25 Απρ 2024
READING

Η Valora ανοίγει ρομποτικό κατάστημα στη Ζυρίχη

2 MIN READ

Η Valora ανοίγει ρομποτικό κατάστημα στη Ζυρίχη

Η Valora ανοίγει ρομποτικό κατάστημα στη Ζυρίχη

Ο retailer Valora άνοιξε ένα κατάστημα πώλησης τροφίμων με απαιτούμενη εγγραφή χρήστη στη Ζυρίχη την περασμένη Παρασκευή. Η πρόσβαση στο κατάστημα και η πληρωμή γίνεται μέσα από μια εφαρμογή.

Το νέο concept της ελβετικής εταιρείας ονομάζεται «avec-box». Το κατάστημα προσφέρει μια προσεκτικά επιλεγμένη ποικιλία περίπου χιλίων ειδών. Τα περισσότερα είναι φρέσκα τρόφιμα για κατανάλωση στο δρόμο και καθημερινά αντικείμενα όπως ο καφές και τα βασικά οικιακά προϊόντα.

Θα πρέπει να εγγραφείτε εκ των προτέρων με την εφαρμογή avec για να μπείτε στο κατάστημα. Η πρόσβαση παρέχεται με τη σάρωση ενός κωδικού QR στην είσοδο. Η πληρωμή πραγματοποιείται επίσης μέσω της εφαρμογής.

Ευελιξία

Το κατάστημα είναι ανοιχτό 20 ώρες την ημέρα τις καθημερινές και διανυκτερεύει τα Σαββατοκύριακα. Κατά τη διάρκεια των ωρών αιχμής, τα μέλη του προσωπικού είναι παρόντα για να βοηθήσουν τους πελάτες, να αναπληρώσουν τα ράφια και να συντηρήσουν το κατάστημα. Η Valora χρησιμοποιεί το concept  για να ικανοποιήσει τη ζήτηση των πελατών της για περισσότερη αυτονομία και ευελιξία κατά τις αγορές. Το avec-box βρίσκεται προσωρινά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ζυρίχης μέχρι τα τέλη Απριλίου. Στη συνέχεια, θα μετακομίσει στο μόνιμο σπίτι του στο Wetzikon. Η Valora προτίθεται να εισαγάγει το ίδιο concept και σε άλλα μέρη της χώρας μετά.

Ο όμιλος Valora διαθέτει τα k kiosk, Press & Books, Caffè Spettacolo και Brezelkönig. Η εταιρεία απασχολεί περίπου 15.000 άτομα και κατά το προηγούμενο έτος σημείωσε αύξηση 6%, φθάνοντας τα 2,1 δισ. ελβετικά φράγκα (1,86 δισ. ευρώ). Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 59 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (52,4 εκατομμύρια ευρώ).

Τάση

Τα ρομποτικά καταστήματα έχουν γίνει μια τάση στο λιανικό εμπόριο. Η Auchan δοκιμάζει επί του παρόντος ένα αυτοματοποιημένο σημείο πωλήσεων στο Villeneuve d’Ascq της Γαλλίας. Προς το παρόν, το container store είναι προσβάσιμο μόνο για τους υπαλλήλους. Το ίδιο concept αναπτύχθηκε και στην Κίνα.

Η Carrefour έχει επίσης δείξει ενδιαφέρον για την ιδέα των ρομποτικών καταστημάτων. Ο λιανοπωλητής θα ανοίξει σύντομα ένα για τους υπαλλήλους του στα γαλλικά κεντρικά γραφεία της στο Massy. Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης ένα μη επανδρωμένο συνοικιακό σούπερ μάρκετ στο κέντρο των Βρυξελλών. Το κατάστημα θα έχει μέγεθος 60 τ.μ. και προσφέρει μια σειρά περίπου 400 προϊόντων.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.