25 Απρ 2024
READING

Η Canada Goose ο επόμενος πρωταθλητής του Luxury Retail

3 MIN READ

Η Canada Goose ο επόμενος πρωταθλητής του Luxury Retail

Η Canada Goose ο επόμενος πρωταθλητής του Luxury Retail

Η Canada Goose, η κορυφαία μάρκα outerwear ενδυμάτων, μόλις ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ανοίξει 6 νέα καταστήματα. Οι νέες τοποθεσίες – το ένα στο Μιλάνο, το Παρίσι και το Mall of America της Μινεσότα, μαζί με τρεις στον Καναδά – θα φέρουν τον αριθμό των καταστημάτων στα 17, σε διαφορετικές περιοχές σε τρεις ηπείρους.

Ενώ το Rent the Runway, το Stitch Fix, το Glossier και άλλα αποκαλούμενα ψηφιακά εμπορικά σήματα μόδας μονοπωλούν το ενδιαφέρον του Τύπου, από πολλές απόψεις η Canada Goose τα ξεπερνάει. Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία αυξάνει τα έσοδα πάνω από 30% ετησίως, καθώς αυξάνει τη χονδρική διανομή και αυξάνει πολύ τις δραστηριότητές της direct-to-consumer (DTC)  μέσω διαδικτύου και μέσω ιδιόκτητων καταστημάτων.

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι η Canada Goose βγάζει χρήματα. Πολλά λεφτά. Το πιο πρόσφατο τρίμηνο, η εταιρεία με έδρα το Τορόντο ανέφερε περιθώρια κερδοφορίας άνω του 30%, αποτελέσματα που είναι πιθανό να βελτιωθούν καθώς η εταιρεία δημιουργεί περισσότερα scale economics και το DTC αποτελεί μεγαλύτερο μερίδιο των συνολικών πωλήσεων.

Η Canada Goose είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα ενός retailer να μένει “αξέχαστος”. Οι αξιοσημείωτες μάρκες δημιουργούν μαγεία στη διασταύρωση της ισχυρής συνάφειας των πελατών και μιας πραγματικής μοναδικής εμπειρίας. Όπως πολλές από τις καλύτερες μάρκες πολυτελείας, η Canada Goose έχει μια ενδιαφέρουσα και αυθεντική ιστορία καταγωγής.

Αλλά η πραγματική μαγεία συμβαίνει με το μοναδικό, πολύ διαφοροποιημένο σχεδιασμό των προϊόντων σε συνδυασμό με το πώς το προϊόν παραδίδεται αυτοπροσώπως. Τα καταστήματα της είναι κάθε άλλο από βαρετά. Τα καταστήματα φέρνουν στη ζωή μια συναρπαστική ιστορία μέσα από όμορφες εικόνες, θεατρική παρουσίαση προϊόντων και εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών.

Ενώ πολλοί έμποροι λιανικής μιλούν για “βιωματική πώληση”, μεγάλο μέρος αυτού που φαίνεται ενδιαφέρον είναι συχνά λίγο τρελό. Τα “Κρύα Δωμάτια” της Canada Goose είναι κάτι άλλο εκτός από αυτό. Αυτά τα πρωτοποριακά δοκιμαστήρια είναι ουσιαστικά καταψύκτες όπου οι πελάτες μπορούν να δοκιμάσουν τα προϊόντα της εταιρείας σε προσομοιωμένες καιρικές συνθήκες. Έτσι, όχι μόνο δημιουργούν μια αξιοσημείωτη εμπειρία με την πιο κυριολεκτική έννοια, παράγουν κάτι έντονα σχετικό με τον πελάτη και χρήσιμο. Δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι τα ποσοστά πώλησης έχουν κορυφωθεί σε καταστήματα που έχουν προσθέσει τα “κρύα δωμάτια”.

Ενώ η Canada Goose προσφέρει καλά σχεδιασμένα προϊόντα που λειτουργούν, είναι επίσης μία μάρκα καθοδηγούμενη από το λογότυπό της και, όπως λένε μερικοί, ένα υπερβολικά ακριβό brand μόδας.

Αυτή τη στιγμή, σε ορισμένες πόλεις, το λογότυπό της έχει γίνει το σήμα κατατεθέν για το outerwear, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι με τα χρόνια η λιανική βιομηχανία έχει δει πολλά σήματα που ανεβαίνουν σε μεγάλα ύψη λόγω του στάτους τους ως “it”, μόνο για να διαλυθούν όταν τα cool μοδάτα παιδιά τα άφηναν για το next new thing. Δυστυχώς, κανείς δεν έχει δημιουργήσει ένα αξιόπιστο μοντέλο για να προβλέψει εύκολα ποια σήματα υψηλής μόδας θα καταρρεύσουν όταν αλλάξουν οι τάσεις έναντι εκείνων που θα καταφέρουν να διατηρήσουν το εμβληματικό τους στάτους.

Οι άνθρωποι αγοράζουν μία ιστορία προτού να αγοράσουν ένα προϊόν και της Canada Goose είναι συναρπαστική και αξέχαστη: μια αυθεντική ιστορία, προϊόντα που προσφέρουν αυτό που υπόσχονται, εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών και αξέχαστη εμπειρία στο κατάστημα. Και, τουλάχιστον μέχρι τώρα, τα έχουν εκτελέσει όλα με έναν σχεδόν άψογο τρόπο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.