19 Απρ 2024
READING

Μια γυναίκα που μελέτησε 600 εκατομμυριούχους λέει ότι το κλειδί για να γίνεις πλούσιος δεν έχει να κάνει με το πόσο έξυπνος είσαι

3 MIN READ

Μια γυναίκα που μελέτησε 600 εκατομμυριούχους λέει ότι το κλειδί για να γίνεις πλούσιος δεν έχει να κάνει με το πόσο έξυπνος είσαι

Μια γυναίκα που μελέτησε 600 εκατομμυριούχους λέει ότι το κλειδί για να γίνεις πλούσιος δεν έχει να κάνει με το πόσο έξυπνος είσαι

Η νοημοσύνη μπορεί να είναι χρήσιμη όταν πρόκειται για επιτυχία στην εργασία, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα όταν πρόκειται για πλουτισμό. Έτσι λέει η Sarah Stanley Fallaw, διευθυντής έρευνας στο Ινστιτούτο Affluent Market και συγγραφέας του βιβλίου «Ο Επόμενος Εκατομμυριούχος της διπλανής πόρτας: στρατηγικές ετών για την οικοδόμηση πλούτου», η οποία μελέτησε περισσότερους από 600 εκατομμυριούχους στην Αμερική.

“Οι περισσότερες έρευνες διαπιστώνουν ότι όσο πιο έξυπνοι είμαστε, τόσο καλύτερα μπορούμε να αποδώσουμε”, γράφει. “Αυτό πρέπει να συμβαίνει στην περίπτωση της οικονομικής διαχείρισης;”

Όχι απαραίτητα. Η έρευνα που διεξήγαγε ο πατέρας της, Thomas J. Stanley, για το βιβλίο του “The Millionaire Mind” βρήκε την έλλειψη υποστήριξης στον συσχετισμό μεταξύ πλούτου και ευφυΐας, όπως φάνηκε από τα σκορ SAT των ερωτηθέντων.

Ο Jay Zagorsky, ο οποίος ανέλυσε την Εθνική Διαχρονική Έρευνα της Νεολαίας του 1979, η οποία εξέτασε 7.500 άτομα, μικρή συσχέτιση βρήκε μεταξύ του IQ και του πλούτου, σύμφωνα με την Stanley Fallaw.

Πρότεινε ότι αντί να χρησιμοποιήσουμε τη γνωστική ικανότητα να επισημάνουμε την οικονομική επιτυχία, θεωρούμε τον οικονομικό αλφαβητισμό, το οποίο χαρακτήρισε ως “γνώση ή ικανότητα χρήσης πρακτικών και μεθοδολογιών προσωπικής δημοσιονομικής διαχείρισης”.

“Ο οικονομικός αλφαβητισμός σχετίζεται με μια σειρά οικονομικών αποτελεσμάτων” επιτυχίας που οδηγούν σε καλύτερη λήψη αποφάσεων σχετικά με διάφορα θέματα επενδυτικών, χρεωστικών ενεργειών και δαπανών”, έγραφε.

Ο οικονομικός αλφαβητισμός έχει μικρή επιρροή, αν δεν γίνεται συνειδητά.

Αλλά αυτό δεν αρκεί όταν πρόκειται για την οικοδόμηση πλούτου, δήλωσε η Stanley Fallaw. Το να πλουτίσει κανείς απαιτεί και συνείδηση ​​- την χαρακτήρισε έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες επιτυχίας λόγω της σχέσης της με την καθαρή αξία, ανεξαρτήτως ηλικίας και εισοδήματος.

“Πολλά από τα στοιχεία συμπεριφοράς που επηρεάζουν την καθαρή αξία, ανεξάρτητα από την ηλικία ή το ύψος των εισοδημάτων μας, συμπεριλαμβανομένης της λιτότητας, του προγραμματισμού και της ευθύνης, συνδέονται με αυτό το χαρακτηριστικό της  προσωπικότητας και μας βοηθούν να καταλάβουμε γιατί είναι τόσο κρίσιμο στη δημιουργία και τη συντήρηση του πλούτου με την πάροδο του χρόνου », έγραψε.

Αναφέρθηκε σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Journal of Consumer Affairs που εξέτασε την Εθνική Διαχρονική Έρευνα της Νεολαίας και διαπίστωσε ότι η συνείδηση ​​σχετίζεται με την καθαρή αξία. Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι ο οικονομικός αλφαβητισμός είχε κάποια επιρροή σε σχέση με τον αυτοέλεγχο – ένα βασικό συστατικό της συνείδησης, έγραψε η Stanley Fallaw.

Η εργατικότητα, η αρετή, η τάξη, η ευθύνη και οι παραδοσιακές αξίες είναι τα άλλα πέντε συστατικά της συνείδησης, σύμφωνα με την Stanley Fallaw.

Δεν είναι η μόνη ερευνήτρια που υπογραμμίζει τη σημασία της συνείδησης όταν πρόκειται για την οικοδόμηση πλούτου. Ο Jude Miller Burke μελέτησε 200 αυτοδημιούργητους εκατομμυριούχους για τρία χρόνια και διαπίστωσε ότι όλοι τείνουν να είναι ευσυνείδητοι και εμφανίζουν το χαρακτηριστικό σε υψηλότερο επίπεδο από τους λιγότερο επιτυχημένους ανθρώπους.

“Αποκομίζουν ανταμοιβές επειδή είναι λιγότερο πιθανό να αφήσουν τη ζωή τους να ξεφύγει από τον έλεγχο όταν συμβαίνει μια κρίση”, γράφει ο Burke στο βιβλίο του “The Mystery Millionaire”. «Σχεδιάζουν προσεκτικά, εκτελούν τα σχέδιά τους και αποκομίζουν την αυτοεκτίμηση που προέρχεται από την τήρηση των υποσχέσεών τους και την εργασία σε υψηλό επίπεδο».

Η ευσυνειδησία οδηγεί με συνέπεια στην επιτυχία.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.