19 Απρ 2024
READING

Η REI επεκτείνει την ενοικίαση εξοπλισμού σε 115 καταστήματα

3 MIN READ

Η REI επεκτείνει την ενοικίαση εξοπλισμού σε 115 καταστήματα

Η REI επεκτείνει την ενοικίαση εξοπλισμού σε 115 καταστήματα

Όπως υποσχέθηκε, η REI ανακοίνωσε την περαιτέρω επέκταση του προγράμματος ενοικίασης εξοπλισμού το 2019, το οποίο θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, χιονοπέδιλα, σκι, snowboard, camping και σετ backpacking. Τα προϊόντα θα είναι διαθέσιμα προς ενοικίαση σε 115 καταστήματα, σύμφωνα με δελτίο τύπου της εταιρείας.

Ο έμπορος ειδών outdoor ανακοίνωσε επίσης την Τρίτη ότι θα επενδύσει σε μεταχειρισμένα εργαλεία και εξοπλισμό τόσο σε φυσικά καταστήματα όσο και online. Οι κινήσεις έρχονται από το ρεκόρ των 2,78 δισ. δολ. σε καθαρές πωλήσεις για το οικονομικό έτος 2018, καθώς και την προσθήκη ενός εκατομμυρίου νέων μελών co-op.

Μια νέα εκστρατεία της μάρκας, που βασίζεται στην επιτυχία του #OptOutside, ανακοινώθηκε επίσης στο δελτίο τύπου. Το Find Out στοχεύει να αλλάξει “τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι σκέφτονται για τον ισχυρό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η ύπαιθρος στη ζωή τους και θέλει να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς δεν πηγαίνουν κάποια εκδρομή ούτε μία φορά το χρόνο”.

Η περιβαλλοντική εστίαση της REI ανεβαίνει όλο και περισσότερο καθώς ο λιανοπωλητής επεκτείνεται στις βιώσιμες πρωτοβουλίες που ξεκίνησαν τα τελευταία χρόνια. Η ενοικίαση και η χρήση παλαιού εξοπλισμού, τάσεις που έχουν εδραιωθεί στο χώρο του outdoor ειδικότερα, γίνονται επίσης δημοφιλείς στον χώρο των ενδυμάτων, χάρη σε παίκτες όπως το Rent the Runway, το οποίο πρόσφατα ανακοίνωσε αρκετές προσπάθειες επέκτασης, συμπεριλαμβανομένων παιδικών και οικιακών ειδών μέσω συνεργασίας με την West Elm.


Η REI ξεκίνησε τις πωλήσεις μεταχειρισμένου εξοπλισμού το 2017 και από τότε έχει διευρύνει το πρόγραμμα με περισσότερες μάρκες και κατηγορίες προϊόντων, προφανώς χωρίς σχέδια επιβράδυνσης. Το πρόγραμμα μίσθωσης αποτέλεσε επίσης πηγή επαναλαμβανόμενων επενδύσεων. Ο λιανοπωλητής ξεκίνησε μια “σημαντική επέκταση” του προγράμματος τον Δεκέμβριο και αυτή η κίνηση αποτελεί περαιτέρω απόδειξη αυτών των προσπαθειών.

“Είμαστε αποφασισμένοι να διευκολύνουμε τους ανθρώπους να κάνουν πιο βιώσιμες επιλογές”, δήλωσε ο Ben Steele, επικεφαλής customer officer της REI, επικαλούμενος την εισαγωγή των προτύπων βιωσιμότητας των προϊόντων, της δυνατότητας αναζήτησης προϊόντων βάσει χαρακτηριστικών βιωσιμότητας online. “Το 2019, βλέπουμε το εκτεταμένο πρόγραμμα ενοικίασης και πώλησης μεταχειρισμένου εξοπλισμού που μας βοηθάει να προχωρήσουμε προς ένα βιώσιμο και προσιτό υπαίθριο μέλλον, προσφέροντας νέα μοντέλα πρόσβασης σε μεγάλα outdoor εργαλεία και ενδύματα”.

Ο έμπορος λιανικής πώλησης τόνισε επίσης τις φιλανθρωπικές του προσπάθειες για το έτος, οι οποίες περιελάμβαναν επενδύσεις ύψους 8,4 εκατομμυρίων δολαρίων σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και οργάνωση περισσότερων από 5.000 υπαίθριων χώρων και 86.000 μιλίων μονοπατιών.

Η REI δεν είναι μόνη στην οικοδόμηση επιχειρηματικού μοντέλου εντός αειφορίας. Το ήθος της μάρκας του ανταγωνιστή της, της Patagonia, είναι στενά ευθυγραμμισμένο με το περιβάλλον και οι νέες startups που ασχολούνται με το outdoor, όπως το Allbirds και το Humanity, ξεκινούν επίσης βιώσιμες αποστολές.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.