24 Απρ 2024
READING

Η επιτυχία της LVMH δεν μπορεί να αντιγραφεί εύκολα από εταιρείες των Η.Π.Α.

4 MIN READ

Η επιτυχία της LVMH δεν μπορεί να αντιγραφεί εύκολα από εταιρείες των Η.Π.Α.

Η επιτυχία της LVMH δεν μπορεί να αντιγραφεί εύκολα από εταιρείες των Η.Π.Α.

Η LVMH ανακοίνωσε πρόσφατα τα αποτελέσματα πωλήσεων για το πρώτο τρίμηνο του 2019. Ήταν υπέροχα. Όλες οι περιφέρειες παρουσίασαν καλή ανάπτυξη. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 16% από 10,85 δις. ευρώ σε 12,53 δις. ευρώ. Σε οργανική βάση, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 11%. Είναι σίγουρα μια ισχυρή αρχή για το έτος, είναι εντυπωσιακό να βλέπεις διψήφια οργανική ανάπτυξη για μια μεγάλη εταιρεία που δραστηριοποιείται παγκοσμίως.

Σε επίπεδο επιχειρηματικού ομίλου, οι συνολικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 13% σε οίνους και οινοπνευματώδη ποτά, 20% στη μόδα και τα δερμάτινα είδη, 12% σε αρώματα και καλλυντικά, 9% σε ρολόγια και κοσμήματα και 23% σε επιλεκτικό λιανικό εμπόριο (DFS, Sephora).

Εστιάζοντας στην επιχείρηση μόδας και δερμάτινων ειδών της LVMH, η οποία περιλαμβάνει τις εταιρείες Louis Vuitton και Christian Dior Couture, Fendi, Loro Piano, Celine, Loewe, Rimowa και Berluti, παρατηρείται έντονη ανάπτυξη στην Ασία και σταθερή ανάπτυξη στην Ευρώπη. Η διοίκηση υπογράμμισε την έντονη δυναμική των πωλήσεων στις εταιρείες Louis Vuitton και Dior.

Η Ασία (εκτός της Ιαπωνίας) αυξήθηκε κατά 17%, η Ιαπωνία 9%, οι Ηνωμένες Πολιτείες 8% και η Ευρώπη 7%. Δείχνει την εξαιρετική δύναμη της Ασίας και την αποδοχή των εμπορευμάτων από κινέζους και άλλους πελάτες σε αυτό το μέρος του κόσμου. Το ενδιαφέρον τους για αυτά τα προϊόντα αντανακλάται επίσης σε κάποιο βαθμό στις πωλήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και των ευρωπαϊκών πωλήσεων, καθώς οι ασιάτες ταξιδιώτες συχνά ψωνίζουν όταν επισκέπτονται τις χώρες αυτές. Όπως και αν το δείτε, όλες οι επιχειρήσεις συνέβαλαν στην αύξηση των πωλήσεων.

Κάποιος μπορεί εύκολα να πει εδώ ότι αυτά τα είδη πολυτελείας έχουν κατακτήσει ένα ισχυρό κοινό μεταξύ των ασιατικών πελατών. Το κινεζικό νέο έτος έδωσε επίσης ώθηση στην εταιρεία. Κανείς θα αναρωτιέται αν μπορεί να αποτελέσει οδηγό για τις πωλήσεις των ΗΠΑ, όταν οι περισσότερες εταιρείες αναφέρουν τριμηνιαία αποτελέσματα τον επόμενο μήνα. Μάλλον όχι.

Η περίοδος πώλησης του Πάσχα θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ευκαιρία για μια ώθηση εορταστική, όπως και το κινεζικό νέο έτος. Φέτος, η περίοδος πώλησης του Πάσχα στις ΗΠΑ τελείωσε στις 20 Απριλίου. Αυτό είναι σχετικά αργά και ίσως ήταν καλό για μερικές επιπλέον πωλήσεις στο χώρο της μόδας.

Εξάλλου, η Easter Parade στην Αμερική έδωσε προβολή σε πολλές διασημότητες. Ο καθένας αγαπά να δείχνει στα ρούχα του το Πάσχα καθώς πηγαίνει στην εκκλησία. Όμως, ήταν μια δύσκολη εποχή πρώιμης πώλησης, επομένως αυτή η επιχείρηση είναι πλέον συγκεντρωμένη τις τελευταίες ημέρες πριν από τις διακοπές. Έκανε πολύ κρύο στις αρχές Απριλίου, και υπήρξαν ήδη πολλές πωλήσεις πριν κλείσει η εποχή πώλησης του Πάσχα.Οι πωλήσεις του Πάσχα των Η.Π.Α. ήταν υψηλότερες από πέρυσι αλλά δεν είχαν ισχυρή δυναμική.

Δεν είναι μόνο η επιτυχία των πασχαλινών αγορών που διαμορφώνει την ευρύτερη εικόνα. Οι πολυτελείς πελάτες και οι προτιμήσεις των αγορών τους δεν μπορούν να συγκριθούν με τους «ποιοτικούς πελάτες» που κυριαρχούν στις ΗΠΑ. Σχεδόν 6.000 καταστήματα θα έχουν κλείσει μέχρι τα μέσα Μαίου το 2019. Συγκρίνετε το με πέρυσι: Κατά τη διάρκεια του έτους έκλεισαν συνολικά 5.854 καταστήματα .

Σύμφωνα με τους New York Times, περισσότερα από 8.000 καταστήματα έκλεισαν επίσης το 2017. Η περιπλάνηση στην Νέα Υόρκη είναι μια ενοχλητική εμπειρία, καθώς όλο και περισσότερα καταστήματα μένουν κλειστά σε κάθε μεγάλη οδό. Ορισμένα καταστήματα κλείνουν λόγω κακής διαχείρισης, ενώ άλλα κλείνουν καθώς λήγουν οι μισθώσεις. Τα υψηλά ενοίκια, η έλλειψη κίνησης πελατών, η αβεβαιότητα για το μέλλον και, φυσικά, η αγορά από το διαδίκτυο, προκαλούν μια απάθεια που δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Ναι, υπάρχουν εταιρείες που είναι ισχυρές σε αυτό το περιβάλλον. Είναι, μεταξύ άλλων, η Costco, η Home Depot, η Ulta Beauty, οι εταιρείες TJX και η LVMH. Η μόνη εταιρεία που ανταγωνίζεται στο τέλος της πολυτελούς αγοράς είναι η LVMH. Το λιανικό εμπόριο των ΗΠΑ κατευθύνεται από τους λιανοπωλητές που τροφοδοτούν μια πολύ ευρύτερη βάση πελατών.

Είναι μια πελατειακή βάση περισσότερο επικεντρωμένη στην αξία και συχνά επηρεάζεται από τη διαφημιστική δραστηριότητα. Σε απάντηση, οι εταιρείες αυτές επεκτείνονται επιλεκτικά. Έχουν την εμπιστοσύνη των πελατών τους προσφέροντας αξία και εξυπηρέτηση. Ας δούμε αν τέτοια σχέδια μπορούν να οδηγήσουν σε συνεπή ανάπτυξη για αυτές τις μεγάλες εταιρείες.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.