27 Απρ 2024
READING

Instagram,Google,Pinterest πιστεύουν ότι οι φωτογραφίες είναι το next big thing στο λιανικό εμπόριο

5 MIN READ

Instagram,Google,Pinterest πιστεύουν ότι οι φωτογραφίες είναι το next big thing στο λιανικό εμπόριο

Instagram,Google,Pinterest πιστεύουν ότι οι φωτογραφίες είναι το next big thing στο λιανικό εμπόριο

Υπήρχαν πολλά καυτά θέματα στο Shoptalk νωρίτερα αυτό το μήνα, αλλά αυτό που φαίνεται να έχει αυξανόμενη ορμή είναι οι εικόνες που οδηγούν σε άμεσες αγορές και τροφοδοτούνται από τη νέα λειτουργία Checkout του Instagram που επιτρέπει στους αγοραστές να κάνουν αγορά χωρίς να εγκαταλείψουν την εφαρμογή.

Το Google, το Instagram, το Pinterest και άλλα στοιχηματίζουν ότι οι εικόνες θα ενισχύσουν τις πωλήσεις, θα εμπλέξουν καλύτερα στους αγοραστές και θα βελτιώσουν την εμπιστοσύνη στα εμπορικά σήματα.

Το Instagram ανακοινώνει το Checkout μέσα στο Instagram. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικών μέσων που βασίζονται στην εικόνα να αγοράζουν αντικείμενα χωρίς να εγκαταλείπουν την εφαρμογή. Απλώς αγγίξτε ένα προϊόν από μια εικόνα που μπορεί να αγοραστεί και πληρώνετε, χρησιμοποιώντας αποθηκευμένες πληροφορίες πληρωμής. Οι αγορές έως τώρα από το Instagram μπορεί να ήταν μια περίπλοκη διαδικασία, καθώς οι πελάτες έπρεπε να μπουν στο προφίλ της εταιρείας, να μεταφερθούν στον ιστότοπο της ή να χρησιμοποιούν μια τρίτη λύση που αναγκάζει τους καταναλωτές να κάνουν “like” ένα προϊόν πριν λάβουν οποιαδήποτε πληροφορία γι ‘αυτό σχετικά με τον τρόπο αγοράς.

Το Checkout είναι ακόμα σε beta project, αλλά υπάρχει μια μεγάλη λίστα με μάρκες που συμμετέχουν, όπως οι Adidas, Burberry, ColourPop Cosmetics, H & M, Nike και Warby Parker, για να αναφέρουμε λίγες από αυτές. Είναι ένα αρκετά καλό στοίχημα αν οι καταναλωτές θα είναι πολύ δεκτικοί.

Οι μηχανές αναζήτησης γίνονται εξυπνότερες με φωτογραφίες. Η Google εισήγαγε shoppable image ads (διαφημίσεις με εξαγοράσιμες εικόνες) για την χριστουγεννιάτικη περίοδο του 2018, υποστηρίζοντας ότι το ένα τρίτο των αγοραστών πραγματοποίησε αναζήτηση για εικόνες πριν ξεκινήσει να ψάχνει για ένα κατάστημα.

Το Pinterest αποκτά τον κορυφαίο μάστερ τεχνολογίας της Walmart. Ο Jeremy King συμμετέχει στην πλατφόρμα ως επικεφαλής μηχανικής. Ο King ήταν προηγουμένως επικεφαλής τεχνολογίας στη Walmart και γνωρίζει αρκετά για την οικοδόμηση του ψηφιακού εμπορίου.

Ο King θα ηγηθεί της ομάδας στο Pinterest που θα είναι υπεύθυνη για την τροφοδοσία της μηχανής οπτικής αποκάλυψης που θα παρέχει συστάσεις στους περισσότερους από 250 εκατομμύρια χρήστες, σύμφωνα με την εταιρεία. Τα πρόσφατα έργα μηχανικής του Pinterest περιλαμβάνουν την εφαρμογή οράματος ηλεκτρονικού υπολογιστή για την αυτοματοποίηση του Shop the Look και νέων λειτουργιών αγορών, όπως καταλόγους, διαφημίσεις αγορών και εξατομικευμένες συστάσεις για αγορές.

Το Pinterest επιτρέπει τώρα στους πωλητές να φορτώνουν ολόκληρους καταλόγους. Αυτό αποκαθιστά την εμπιστοσύνη των καταναλωτών σε εικόνες περισσότερο από ότι οι πληροφορίες σε κείμενο και την αυξάνει. Σύμφωνα με την εταιρεία, όσα περισσότερα προϊόντα στο σύστημα, τόσο υψηλότερα είναι στην κατάταξη συνάφειας.

Το Pinterest είναι από καιρό ένα αγαπημένο site για το σχεδιασμό έργων που κυμαίνονται από ανακαίνιση στο σπίτι μέχρι γάμους και γενέθλια. Κατέχει την υψηλότερη θέση ανάμεσα στις πλατφόρμες των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης όσον αφορά την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, σύμφωνα με το Intent Lab, μια συνεργασία μεταξύ της ψηφιακής υπηρεσίας Performics και της Medill School of Journalism του Northwestern, Media, Integrated Marketing Communications.

Η πλατφόρμα έχει επίσης την υψηλότερη βαθμολογία ανάμεσα στις μάρκες των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης σε αυτό που η Performics ονομάζει Digital Satisfaction Index (DSI). Επιπλέον, οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων που βασίζονται στην εικόνα (Pinterest, Instagram και Snapchat) τείνουν να έχουν υψηλότερες βαθμολογίες DSI από τις πλατφόρμες που δεν βασίζονται σε εικόνα (Facebook και Twitter).

Συνδέστε το με μια άλλη μελέτη του Intent Lab που δείχνει πόσο σημαντικές είναι οι εικόνες στο εμπόριο. Περίπου το 59% των αγοραστών σκέφτονται ότι οι οπτικές πληροφορίες είναι πιο σημαντικές από τις γραπτές πληροφορίες, ιδίως σε κατηγορίες όπως η ένδυση και η επίπλωση σπιτιού που κατέχουν την υψηλότερη θέση, με το 85% περίπου των αγοραστών να εμπιστεύονται περισσότερο τις εικόνες από τις λέξεις. Το μήνυμα έρχεται δυνατά και καθαρά: Οι καταναλωτές εμπιστεύονται μια φωτογραφία περισσότερο από μια περιγραφή προϊόντος ή μια κριτική.

Συγκεκριμένα, το 41% ​​των καταναλωτών βρίσκει τις οπτικές πληροφορίες πολύ χρήσιμες όταν κάνουν συγκρίσεις προϊόντων σε όλο το ταξίδι της αγοράς, το οποίο περιλαμβάνει αυτό που οι διαφημιστές ονομάζουν φάσεις εξερεύνησης, αξιολόγησης και αγοράς, σύμφωνα με το Intent Lab. Οι οπτικές πληροφορίες προτιμώνται έναντι του κειμένου από τουλάχιστον το 50% των ερωτηθέντων, αν και είναι ελαφρώς λιγότερο δημοφιλείς στις κατηγορίες ηλεκτρονικών ειδών, κρασιών και οινοπνευματωδών, πιθανότατα επειδή οι προδιαγραφές και οι περιγραφές των προϊόντων έχουν μεγαλύτερη σημασία για αυτά τα αντικείμενα.

Αυτή η εμπιστοσύνη στις οπτικές πλατφόρμες και τις εικόνες θα μπορούσε να είναι η καλύτερη υπεράσπιση ενός εμπορικού σήματος έναντι του Amazon.

Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου έχει χρησιμοποιήσει εδώ και πολύ καιρό σχόλια χρηστών ως πύλη γύρω από την οποία χτίζει την επιχείρησή του. Οι καταναλωτές έχουν την ίδια πιθανότητα να αποκτήσουν πρόσβαση στο Amazon από ένα ανταγωνιστικό κατάστημα λιανικής πώλησης για να διαβάσουν κριτικές όσο και για να συγκρίνουν τις τιμές. Όμως, όλο και περισσότερο τίθεται υπό αμφισβήτηση η εγκυρότητα αυτών των κριτικών, καθιστώντας δύσκολο στους ιστότοπους που έχουν στηριχτεί σε αυτές για να παρέχουν ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Αλλαγή του παιχνιδιού για τα σούπερ μάρκετ. Η αναγνώριση εικόνων θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει πραγματικά τους παραδοσιακούς retailers να κάνουν το άλμα τους στο διαδίκτυο. Το σούπερ μάρκετ ως κατηγορία έχει αργή απογείωση από τους διαδικτυακούς εμπόρους και τους εμπόρους λιανικής πώλησης σε αυτόν τον χώρο, προσπαθώντας να εφαρμόσει ψηφιακά εργαλεία για να ανταγωνιστεί το Amazon μετά την εξαγορά της Whole Foods Market. Αφήνοντας τους καταναλωτές να δημιουργήσουν λίστες από εικόνες, ακόμα και με οπτική αναζήτηση της εικόνας, είναι πολύ πιο επιτακτικό από την αναγκαστική αναζήτηση κειμένων για ατελείωτο scrolling μέσω κατηγοριών για να βρείτε την σωστή μάρκα και το μέγεθος ή να παλεύετε με διαφορετικά bar code.

Σε αυτή την περίπτωση, οι εικόνες πραγματικά αξίζουν χίλιες λέξεις.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.