26 Απρ 2024
READING

Τα jeans της Levi’s και η εξέλιξή της στο retail

2 MIN READ

Τα jeans της Levi’s και η εξέλιξή της στο retail

Τα jeans της Levi’s και η εξέλιξή της στο retail

Η Levi Strauss, γνωστή ως Levi’s, θα ανοίξει άλλα 100 καταστήματα, κυρίως στην Ευρώπη και την Κίνα. Η μάρκα πηγαίνει εξαιρετικά καλά και κατά το προηγούμενο τρίμηνο πούλησε 7% περισσότερα προϊόντα.

Διψήφια ανάπτυξη

Η αμερικανική ετικέτα για jeans, Levi Strauss, παρήγαγε κατά 7% περισσότερα κέρδη το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους (μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου), φθάνοντας συνολικά 1,44 δισ. δολάρια (περίπου 1,28 δισ. ευρώ). Αφαιρώντας τα συναλλαγματικά αποτελεσμάτα, ο κύκλος εργασιών σε φυσικά καταστήματα αυξήθηκε ακόμη κατά 11%. Οι πωλήσεις στο διαδίκτυο επίσης βελτιώθηκαν κατά 20%.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας έφτασαν τα 147 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 130 εκατομμύρια ευρώ), σε σύγκριση με απώλειες 19 εκατομμυρίων δολαρίων (16,84 εκατομμύρια ευρώ) πριν από ένα χρόνο, όταν η Levi’s χτυπήθηκε από ένα σοβαρό πλήγμα από το IRS. Το ακαθάριστο περιθώριο έφτασε στο 54,6%.

Η Levi’s σκοπεύει να ακολουθήσει μια διαδικτυακή διαδρομή και έκανε μια πρώτη δημόσια προσφορά τον περασμένο μήνα για να τη χρηματοδοτήσει. Το εμπορικό σήμα δεν ήταν στο χρηματιστήριο τα τελευταία 34 χρόνια. Τώρα, η αξία της στην Wall Street είναι 6,6 δισεκατομμύρια δολάρια (5,85 δισεκατομμύρια ευρώ), αλλά τα ευνοϊκά τριμηνιαία στοιχεία ενισχύουν άμεσα το μερίδιο κατά περίπου 6,5%.
 
Ιδιόκτητα καταστήματα σε Κίνα και Ευρώπη

Ο CEO της εταιρείας, Chip Bergh έχει αποκαλύψει το σχέδιο να ανοίξει άλλα 100 φυσικά καταστήματα φέτος. Δεκαέξι από αυτά είναι ήδη ανοιχτά. Η πλειοψηφία θα είναι στην Ευρώπη και την Ασία. Ειδικότερα, η Κίνα αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τον διευθύνοντα σύμβουλο: σήμερα, αυτή η αγορά αντιπροσωπεύει μόνο το 3% του κύκλου εργασιών της εταιρείας, ενώ ανταγωνιστές όπως η Nike παράγουν το 20% του κύκλου εργασιών τους εκεί.

Στην Ευρώπη, τα Levi’s αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 20% τα τελευταία δύο χρόνια. Τα καταστήματα της έχουν επίσης φέρει διψήφιο αριθμό ανάπτυξης για τρία χρόνια. Στα τέλη Φεβρουαρίου, η Levi’s κατείχε 832 ιδιόκτητα καταστήματα. 115 από αυτά ήταν νέα από πέρυσι, παρόλο που 41 καταστήματα έκλεισαν μέσα στο 2018. Ένα άλλο 60% του κύκλου εργασιών προέρχεται από το χονδρεμπόριο.

“Σημαντικό για το μέλλον”

Η μετάβαση στην πιο άμεση πώληση στον καταναλωτή ήταν σοφή, σύμφωνα με τους αναλυτές. Από την άλλη πλευρά, προειδοποιούν για το κόστος. Η Levi’s είχε χρέος 1,02 δισ. δολαρίων (900 εκατ. ευρώ). Αυτό και μόνο κόστισε του εμπορικού σήματος 200 εκατομμύρια δολάρια σε τόκους.

 

 

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.