19 Απρ 2024
READING

Το πρώτο κατάστημα μικρού μεγέθους της Ikea ανοίγει στη Νέα Υόρκη

4 MIN READ

Το πρώτο κατάστημα μικρού μεγέθους της Ikea ανοίγει στη Νέα Υόρκη

Το πρώτο κατάστημα μικρού μεγέθους της Ikea ανοίγει στη Νέα Υόρκη

Η Ikea θέλει να επεκταθεί στις ΗΠΑ, αλλά όχι με τον τρόπο που μπορεί να υποψιάζεστε. Ο σουηδικός λιανοπωλητής επίπλων και ειδών οικιακής χρήσης, γνωστός για τα τεράστια καταστήματά του που ξεπερνούν τα 100.000 τετραγωνικά μέτρα, θα ανοίξει το πρώτο του κατάστημα στο κέντρο της πόλης, στο Upper East Side της Νέας Υόρκης.

Η Ikea λέει ότι τελικά σχεδιάζει να αναπτύξει περισσότερα από δώδεκα καταστήματα μικρού μεγέθους σε εθνικό επίπεδο για να φτάσει στους κατοίκους των πόλεων που αναζητούν αξεσουάρ κουζίνας, έπιπλα και οργανωτικά εργαλεία για μικρά σπίτια.

Τοποθετημένο κατά μήκος ενός τμήματος της Τρίτης Λεωφόρου, στο σπίτι του Bloomingdale, του Home Depot και του CB2, το πρώτο κατάστημα μικρού μεγέθους της Ikea προορίζεται να χρησιμεύσει ως «στούντιο σχεδιασμού» για τους αγοραστές για να επιλέξουν τα αντικείμενα που θέλουν να αποσταλούν στα σπίτια τους. Θα προσφέρει χαμηλότερης τιμής αποστολή και παράδοση, εκτός από τις υπηρεσίες συναρμολόγησης, βοήθεια με τη χρηματοδότηση και online αγορά και παραλαβή από το κατάστημα επιλογής. Στο χαμηλότερο επίπεδο του τριώροφου χώρου, το οποίο εκτείνεται περίπου στα 6.000 τετραγωνικά μέτρα, η Ikea διαθέτει τρία ιδιωτικά δωμάτια και σταθμούς ηλεκτρονικών υπολογιστών αφιερωμένους σε συνεδρίες σχεδιασμού που μπορούν να κλείσουν οι πελάτες κατόπιν ραντεβού.

Η μετάβαση στο Μανχάταν έρχεται σε μια εποχή που πολλοί άλλοι έμποροι λιανικής πώλησης πειραματίζονται με μικρά καταστήματα σε αστικές περιοχές. Η Target έχει ανοίξει μερικά καταστήματα μικρού μεγέθους στη Νέα Υόρκη και έχει προγραμματίσει ένα ακόμα στον ίδιο δρόμο με το νέο κατάστημα της Ikea. Η Macy’s μειώνει το εύρος της ακίνητης περιουσίας της και ταυτόχρονα δοκιμάζει pop-up καταστήματα στη ναυαρχίδα της στη Herald Square στη Νέα Υόρκη, ενώ η Kohl μειώνει χώρο στα καταστήματά της για να φέρει νέους ενοικιαστές σε αυτά όπως το Aldi και το Planet Fitness. Πολλές άλλες εταιρείες ακόμη σκέφτονται να μικρύνουν τα καταστήματά τους.

“Είμαστε βασικά σε μια μετασχηματιστική περίοδο, όπου ξοδεύουμε πραγματικά πολύ χρόνο να ακούμε τους πελάτες και τις ανάγκες τους”, δήλωσε ο Leontyne Green Sykes, διευθύνων σύμβουλος των λιανικών εργασιών της Ikea στις ΗΠΑ. “Αυτή η κίνηση  ανταποκρίνεται πραγματικά στις ανάγκες των καταναλωτών πολύ άμεσα. Έχει επικεντρωθεί σε αυτό που μάθαμε από τους καταναλωτές για το τι χρειάζονται σε μικρότερους χώρους και αυτό το κατάστημα είναι αφιερωμένο στους ανθρώπους που ζουν στο Μανχάταν και τη Νέα Υόρκη. “

Η Ikea δηλώνει ότι σχεδιάζει να ανοίξει τουλάχιστον 30 τέτοιες τοποθεσίες στο κέντρο της πόλης τα επόμενα χρόνια, αναζητώντας πόλεις όπως το Σαν Φρανσίσκο, το Λος Άντζελες, την Ουάσινγκτον και το Σικάγο, εκτός από την προσθήκη περισσότερων καταστημάτων στη Νέα Υόρκη.

Φεύγοντας από τα προάστια σήμερα, “πολλοί άνθρωποι μετακομίζουν στις πόλεις”, ανέφερε ο Skyes. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε πώς μπορούμε να συνεχίσουμε να επεκτείνουμε τα «κέντρα των πόλεων» της Ikea. Θα συνεχίσουμε να αναζητούμε τρόπους για να συναντήσουμε τους πελάτες μας όπου κι αν βρίσκονται. “

Πάρτε μια γεύση από το νέο κατάστημα.

Όταν οι αγοραστές μπαίνουν μέσα, συναντούν πλέγματα στους τοίχους που καταγράφουν πιθανά σενάρια σχεδίασης.

Οι τοίχοι του καταστήματος είναι γεμάτοι με είδη οργάνωσης σπιτιού, από πάνω μέχρι κάτω, ενθαρρύνοντας τους αγοραστές να σκέφτονται έξω από το κουτί για τη χρήση του χώρου.

Ο τρίτος όροφος διαθέτει δύο χώρους με υπολογιστές για τους αγοραστές. Εκεί μπορούν να συνομιλήσουν με τους υπαλλήλους της Ikea για τα σπίτια τους και να κάνουν ερωτήσεις.

Το κατάστημα έχει στημένα πρωτότυπα διαμερίσματα, όπως αυτό των 100 τετραγωνικών μέτρων, που μιμούνται τους χώρους των διαμερισμάτων στην Νέα Υόρκη.

Η Ikea προσπάθησε να κάνει τα δωμάτια να μοιάζουν ότι κατοικούνται.

Στον κάτω όροφο, στην περιοχή σχεδιασμού, οι αγοραστές μπορούν να δουν πλακάκια, ντουλάπια και άλλα υλικά για να προσαρμόσουν τους χώρους τους.

Υπάρχουν πολλά διάσημα κομμάτια οργάνωσης σπιτιού της Ikea για να ψωνίσετε απευθείας από το κατάστημα.

Υπάρχουν οθόνες σε όλο το κατάστημα όπου οι αγοραστές μπορούν να περιηγηθούν στον ιστότοπο της Ikea και να πραγματοποιήσουν παραγγελίες.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.