25 Απρ 2024
READING

Η Apple δεν είναι πλέον ο μεγαλύτερος πρωτοπόρος στην τεχνολογία

2 MIN READ

Η Apple δεν είναι πλέον ο μεγαλύτερος πρωτοπόρος στην τεχνολογία

Η Apple δεν είναι πλέον ο μεγαλύτερος πρωτοπόρος στην τεχνολογία

Για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, η Apple δεν είναι πλέον νούμερο ένα στον κατάλογο των πιο καινοτόμων εταιρειών στον κόσμο, όπως συνέταξε η Boston Consulting Group. Ο νέος πρωταθλητής είναι το Google, ακολουθούμενο από την Amazon. Και οι δύο εταιρείες επενδύουν στην τεχνητή νοημοσύνη.

Η Α.Ι. ως κινητήρια δύναμη

Στην παγκόσμια επισκόπηση περισσότερων από 2.500 σημαντικών “ηγετών καινοτομίας”, η Apple έπεσε στο νούμερο τρία. Η Google ή η μητρική εταιρεία της Alphabet και η Amazon είναι οι αριθμοί ένα και δύο, αντίστοιχα. Η Microsoft και η Samsung ολοκληρώνουν την πρώτη πεντάδα. Πιο κάτω στη λίστα βρίσκονται οι Netflix, IBM, Facebook, Tesla και Adidas.

Ενώ οι εταιρείες τεχνολογίας καταλαμβάνουν τις πρώτες εννέα θέσεις των κορυφαίων 10, η πρώτη πενηντάδα αποτελείται πάνω από 50% από περισσότερες “παραδοσιακές” εταιρείες, επισημαίνουν οι ερευνητές. “Μια γρήγορη σάρωση των 50 πιο καινοτόμων εταιρειών του BCG για το 2019 δείχνει ότι κορυφαίοι καινοτόμοι είναι επίσης ηγέτες της AI και ότι πολλοί άλλοι – συμπεριλαμβανομένων πολλών εταιρειών από παραδοσιακά μη-τεχνολογικές βιομηχανίες – αξιοποιούν ενεργά την AI”, δηλώνει η έκθεση καινοτομίας του 2019.

“Σήμερα, όλα αφορούν την ψηφιακή τεχνολογία και την εξωτερική καινοτομία”, ισχυρίζεται ο Ramón Baeza, ανώτερος συνεργάτης της BCG και συν-συγγραφέας της έκθεσης. “Όλες οι δέκα εταιρίες με την υψηλότερη βαθμολογία – και πολλές από τις top 50 – χρησιμοποιούν AI, πλατφόρμες και οικοσυστήματα, επιτρέποντας στους εαυτούς τους και σε άλλους να αναζητήσουν νέα προϊόντα, υπηρεσίες και τρόπους εργασίας”.

Εννέα στους δέκα ερωτηθέντες δηλώνουν ότι η εταιρεία τους επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη. “Όσο σημαντικός είναι ο αντίκτυπος της AI στις επιχειρηματικές διαδικασίες, το μεγαλύτερο δυναμικό της έγκειται στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών που μπορούν να εξελιχθούν σε σημαντικές ροές εσόδων με την πάροδο του χρόνου”, λέει ο συνάδελφος του Baeza, Michael Ringel. “46% των ηγετών της ΑΙ αναφέρουν ότι το 16% ή περισσότερο των πωλήσεών τους παράγεται από αυτήν, σε σύγκριση με μόλις το 10% αυτών που έχουν καθυστερήσει να την εισάγουν ΑΙ ».

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.