25 Απρ 2024
READING

Η πλειονότητα των online αγοραστών ελέγχει τα brands στο Amazon

2 MIN READ

Η πλειονότητα των online αγοραστών ελέγχει τα brands στο Amazon

Η πλειονότητα των online αγοραστών ελέγχει τα brands στο Amazon

Οι περισσότεροι αγοραστές στο διαδίκτυο συγκρίνουν τα προϊόντα στον ιστότοπο ενός brand με το Amazon πριν αγοράσουν κάτι, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύει ο Episerver.

Η τρίτη ετήσια έρευνα Global Consumer Study του Episerver δείχνει ότι 87% των online αγοραστών συγκρίνουν αυτό που βρίσκουν σε έναν ιστότοπο ή έναν έμπορο στο Amazon πριν ολοκληρώσουν μια αγορά. Το 96% δεν θα ολοκληρώσει μια αγορά αν διαπιστώσει λανθασμένο ή ατελές περιεχόμενο στον ιστότοπο μιας μάρκας ή / και στην εφαρμογή για κινητά.

“Η εκπαίδευση στα προϊόντα, το εξατομικευμένο περιεχόμενο και η αναζήτηση ιστότοπου, η ευκολία αγοράς, οι προωθήσεις σε πολλαπλά κανάλια, οι αξιολογήσεις από ομότιμους και η απόδοση του ίδιου του ιστότοπου, μπορούν όλα να κάνουν τη διαφορά”, δήλωσε ο Ed Kennedy, ανώτερος διευθυντής Εμπορίου στο Episerver.

Σύμφωνα με τον Episerver, οι αγορές όπως το Amazon, πρωτοστατούν λόγω της μεγάλης ποικιλίας των επιλογών των τιμών, των επιλογών προϊόντων και των χαρακτηριστικών αποστολής.

Η μελέτη, στην οποία συμμετείχαν 4500 διαδικτυακοί αγοραστές σε οκτώ χώρες, έδειξε επίσης ότι σχεδόν το ήμισυ των διαδικτυακών καταναλωτών, το 46%, δήλωσε ότι το να έχουν πάρα πολλές επιλογές online τους εμποδίζει από το να κάνουν οποιαδήποτε αγορά τελικά.

Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες αρχίζουν το online ταξίδι αγοράς τους online, συμπεριλαμβανομένου του Amazon, δήλωσε ο Kennedy.

60% των καταναλωτών προτιμούν να ψωνίζουν στα μαγαζιά για τις τιμές που προσφέρουν και πάνω από το μισό, 58%, για τις επιλογές των προϊόντων τους.

“Γνωρίζοντας ότι μόνο ένα μικρό κλάσμα των πελατών δεν χρησιμοποιούν το Amazon για να συγκρίνουν τα προϊόντα, μπορεί σίγουρα να είναι ένα σύννεφο πάνω από μια λιανική επιχείρηση που αναζητά αφοσίωση και μετατροπές στις ψηφιακές της ιδιότητες”, δήλωσε ο Kennedy.

“Εντούτοις, γνωρίζοντας τη νοοτροπία των καταναλωτών ότι η περιστασιακή μετατόπιση μπορεί να μετατραπεί σε αφοσιωμένες αγορές, οι έμποροι λιανικής πώλησης μπορούν να αυξήσουν το ενδιαφέρον και, τελικά, τις πωλήσεις, μειώνοντας το βάρος της επιλογής και διπλασιάζοντας το εμπόριο που βασίζεται στην εμπειρία”.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.