25 Απρ 2024
READING

Το ηλεκτρονικό κατάστημα του μέλλοντος

3 MIN READ

Το ηλεκτρονικό κατάστημα του μέλλοντος

Το ηλεκτρονικό κατάστημα του μέλλοντος

Το Grocery retail βλέπει μια πρωτοφανή αλλαγή και αυτή είναι μόνο η αρχή. Οι έμποροι λιανικής και οι εταιρείες πρέπει να ανταποκριθούν τώρα, για να επιτύχουν στο μέλλον.

Η ηλεκτρονική αγορά ειδών σούπερ μάρκετ του Ηνωμένου Βασιλείου θα αυξηθεί κατά 51% έως το 2023 και θα αποτελεί το 7,9% της συνολικής αγοράς.

  • Η αμερικανική ηλεκτρονική αγορά τροφίμων θα αυξηθεί κατά 149% έως το 2023 και θα αποτελεί το 3,5% της συνολικής αγοράς

  • Η ηλεκτρονική αγορά τροφίμων της Κίνας θα αυξηθεί κατά 286% έως το 2023 και θα αποτελεί 11,2% της συνολικής αγοράς

Τρεις βασικές ερωτήσεις

Πώς θα μοιάζει το ηλεκτρονικό κατάστημα του μέλλοντος;
Πώς να προετοιμαστείτε για το μέλλον;
Ποιες είναι οι μελλοντικές εκτιμήσεις για την επιχείρησή σας;

Για να διερευνήσει αυτά τα ερωτήματα, η IGD έχει πάρει συνεντεύξεις από παγκόσμιους επικεφαλής ηλεκτρονικού εμπορίου σε retailers σούπερ μάρκετ και κορυφαίους online λιανοπωλητές στον κόσμο.

Διεξήγαγε επίσης μια έρευνα στον κλάδο για να μελετήσει την εξέλιξη της και να κατανοήσει τα επίπεδα προετοιμασίας. Είχε 223 ερωτηθέντες από 42 διαφορετικές αγορές, από ανώτερους ρόλους, όπως διευθύνοντες συμβούλους, αντιπρόεδρους και διευθυντές.

Έχει αντλήσει από τη γνώση της παγκόσμιας ομάδας εμπειρογνωμόνων της IGD στην ηλεκτρονική γνώση των αγοραστών, στο διαδίκτυο, στην τεχνολογία και στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα του μέλλοντος θα περιέχει πέντε βασικά χαρακτηριστικά:

1. Θα αποτελεί το προσωπικό κατάστημα του αγοραστή με εξειδικευμένα και αποκλειστικά για εκείνον προϊόντα, εξατομικευμένες προσφορές, συστάσεις, διαφήμιση και προγράμματα αφοσίωσης.

2. Θα ενεργεί ως “έξυπνος προσωπικός βοηθός”, συνδέοντας με διάφορες συσκευές, εμποδίζοντας τους αγοραστές να ξεμείνουν από τα προϊόντα που χρησιμοποιούν και υποστηρίζοντας τους στόχους του τρόπου ζωής τους.

3. Θα είναι πιο αποτελεσματική για τους αγοραστές, ευκολότερη και ταχύτερη η παραγγελία προϊόντων.

4. Θα βοηθήσει τους αγοραστές να συνδυάσουν χωρίς τριβή την εμπειρία offline και online.

5. Κάποιες φορές θα είναι αόρατο, καθώς οι αγοραστές θα αγοράζουν προϊόντα από ψηφιακό περιεχόμενο με δυνατότητα άμεσης αγοράς. Στο μέλλον, οι άνθρωποι θα μπορούν να ψωνίζουν ανά πάσα στιγμή.

Αλλαγή ή αποτυχία

Το λιανικό εμπόριο βλέπει ένα πρωτοφανές ποσοστό αλλαγής, με γνώμονα την αλλαγή των προσδοκιών των αγοραστών που μπορούν να ικανοποιηθούν χρησιμοποιώντας τις μετασχηματιστικές τεχνολογίες.

Ανταγωνισμός στην τιμή

Το 78% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι αγοραστές θα χρησιμοποιούν πιο τακτικά υπηρεσίες σύγκρισης τιμών για να στραφούν στον φθηνότερο λιανοπωλητή.

Ανταγωνισμός από τους ειδικούς

Το 78% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι αγοραστές θα μπορούν να χρησιμοποιούν ένα ευρύ φάσμα εξειδικευμένων διαδικτυακών εμπόρων λιανικής πώλησης, οι οποίοι θα  υποστηρίζονται από μια κοινή και συνεπή υπηρεσία παράδοσης.

Ανταγωνισμός από τους κατασκευαστές

Το 78% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι πολλοί περισσότεροι κατασκευαστές προιόντων θα χρησιμοποιούν το digital για πώληση απευθείας στους καταναλωτές.
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.