19 Απρ 2024
READING

Δεν μπορείτε να ανοίξετε franchise Starbucks | να τι μπορείτε να κάνετε εναλλακτικά.

5 MIN READ

Δεν μπορείτε να ανοίξετε franchise Starbucks | να τι μπορείτε να κάνετε εναλλακτικά.

Δεν μπορείτε να ανοίξετε franchise Starbucks | να τι μπορείτε να κάνετε εναλλακτικά.

Η αλυσίδα καφέ με βάση το Σιάτλ προτιμά να κατέχει καθένα από τις δικά της καταστήματα. Ο CEO της Starbucks, Howard Schultz, δήλωσε στο Entrepreneur το 2003: “Πιστεύαμε πολύ νωρίς ότι η αλληλεπίδραση των ανθρώπων με την εμπειρία του Starbucks θα καθορίσει την επιτυχία της μάρκας. Η κουλτούρα και οι αξίες του τρόπου με τον οποίο σχετιζόμαστε με τους πελάτες μας, η οποία αντανακλάται στον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία σχετίζεται με τους υπαλλήλους μας, θα καθορίσει την επιτυχία μας. Και σκεφτήκαμε ότι ο καλύτερος τρόπος να έχουμε αυτές τις καθολικές αξίες ήταν να οικοδομήσουμε εταιρικά καταστήματα και στη συνέχεια να προσφέρουμε επιλογές μετοχών σε κάθε εργαζόμενο, ώστε να τους δώσουμε ένα οικονομικό και ψυχολογικό μερίδιο στην εταιρεία “.

Ο Schultz πρόσθεσε: “Είχα πάντα την άποψη ότι το franchising ήταν ένας τρόπος για να αποκτήσει κανείς πρόσβαση σε κεφάλαια, χρησιμοποιώντας τα χρήματα των άλλων ανθρώπων, ουσιαστικά. Και είχαμε να κάνουμε με ένα premium προϊόν – κάτι που μπορεί να είναι δύσκολο να το μάθει κανείς, που πρέπει να εξηγήσει στον πελάτη, που απαιτεί ένα εκπαιδευμένο προσωπικό. Θα ήταν δύσκολο να παρέχουμε το επίπεδο ευαισθητοποίησης στους πελάτες και τη γνώση του προϊόντος που απαιτείται για να δημιουργήσουμε αυτές τις αξίες Starbucks, αν φτιάχναμε ένα δίκτυο franchise. “

Έτσι, εκτός αν ζείτε σε μια χώρα εκτός των ΗΠΑ ή του Καναδά, όπου τα master franchises των  Starbucks είναι πιο συνηθισμένα, θα χρειαστείτε μια διαφορετική στρατηγική. Εδώ είναι τρεις επιλογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε το όνειρό σας να ανοίξετε ένα Starbucks πραγματικότητα.

Ανοίξτε ένα κατάστημα με άδεια χρήσης από την Starbucks

Η Starbucks προσφέρει καταστήματα με άδεια χρήσης. Έτσι εάν έχετε ήδη μια επιχείρηση ή μια τοποθεσία που μπορεί να βοηθήσει την Starbucks να προσεγγίσει ένα νέο δημογραφικό κοινό, ίσως μπορέσετε να προσεγγίσετε την εταιρεία σχετικά με την προσθήκη ενός Starbucks στη συγκεκριμένη τοποθεσία.

Αυτό είναι αρκετά συνηθισμένο. Σύμφωνα με την Statista, στις Ηνωμένες Πολιτείες υπήρχαν 13.930 καταστήματα τον Οκτώβριο του 2017 και 5.708 από αυτές τις τοποθεσίες ήταν καταστήματα με άδεια χρήσης, τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 41%. Στην ιστοσελίδα παροχής αδειών Starbucks, μπορείτε να δείτε ότι η εταιρεία βοηθά τα καταστήματα με άδεια χρήσης με πολλές πτυχές της επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού των καταστημάτων, του μενού Starbucks, του εξοπλισμού, της κατάρτισης και της υποστήριξης, των τροφίμων, των προωθήσεων και των επιτόπιων επισκέψεων.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πιο προσιτή επιλογή για όλους. Πρέπει να διαθέτετε μια ελκυστική τοποθεσία όπου η Starbucks να θέλει εκεί για να ανοίξει το κατάστημα. Αν ψάχνετε να ανοίξετε ένα Starbucks ως την πρώτη σας επιχείρηση ή μια πρώτη μεγάλη επένδυση, αυτή πιθανώς δεν είναι η επιλογή για εσάς.

Ανοίξτε ένα franchise Dunkin Donuts

Χωρίς να προσπαθεί να ξεκινήσει μια πάλη για το ποια εταιρεία, Dunkin’ Donuts ή Starbucks, κάνει τον καλύτερο καφέ, τα Dunkin’ Donuts είναι χωρίς αμφιβολία το καλύτερο franchise αμερικάνικου καφέ – εξαρχής, αφού στην πραγματικότητα είναι franchise.

Στην πραγματικότητα, είναι σχεδόν το αντίθετο των Starbucks, επειδή στις αρχές του 2018 δεν υπήρχαν Dunkin Donuts στον κόσμο που να άνηκαν στην ίδια την εταιρεία. Βρίσκεται στο Νο 2 του Franchise 500 φέτος, και υπάρχουν περισσότερες από 9.000 τοποθεσίες μόνο στις Η.Π.Α. Είναι franchise από το 1955, αλλά εξακολουθεί να καταφέρνει να μεγαλώνει σε μονάδες κάθε χρόνο.

Αυτή η επιτυχία έρχεται με μια τιμή, φυσικά. Για να αποκτήσετε το Dunkin Donuts, πρέπει να καταβάλετε μια αρχική αμοιβή από $ 40.000 έως $ 90.000 και να έχετε δυνατότητα επένδυσης τουλάχιστον $ 250.000, με τουλάχιστον $ 125.000 από αυτά σε ρευστό. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, θα καταλήξετε να πληρώσετε κάπου μεταξύ $ 228.620 έως και $ 1.691.200. Αυτό μπορεί να φαίνεται δαπανηρό, αλλά θα σας ανήκει πλήρως.

Ανοίξτε ένα franchise 7-Eleven



Μπορεί η ιδέα ενός convenience store να μην ακούγεται ό,τι καλύτερο σε σύγκριση με μια γνωστή καφετέρια, αλλά η 7-Eleven προσφέρει καφέ και είναι μία σοβαρή επιχείρηση, που βρίσκεται στο No. 2 στον κατάλογο Entrepreneur Franchise 500 το 2018 και στο Νο. 1 το 2017. Όπως τα Dunkin ‘Donuts ή τα Starbucks, το 7-Eleven συνδυάζει τη μακροβιότητα με την τρέχουσα επιτυχία και επέκταση – από τις αρχές του 2017, υπήρχαν πάνω από 62.000 7-Elevens σε όλο τον κόσμο. Αυτό είναι πολύ περισσότερο από τον αριθμό Dunkin Donuts και Starbucks μαζί.

Το 7-Eleven είναι το αντίθετο της Starbucks στο ότι, όπου η Starbucks αναζητά ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που μπορούν να τους προσφέρουν νέες τοποθεσίες, η 7-Eleven θέλει να προσφέρει στους πιθανούς ιδιοκτήτες επιχειρήσεων νέες τοποθεσίες. Έτσι, αν επισκεφθείτε στον ιστότοπο 7-Eleven, μπορείτε να δείτε έναν χάρτη, παρόμοιο με αυτόν των Dunkin  Donuts. Εκτός από την εμφάνιση τοποθεσιών όπου μπορείτε να δημιουργήσετε ένα franchise, το 7-Eleven αναδεικνύει τις προϋπάρχουσες τοποθεσίες που μπορείτε να αγοράσετε παρακάμπτοντας μεγάλο μέρος της εργασίας κατασκευής και εκκίνησης νέας επιχείρησης.

Αυτό το επιχειρηματικό μοντέλο μπορεί επίσης να εξηγεί γιατί υπάρχει τέτοια διαφορά στο πιθανό επενδυτικό κόστος ενός franchise 7-Eleven: ένα 7-Eleven μπορεί να κοστίζει μεταξύ $ 37.550 και $ 1.149.900. Φυσικά, εάν αγοράζετε ακίνητο στην Νέας Υόρκης, πιθανότατα θα καταλήξετε να πληρώνετε περισσότερα από όσα θα κάνατε για ένα κατάστημα οπουδήποτε αλλού.

Μεγάλο μέρος αυτού του κόστους θα διατεθεί στο τέλος franchise, το οποίο μπορεί να κυμανθεί από $ 10.000 έως $ 1.000.000, ενώ το 7-Eleven απαιτεί δυνατότητα επένδυσης  $100.000 έως $250.000.

Έτσι, εάν έχετε κάποια χρήματα στην τσέπη σας και θέλετε να ανοίξετε ένα franchise, αλλά δεν μπορείτε να αποκτήσετε άδεια χρήσης από τα Starbucks ή να σηκώσετε το κόστος ενός Dunkin Donuts, ίσως να εξετάσετε τα 7-Eleven.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.