20 Απρ 2024
READING

Η εντυπωσιακή νέα διαφήμιση της Leica τιμά τους ήρωες του φωτορεπορτάζ

2 MIN READ

Η εντυπωσιακή νέα διαφήμιση της Leica τιμά τους ήρωες του φωτορεπορτάζ

Η εντυπωσιακή νέα διαφήμιση της Leica τιμά τους ήρωες του φωτορεπορτάζ

Οι φωτορεπόρτερ είναι τα μάτια του κόσμου. Τόσο στον πόλεμο όσο και στην ειρήνη, μας δείχνουν τις ιστορίες που διαδραματίζονται σε όλο τον πλανήτη, είτε πρόκειται για θύματα ένοπλης σύγκρουσης, είτε για σπάνια πλάνα από τη φύση.

Έχουν περάσει περισσότερα από τρία χρόνια από τότε που είδαμε για πρώτη φορά την φωτογραφία του τριχρόνου Aylan Kurdi να κείτεται νεκρός σε μια αμμώδη τουρκική παραλία και παρ ‘όλα αυτά σίγουρα όλοι μπορούμε εύκολα να επαναφέρουμε την εικόνα στο μυαλό μας. Ο αντίκτυπός της στη συριακή ανακούφιση των προσφύγων ήταν άμεσος.

Σε μια κινηματογραφική, πεντάλεπτη νέα διαφήμιση, η μάρκα φωτογραφικών μηχανών  Leica μεταφέρει το άγχος, την εστίαση και την καθαρή κίνηση των φωτορεπόρτερ, απεικονίζοντας τη σύγκλιση των επικίνδυνων για τη ζωή καταστάσεων που οι φωτορεπόρτερ βιώνουν συχνά.

Δημιουργημένη από τη βραζιλιάνικη διαφημιστική εταιρεία  F / Nazca Saatchi & Saatchi, το “The Hunt” είναι ένα ισχυρό κομμάτι αφήγησης, αλλά κατά κάποιον τρόπο καταφέρνει να χάσει το πραγματικό του δυναμικό διατηρώντας τα όρια της μυθοπλασίας. Υπάρχει μια ρητή αναφορά στην σφαγή της πλατείας Τιενανμέν στο Πεκίνο το 1989 και η περίφημη φωτογραφία “Tank Man”, αλλά καμία αναφορά στον φωτογράφο Jeff Widener.

Υπάρχει ένας απρόβλεπτος Αφρικανός στρατηγός, η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, μεταξύ άλλων, αλλά κάθε μία από αυτές θα είχε μια πιο συναισθηματική σύνδεση με τον πραγματικό κόσμο, αν εμφανιζόταν με πραγματικές καταστάσεις που καλύπτονταν από πραγματικούς φωτογράφους πιο εμφανώς.

Υπάρχουν αρκετοί φωτορεπόρτερ που διακινδυνεύουν τη ζωή τους για ένα “πέρασμα” στο τέλος που να δείχνει μερικά από τα πραγματικά πρόσωπα που παίρνουν αυτούς τους κινδύνους. Ή  αναγνώριση των φωτορεπόρτερ που σκοτώθηκαν στο καθήκον. Οτιδήποτε για να δείξει στον θεατή ότι αυτοί είναι πραγματικοί άνθρωποι, που διακινδυνεύουν αληθινά την ζωή τους.

Ενώ η ταινία είναι συναρπαστική, χωρίς αυτή τη σύνδεση με την πραγματικότητα, φαίνεται σαν μια άλλη όμορφη εικόνα που προσπαθεί να πουλήσει κάτι.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.