23 Απρ 2024
READING

Η Patagonia μηνύει τη Budweiser για αντιγραφή

3 MIN READ

Η Patagonia μηνύει τη Budweiser για αντιγραφή

Η Patagonia μηνύει τη Budweiser για αντιγραφή

Η εταιρία outdoor ενδυμάτων, Patagonia, μηνύει την Anheuser-Busch InBev για την μπύρα της “Patagonia”. Η Patagonia παράγει τη δική της μπύρα από το 2016.
Η AB InBev μηνύεται επίσης από τη MillerCoors, η οποία ισχυρίζεται ότι ο αντίπαλός της χρησιμοποίησε παραπλανητική διαφήμιση για να εξαπατήσει τους καταναλωτές και να παραβιάσει το εμπορικό της σήμα.

Η εταιρία outdoor ενδυμάτων Patagonia κατέθεσε αγωγή κατά της Anheuser-Busch InBev, υποστηρίζοντας ότι η μπύρα “Patagonia” της ζυθοποιίας είναι “μάρκα αντιγραφής”. Η Patagonia ισχυρίζεται ότι η AB InBev προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την καλή θέληση της εταιρείας ενδυμάτων. Η AB InBev άρχισε μόλις πρόσφατα να δοκιμάζει έξω από την πατρίδα της το brand μπύρας “Patagonia”, μετά από χρόνια επιτυχίας στην Αργεντινή.

Μέσα από την επιχείρηση τροφίμων Patagonia Provisions, η εταιρεία ενδυμάτων άρχισε να παρασκευάζει τη δική της μπύρα, που ονομάζεται Long Root, το 2016 και πρόσφατα ξεκίνησε τη δεύτερη μπύρα της πριν από αρκετές εβδομάδες. Η εταιρεία ισχυρίζεται στην αγωγή της ότι ένας εκπρόσωπος της AB InBev την προσέγγισε πρόσφατα για το ειδικό σιτάρι που χρησιμοποιείται στη μπύρα της.

Η εταιρεία με έδρα την Ventura της Καλιφόρνια υποστηρίζει ότι η AB InBev έχει χρησιμοποιήσει το marketing – όπως ένα παρόμοιο λογότυπο και το λανσάρισμα στα χιονοδρομικά κέντρα όπου είναι δημοφιλή τα ρούχα της Patagonia – για να μπερδέψει τους καταναλωτές. Η AB InBev έχει επίσης αναρτήσει διαφημιστικές πινακίδες ότι θα φυτεύει ένα δέντρο για κάθε μπύρα που πωλείται, σύμφωνα με νομικές καταθέσεις. Η Patagonia, η εταιρεία outdoor ενδυμάτων, έχει φήμη για την περιβαλλοντική της δράση ως εταιρεία.

“Εν ολίγοις, η ΑΒ έχει κάνει ό, τι είναι δυνατό για να φανεί ότι η μπύρα “PATAGONIA” πωλείται από την εταιρεία ρούχων Patagonia “, ανέφερε η κατάθεση.

Η Patagonia ζητά από το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Καλιφόρνιας να αναγνωρίσει ότι η AB InBev έχει παραβιάσει και διαστρεβλώσει το εμπορικό της σήμα και ασκεί αθέμιτο ανταγωνισμό. Η AB InBev διαθέτει το σήμα κατατεθέν στις Η.Π.Α. για το εμπορικό σήμα Patagonia, αλλά ο ενάγων υποστηρίζει ότι δεν θα έπρεπε ποτέ να το έχει λάβει. Ζητά επίσης από την AB InBev να επιστρέψει τα χαμένα κέρδη της, τα τυχόν κέρδη της μπύρας της Patagonia, τις αποζημίωσης και τις αμοιβές δικηγόρων.

“Ενώ και τα δύο μέρη έχουν ένα κοινό πάθος για βιωσιμότητα, θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα του εμπορικού μας σήματος και πιστεύουμε ότι αυτή η αγωγή δεν θα βρει αντίκρισμα”, ανέφερε εκπρόσωπος της AB InBev σε δήλωση.

Η μήνυση της Patagonia είναι η δεύτερη σε λιγότερο από ένα μήνα, από μια εταιρεία που κατηγορεί την AB InBev ότι προσπαθεί να ξεγελάσει τους καταναλωτές και να παραβιάσει τα εμπορικά σήματα. Η MillerCoors, η αμερικανική θυγατρική της Molson Coors Brewing, μήνυσε την Budweiser τον περασμένο μήνα για την αμφιλεγόμενη διαφημιστική καμπάνια σιροπιού καλαμποκιού που άρχισε να εκπέμπει κατά τη διάρκεια του Super Bowl. Η MillerCoors ισχυρίστηκε ότι ο αντιπρόσωπος της ζυθοποιίας ξεχώρισε το σιρόπι καλαμποκιού για κριτική, διότι θα προκαλούσε σύγχυση και θα παραπλανούσε τους καταναλωτές σχετικά με τη χρήση του συστατικού αυτού, συν την κατάχρηση των εμπορικών σημάτων της MillerCoors στις διαφημίσεις της.
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.