27 Απρ 2024
READING

5 ένθετα σε συσκευασίες προϊόντων του Amazon που χρησιμοποιούν οι μάρκες

5 MIN READ

5 ένθετα σε συσκευασίες προϊόντων του Amazon που χρησιμοποιούν οι μάρκες

5 ένθετα σε συσκευασίες προϊόντων του Amazon που χρησιμοποιούν οι μάρκες

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, το 89% των καταναλωτών είναι πιο πιθανό να αγοράσει προϊόντα από το Amazon από ότι από άλλους ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου. Αυτό σημαίνει ότι οι μάρκες πρέπει να βρουν νέους τρόπους σύνδεσης με πελάτες που προτιμούν να ψωνίζουν σε αγορές, καθώς το Amazon και άλλες αγορές δεν επιτρέπουν στους προμηθευτές να επικοινωνούν ή να εμπορεύονται απευθείας με τους πελάτες τους εκτός της πλατφόρμας Demand Side της Amazon Advertising.

Μια μέθοδος που οι μάρκες χρησιμοποιούν για τη δημιουργία ισχυρότερης σύνδεσης με τους πελάτες είναι μέσω της συσκευασίας τους – συγκεκριμένα, ένθετα στοιχεία που προσδίδουν προστιθέμενη αξία και πρόσκληση σε δράση. Οι ” απαγορευμένες ενέργειες και δραστηριότητες των πωλητών” του Αmazon αποκλείουν «οποιαδήποτε προσπάθεια να παρακάμψουν  την καθιερωμένη διαδικασία πωλήσεων του Αmazon» και υπάρχουν πολύ σοβαρές συνέπειες για την προσπάθεια χειραγώγησης των σχολίων και των κριτικών. Έτσι είναι σημαντικό για τα εμπορικά σήματα να το κάνουν σωστά και να μην τρέχουν ενάντια στις απαιτήσεις του Αmazon. Εδώ είναι 5 τρόποι που οι μάρκες χρησιμοποιούν τη συσκευασία και τα ένθετα προϊόντων με τρόπο συμβατό και φιλικό προς τον πελάτη.

1. Εκπαιδεύστε τον πελάτη σας για τον καλύτερο τρόπο χρήσης του προϊόντος σας

Η πιο προφανής και ενδεχομένως ευρύτερα χρησιμοποιούμενη τεχνική είναι να παρέχει περισσότερες πληροφορίες στον πελάτη για το πώς να χρησιμοποιήσει καλύτερα το προϊόν σας. Τα τρόφιμα και τα προϊόντα κουζίνας μπορούν να χρησιμοποιήσουν συνταγές, όπως και αυτός ο κόφτης λαχανικών της εταιρείας OXO, για να βοηθήσουν τους πελάτες να ξεκινήσουν και να δημιουργήσουν επιτυχημένα.

Σε άλλες κατηγορίες, η παροχή έμπνευσης είναι χρήσιμη. Αυτοί οι δείκτες σημείων από τα προϊόντα Cameron Frank περιλαμβάνουν ένα μικρό πακέτο σχεδίων για να δείξουν στους ενήλικες πώς να χρησιμοποιούν το προϊόν με τα παιδιά τους.

2. Παροχή εγγύησης

Οι εγγυήσεις προϊόντων έχουν χρησιμοποιηθεί εδώ και δεκαετίες για να βοηθήσουν στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης με τους πελάτες και να αποδείξουν τη δέσμευση ενός εμπορικού σήματος για την συνεχή ποιότητα των προϊόντων του. Αλλά υπάρχει ένα κρυφό όφελος για κάθε εμπορικό σήμα: όταν ένας πελάτης υπογράψει επάνω σε μια εγγύηση, πρέπει να καταγράψει τα στοιχεία επικοινωνίας του. Αυτό βοηθά τις μάρκες να επικοινωνούν απευθείας με τους πελάτες που εγγράφονται για την εγγύηση. Το κλειδί είναι να δημιουργήσετε προγράμματα εγγύησης που είναι πραγματικά χρήσιμα.

3. Προωθήστε το εμπορικό σήμα σας

Στο κουτί του νέου Apple Macbook υπάρχει ένα φύλλο με δύο γυαλιστερά αυτοκόλλητα με το λογότυπο της εταιρείας. Η Apple δεν περιμένει από τον καταναλωτή να βάλει αυτό το μικρό δώρο στο συρτάρι. Η ιδέα είναι ότι οι πελάτες μπορούν να βοηθήσουν στη διάδοση του λογότυπου της μάρκας.

Για εκείνες τις μάρκες με λογότυπα λιγότερο αναγνωρίσιμα από την Apple, υπάρχουν άλλοι τρόποι να χρησιμοποιηθούν οι συσκευασίες για να διατηρηθεί η επωνυμία και να προωθήσουν τα προϊόντα τους.

Η Micro, η δημοφιλής εταιρεία σκούτερ για παιδιά, περιλαμβάνει πολλά σημεία ενδιαφέροντος στο βασικό της σκούτερ. Το πρόγραμμα της λέσχης γενεθλίων που αναφέρεται στην κάρτα εγγύησης, βοηθά την οικογένεια να θυμηθεί την μάρκα κάθε χρόνο. Ιδιαίτερα χρήσιμο καθώς τα παιδιά ξεκινούν να ξεπερνούν ηλικιακά το τρέχον μοντέλο σκούτερ τους. Ένα άλλο στοιχείο ήταν ο κατάλογος της Micro, ένα συμπαγές βιβλίο περιγραφής των άλλων προϊόντων της μάρκας, ταξινομημένο κατά ηλικία.

Εκτός από τη λέσχη γενεθλίων και τον κατάλογο, υπάρχει επίσης ένα γράφημα “κανόνων ασφαλείας” που φαίνεται να έχει σχεδιαστεί ειδικά για να εκπαιδεύσει τα παιδιά στο ασφαλές παιχνίδι με το σκούτερ τους. Αυτή η εταιρεία πληρεί όλα τα πλαίσια ελέγχου των προϊόντων και δημιουργεί μια πολύ καλή εμπειρία unboxing στον πελάτη της.

4. Εμπλακείτε κοινωνικά

Ορισμένες μάρκες είναι σε κατηγορίες που προσφέρονται στους πελάτες να μοιραστούν τα προϊόντα τους στα κοινωνικά μέσα. Τα τρόφιμα, τα είδη κουζίνας και βελτίωσης στο σπίτι, η μόδα και η ομορφιά είναι όλες οι κατηγορίες στις οποίες οι πελάτες ενδέχεται να είναι πρόθυμοι να δημοσιεύσουν κοινωνικό περιεχόμενο, όπως το “πριν και μετά” της χρήσης τους ή δικές τους πινελιές στο προϊόν.

Αυτή η πρόσκληση για να μοιραστεί περιεχόμενο που σχετίζεται με το προϊόν στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης μπορεί να γίνει ακόμη πιο ισχυρή με κάποια ενδιαφέροντα κίνητρα. Η Sports Research, μια μάρκα φυσικών ελαίων, περιελάμβανε αυτό το ένθετο που υπόσχεται δώρο μιας Amazon gift card $ 100 για τους πελάτες που δημοσίευαν φωτογραφίες ή βίντεο στο Instagram. Απλά βεβαιωθείτε ότι οποιοδήποτε προωθητικό πρόγραμμα επιλέξετε, ακολουθεί τους νόμους.

5. Δημιουργήστε κριτικές πελατών και σχόλια

Το Anker είναι μια μητρική εταιρεία του Amazon, η οποία είναι πλέον μια άκρως επιτυχημένη case study για μάρκες που επιθυμούν να εμπλακούν στενότερα με το Amazon. Ένας τρόπος με τον οποίο το Anker μπορεί να συσσωρεύσει γνήσια, υψηλής ποιότητας σχόλια είναι η απλή και αποτελεσματική κάρτα ανατροφοδότησης που περιλαμβάνεται σε όλα τα προϊόντα της Anker. Από τη μία πλευρά, στην πλευρά “happy?”, το Anker ζητά από τους ευχαριστημένους πελάτες να μοιραστούν την εμπειρία τους στο Amazon και αλλού.

Στην πλευρά “Not happy?” το Anker παρέχει τρεις τρόπους με τους οποίους οι πελάτες μπορούν να φθάσουν στην υποστήριξη του Anker και να επιλύσουν το ζήτημά τους. Αυτό βοηθά το εμπορικό σήμα να κατευθύνει το αρνητικό δημόσιο σχόλιο μακριά από την πλατφόρμα.
Είναι σημαντικό για τις μάρκες να ακολουθούν πραγματικά τις υποσχέσεις τους για καλή υποστήριξη πελατών. Πολύ συχνά αυτό είναι μια κενή υπόσχεση. Στην περίπτωση που ο πελάτης εξυπηρετηθεί και το πρόβλημά του λυθεί, αποτρέπεται από το να γράψει μια αρνητική κριτική του προϊόντος, ο οποίος είναι ακριβώς ο στόχος του ένθετου και της υποκείμενης επιχειρησιακής υποδομής που δημιούργησε η μάρκα για να φροντίζει πραγματικά τους πελάτες της.
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.