επικοινωνίας που ο ίδιος και η ομάδα του είχαν κατασκευάσει για να συνομιλούν σε πραγματικό χρόνο στο παιχνίδι. Έγινε γνωστή ως πλατφόρμα ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων που ονομάζεται Slack, η οποία εγκαινιάστηκε επίσημα το 2014.

Η ανάπτυξη του Slack εντυπωσίασε μερικές από τις πιο εξέχουσες εταιρίες επιχειρηματικών κεφαλαίων της Silicon Valley, όπως την Andreessen Horowitz και την Kleiner Perkins Caulfield & Byers. Το 2015, έγινε η ταχύτερη εταιρεία που πέτυχε αποτίμηση αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων – μόλις οκτώ μήνες μετά την κυκλοφορία της.

Μέχρι το καλοκαίρι του 2018, το Slack αυξήθηκε σε πάνω από 8 εκατομμύρια ημερήσιους ενεργούς χρήστες, μέχρι και φήμες κυκλοφόρησαν ότι η Amazon έβλεπε μια εξαγορά του. Το Slack κατάφερε πάνω από 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση, και έφτασε αξία 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησής της.

Πριν λίγες εβδομάδες το Slack αρχειοθέτησε τα έγγραφα για να μεταβεί στο κοινό με απευθείας εγγραφή στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Στην κατάθεση, η εταιρεία δήλωσε ότι έχει 88.000 πελάτες που πληρώνουν συνδρομή, 575 από τους οποίους φέρνουν περισσότερα από $ 100.000 σε επαναλαμβανόμενα ετήσια έσοδα ο καθένας και αποτελούν το 40% των δραστηριοτήτων της εταιρείας. Ωστόσο, εξακολουθεί να πρέπει να αντιμάχεται τη Microsoft, η οποία ξεκίνησε το δικό της δημοφιλές προϊόν Microsoft Teams, ως μέρος της πανταχού παρούσας σουίτας του Microsoft Office 365.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.