25 Απρ 2024
READING

Η Godiva σκοπεύει να ανοίξει 2.000 καφέ και να γίνει το Starbucks της σοκολάτας

3 MIN READ

Η Godiva σκοπεύει να ανοίξει 2.000 καφέ και να γίνει το Starbucks της σοκολάτας

Η Godiva σκοπεύει να ανοίξει 2.000 καφέ και να γίνει το Starbucks της σοκολάτας

Η Godiva κοιτάζει πέρα ​​από το εμβληματικό της κουτί δώρου με σοκολάτες. “Ο Βέλγος ζαχαροπλάστης” ανοίγει 2.000 καφέ τα επόμενα έξι χρόνια και θα καλύπτει ένα πλήρες μενού με είδη όπως το croiffle, ένα υβρίδιο κρουασάν και βάφλας με γέμιση σοκολάτας ή τυριού. Άλλα είδη περιλαμβάνουν μια ευρεία λίστα με καφέδες και μια νέα συλλογή τσαγιού καθώς και είδη για το δρόμο, όπως σάντουιτς και γιαούρτια με φρούτα.

Οι καφετέριες σηματοδοτούν την εισοδο της Godiva στα έτοιμα γεύματα. Το πρώτο ανοίγει επίσημα στο Μανχάταν και αποτελεί μέρος ενός φιλόδοξου σχεδίου ανάπτυξης με επικεφαλής την διευθύνουσα σύμβουλο, Annie Young-Scrivner, η οποία ανέλαβε το τιμόνι της Godiva το 2017, αφού υπηρετούσε ως κορυφαίο στέλεχος της Starbucks. Στόχος της: να αυξήσει τα έσοδά της πενταπλάσια έως το 2025.

Η εταιρεία, ιδιόκτητη από την τουρκική Yildiz Holding AS, δεν αναφέρει πωλήσεις ή κέρδη, αλλά σύμφωνα με αναφορές, η Godiva ήταν περίπου στο $1 δισ. δολάρια το 2017. Αναμένει ότι το 40% των συνολικών πωλήσεών της θα προέλθει από τις καφετέριες κατά τα επόμενα πέντε χρόνια. Το ένα τρίτο των νέων καφετεριών θα βρίσκεται στις Η.Π.Α.

Η Godiva βλέπει μεγάλες ευκαιρίες πωλήσεων στην Ασία και τη Μέση Ανατολή, όπου οι αγοραστές προτιμούν να κάθονται για φαγητό αντί να το παίρνουν στο χέρι, σύμφωνα με την Young-Scrivner.

Επί του παρόντος, η εταιρεία λειτουργεί περίπου 800 καταστήματα σε 105 χώρες. Η Godiva θέλει να γίνει κάτι περισσότερο από μια επιλογή δώρων για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ή τα Χριστούγεννα.

“Κρατάμε πραγματικά το προπύργιο στο επίσημο δώρο, αλλά θέλουμε να επεκταθούμε στην καθημερινή κατανάλωση”, δήλωσε η Young-Scrivner σε τηλεφωνική συνέντευξη με το Associated Press.

Ορισμένα από τα παραδοσιακά καταστήματα θα μετατραπούν σε καφετέριες, αλλά η Godiva κοιτάζει πέρα ​​από τα εμπορικά κέντρα και θα έχει επίσης ανεξάρτητα καταστήματα  και θέσεις σε αεροδρόμια. Η Young-Scrivner δήλωσε ότι πιστεύει ότι οι καφετέριες Godiva θα ξεχωρίζουν μέσα από ένα αριθμό άλλων καταστημάτων καφέ λόγω της κληρονομιάς τους  που χρονολογείται από το 1926, καθώς και των κορυφαίας ποιότητας ειδών.

Ο Thierry Muret, εκτελεστικός chef chocolatier της Godiva, λέει ότι δοκιμάζει φαγητά και ποτά για το νέο μενού για ένα χρόνο. Είπε ότι χρειάστηκαν οκτώ μήνες για να βρει το σωστό μείγμα καφέ που θα είχε το σωστό τόνο σοκολάτας, για παράδειγμα.

Κάθε καφέ θα έχει το βασικό μενού αλλά θα είναι προσαρμοσμένο στις προτιμήσεις της περιοχής που θα βρίσκεται. Ο Muret προσπαθεί επίσης να εξισορροπήσει τις απαιτήσεις των καταναλωτών για φρέσκα τρόφιμα που δεν χρειάζονται πολύ χρόνο για την παρασκευή τους.

“Όλοι τρέχουν, κανείς δεν έχει χρόνο και θέλαμε να το σεβαστούμε αυτό”, είπε. «Αλλά θέλαμε να δώσουμε τη βέλγικη καλοσύνη στους ανθρώπους».

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.