19 Απρ 2024
READING

Nissan City Hub |ένα ψηφιακό concept αυτοκινήτων στο εμπορικό κέντρο του Παρισιού

2 MIN READ

Nissan City Hub |ένα ψηφιακό concept αυτοκινήτων στο εμπορικό κέντρο του Παρισιού

Nissan City Hub |ένα ψηφιακό concept αυτοκινήτων στο εμπορικό κέντρο του Παρισιού

Ένας αντιπρόσωπος αυτοκινήτων στη μέση της πόλης; Σε ένα παριζιάνικο εμπορικό κέντρο; Αυτή η ασυνήθιστη ιδέα έρχεται από τη Nissan, η οποία άνοιξε τον πρώτο σταθμό Nissan City Hub στο εμπορικό κέντρο Vélizy 2 στο Παρίσι. Ο κόμβος επικεντρώνεται στο ηλεκτρονικό εμπόριο και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Υβριδικό showroom: συνδυασμός ηλεκτρονικού εμπορίου και φυσικών καταστημάτων

Η Nissan αποκάλυψε μια νέα φιλοσοφία στο Παρίσι: ο κατασκευαστής αυτοκινήτων άνοιξε ένα υβριδικό εκθετήριο στο εμπορικό κέντρο Vélizy 2. Επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στο ηλεκτρονικό εμπόριο και την ψηφιακή τεχνολογία. Ενώ οι πελάτες μπορούν να βγάλουν ένα αυτοκίνητο για δοκιμαστική βόλτα και υπάρχουν και υπάλληλοι για να τους βοηθήσουν, η τελική αγορά γίνεται online.

Το Nissan City Hub ισχυρίζεται ότι είναι “μια νέα ιδέα για την πώληση ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όπου το ηλεκτρονικό εμπόριο και το φυσικό κατάστημα συγκλίνουν”. «Με τη νέα τεχνολογία και άλλα νέα εργαλεία, το Nissan City Hub προσφέρει μια μοναδική και ολοκληρωμένη εμπειρία πελατών, με μια απρόσκοπτη αλληλεπίδραση μεταξύ online και offline», εξηγεί ο Ken Ramirez, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Πωλήσεων & Μάρκετινγκ στη Nissan Europe.

Οι πελάτες αποφασίζουν ήδη online

Η Nissan αναπτύσσει μια νέα στρατηγική πωλήσεων και διανομής, διότι μια μελέτη της Bain & Company έδειξε ότι περισσότερες από τις μισές πωλήσεις αυτοκινήτων ξεκινούν online. Περίπου το 60% των πελατών αποφάσισε διαδικτυακά “ποια μάρκα και ποιο μοντέλο θέλουν και σε τι τιμή” προτού επισκεφθείτε τον έμπορο αυτοκινήτων.

Ως εκ τούτου, η Nissan προσπαθεί να επανεξετάσει το δίκτυο διανομής της: το City Hub περιέχει 88 τ.μ. οθόνες και displays. Μια ομάδα υπαλλήλων σε διάφορα περιβάλλοντα λιανικής πώλησης, γνωστούς ως «Nissan Intelligent Mobility Ambassadors», βοηθά τους πελάτες, αλλά ταυτόχρονα οι άνθρωποι μπορούν να αγοράζουν και να προσαρμόζουν το ηλεκτρικό τους αυτοκίνητο στο διαδίκτυο μόνο με λίγα κλικ του ποντικιού. Όταν παραγγείλετε ένα αυτοκίνητο, μπορείτε στη συνέχεια να το παραλάβετε στο hub ή σε άλλο αντιπρόσωπο του δικτύου διανομής. Η παράδοση στο σπίτι είναι ακόμα μία επιλογή.

Μέχρι το τέλος του 2019 η αίθουσα εκθέσεων θα επεκταθεί ακόμη περισσότερο. Οι πελάτες θα μπορούν να ανακαλύψουν συστήματα αποθήκευσης ενέργειας και γρήγορους φορτιστές για τα ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα. Με την πάροδο του χρόνου, το concept του Nissan City Hub θα ανοίξει και σε άλλες μεγάλες πόλεις όπως το Βερολίνο, το Τόκιο και η Σαγκάη.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.