18 Απρ 2024
READING

22 παραδείγματα marketing προς αποφυγή

2 MIN READ

22 παραδείγματα marketing προς αποφυγή

22 παραδείγματα marketing προς αποφυγή

Ορισμένες μάρκες δεν ξεχνάνε ποτέ να δημοσιεύσουν την 11η Σεπτεμβρίου. Δεν μπορούν να αντισταθούν στο τραγούδι της εύθραυστης σειράς Patriotism ™ για την επέτειο μιας από τις πιο θανατηφόρες τραγωδίες των Η.Π.Α. “Ο Θεός να ευλογεί τις Η.Π.Α ” φαίνεται να είναι το μήνυμα από τους καλούς ανθρώπους του White Castle. Αλλά ενώ η 11η Σεπτεμβρίου είναι εύκολα η πιο δύσκολη ευκαιρία για μάρκες να χρησιμοποιήσουν το marketing hashtag, είναι μακριά από τη μία και μοναδική. Την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (IWD), η οποία ήρθε φέτος πολύ ισχυρή.

Η IWD είναι μια ευκαιρία για όλα τα είδη εμπορικών σημάτων να αναγνωρίσουν με θάρρος τη συμβολή του μισού πληθυσμού στον κόσμο. Γυναίκες, ίσως έχετε περάσει δύσκολα με την επαγγελματική ανισότητα, την σεξουαλική παρενόχληση, και όλη την συστηματική διάκριση, αλλά αυτή είναι η μέρα σας!

Δεν είναι ότι οι μάρκες δεν πρέπει να ανεβάζουν tweet για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Εάν η ταυτότητα της μάρκας σας είναι ήδη προσανατολισμένη προς τις γυναίκες, όπως το ESPNW της ESPN, τότε με κάθε τρόπο, απλά κάνετε το. Αν έχετε ένα ωραίο μήνυμα που είναι συνεπές με την παρουσία σας στο διαδίκτυο, όπως το Haymarket Books, σαφώς έχετε κι εσείς θέση σε αυτό. Και αν είστε τυχεροί, και έχετε πλέξει τα Peanuts ή Sesame Street και  έχετε χαράξει το δρόμο σας στις καρδιές των γυναικών από νεαρή ηλικία για πολλές, πολλές δεκαετίες, έχετε ένα μεγάλο πάτημα για τέτοιου είδους πράγματα.

Υπάρχουν και άλλες εξαιρέσεις, αλλά κυρίως υπάρχει μόνο ο κανόνας, που είναι ότι τα εμπορικά σήματα τείνουν να αντιμετωπίζουν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ως φεστιβάλ για την υποκίνηση φτηνών εκδηλώσεων υπό το κλίμα του Girl Power κινήματος. Ρίξτε μια ματιά παρακάτω σε μερικά από τα πιο έντονα παραδείγματα.

 

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΑΡΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

NAI, KI OΜΩΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ!

ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ GAMING ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ…

ΚΑΙ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΣΗΜΑ ΦΙΛΟΞΕΝΑ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ…

ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΗΡΩΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΜΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΗΔΗ ΔΙΑΘΕΤΑΜΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ…

ΣΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΒΕΒΑΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΡΟΛΟ, ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ…

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ, ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ…

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.