19 Απρ 2024
READING

Η Lidl ανοίγει μικρό κατάστημα “Express”

3 MIN READ

Η Lidl ανοίγει μικρό κατάστημα “Express”

Η Lidl ανοίγει μικρό κατάστημα “Express”

Η Lidl άνοιξε  ένα κατάστημα “Express” 1.000 τετραγωνικών μέτρων στην έδρα της στο Arlington της Βιρτζίνια. Η θέση στο ισόγειο, η οποία ήταν αφιερωμένη στην αποθήκευση, εξυπηρετεί κυρίως τους υπαλλήλους της εταιρείας, αλλά είναι επίσης ανοικτή στο κοινό και διαθέτει είσοδο στο δρόμο με λογότυπο Lidl Express.
To Lidl Express διαθέτει μια σειρά φρέσκων και συσκευασμένων προϊόντων μακράς διαρκείας, όπως γαλακτοκομικά, μπύρα και κρασί, σύμφωνα με έκθεση στην Washington Business Journal. Υπάρχει επίσης ένας σταθμός καφέ, αρτοσκευάσματα πρωινού και μια περιορισμένη ποικιλία από παρασκευασμένα τρόφιμα. Το κατάστημα είναι μόνο αυτοεξυπηρέτησης, με τρία ειδικά περίπτερα.
Ο εκπρόσωπος, Will Harwood είπε ότι η Lidl δεν σχεδιάζει να δημιουργήσει πρόσθετες θέσεις Express, αλλά δεν απέκλεισε την πιθανότητα να συμβεί τελικά. Είπε ότι το κατάστημα προορίζεται πρωτίστως να παρουσιάσει προϊόντα για τους υπαλλήλους της εταιρείας και να παράσχει μια πρόσθετη στάση τροφίμων για τους εργαζόμενους στην περιοχή.

Το Lidl Express μπορεί να είναι ένα για την ώρα. Όμως, με την εταιρεία να δίνει έμφαση στην ευελιξία στην ανάπτυξη των καταστημάτων της και με τα σούπερ μάρκετ στις Η.Π.Α. να μειώνονται για να φτάσουν σε αγορές υψηλής πυκνότητας, η θέση μικρού μεγέθους θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πολύτιμο πείραμα για να προχωρήσει παρακάτω η εταιρεία.

 

Η Lidl μπήκε στις ΗΠΑ πριν από δύο χρόνια με ένα μοντέλο καταστημάτων 12.000 τετραγωνικών μέτρων που ήταν σημαντικά μεγαλύτερο από την αποθήκη-κουτί, η οποία είχε αποδειχθεί τόσο επιτυχημένη σε όλη την Ευρώπη. Μετά από αυτά τα “γυάλινα παλάτια”, όπως τα αποκάλεσε ο Klaus Gehrig, διευθύνων σύμβουλος της μητρικής εταιρίας Lidl Schwarz Group, η Lidl συνέχισε την ανάπτυξη με μικρότερα αποτυπώματα σε ευρύτερο φάσμα περιοχών. Η εταιρεία άνοιξε ένα κατάστημα στο Staten Island Mall τον Δεκέμβριο, και άνοιξε τον Ιανουάριο το πρώτο κατάστημα 8.000 τετραγωνικών μέτρων στο Aberdeen του  Maryland.

Η ικανότητά του να μειώνει την κλίμακα μπορεί να βοηθήσει την Lidl να φτάσει σε πολλές αγορές, όπου η ακίνητη περιουσία είναι σε premium τιμές, αλλά η κίνηση των ποδιών είναι υψηλή. Με τόσα πολλά καταστήματα σούπερ μάρκετ που απλώνονται στις προαστιακές αγορές στις ΗΠΑ, οι αστικές αγορές, ειδικότερα, αντιπροσωπεύουν μια ευκαιρία ανάπτυξης για τους λιανοπωλητές.

Νωρίτερα, η Aldi έκανε το ντεμπούτο ενός καταστήματος πόλης που ονομάζεται Aldi Local σε μια νέα τοποθεσία 1000 τετραγωνικών μέτρων στο νότιο Λονδίνο. Η κίνηση αύξησε τη δυνατότητα του σκληρού discounter, ο οποίος βρίσκεται στη μέση ενός πενταετούς σχεδίου ανάπτυξης και επέκτασης καταστημάτων ύψους 5,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, να ανοίξει ενδεχομένως μικρότερα καταστήματα στις ΗΠΑ. Εν τω μεταξύ, η Whole Foods άνοιξε ένα κατάστημα τύπου μίνι μάρκετ στη Νέα Υόρκη στη γειτονιά του Chelsea, ενώ άλλες αλυσίδες όπως οι Target, Meijer και ο Dollar General κάνουν ντεμπούτο σε μικρού μεγέθους καταστήματα τους επόμενους μήνες.

Με την πρόσφατη εξαγορά των καταστημάτων Best Market στα βορειοανατολικά, η Lidl έδειξε ότι είναι ανοικτή σε μια ποικιλία διαδρομών επέκτασης. Η επιτυχής μετατροπή αυτών των τοποθεσιών στα απαιτητικά πρότυπα του discounter, ωστόσο, δεν είναι σε καμία περίπτωση εγγυημένη. Η Lidl Η.Π.Α. επίσης “τάραξε” τα νερά  πρόσφατα, διορίζοντας τον πρώην πρόεδρο της Aldi, Roman Heini, ως πρόεδρο νωρίτερα αυτό το μήνα για να βοηθήσει τον CEO Johannes Fieber, ο οποίος προσελήφθηκε από την εταιρεία πέρυσι.

Τουλάχιστον, η Lidl Express παρέχει ένα showroom για να δοκιμάσει κανείς νέα προϊόντα και μια ευκαιρία για τους εργαζόμενους να μεταφέρουν τη σκέψη τους έξω από το γραφείο σε ένα φυσικό κατάστημα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.