19 Απρ 2024
READING

Το next big thing της Ikea είναι η αυτό-φροντίδα

2 MIN READ

Το next big thing της Ikea είναι η αυτό-φροντίδα

Το next big thing της Ikea είναι η αυτό-φροντίδα

Αυτό-φροντίδα (Self-care). Είναι η νέα βιομηχανία αξίας 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων που περιλαμβάνει τα πάντα από μαθήματα της Marie Kondo για έξυπνο δίπλωμα ρούχων,  έως την οργανική λοσιόν μαυρίσματος της Goop. Και τώρα, η Ikea θέλει ένα κομμάτι αυτής της απίστευτα ευρείας τάσης του lifestyle.

Η νέα συλλογή Tänkvärd, η οποία θα κυκλοφορήσει στα καταστήματα , είναι αφιερωμένη στην αυτό-φροντίδα. «Πρόκειται για την επιστροφή στις βασικές ανθρώπινες ανάγκες μέσω των επίπλων και των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων», γράφει η Ikea. Περιλαμβάνει το πρώτο κιμονό της εταιρείας ($ 25), το οποίο η Ikea περιγράφει ως “ένα ένδυμα που φοράτε και το οποίο είναι επίσης συνδεδεμένο με το σπίτι, ειδικά το κρεβάτι και το μπάνιο.” Διαθέτει επίσης ένα παγκάκι rattan ($ 129) ως “χώρο για ξεκούραση”. Ένα μέρος για να βγάλετε τα παπούτσια σας, μετά από μια κουραστική μέρα. Ένα μέρος που αντιπροσωπεύει την ηρεμία και ευκολία. “Η Ikea παρουσιάζει το “Δέντρο που έδινε”.

Με παρόμοιο τρόπο, η εταιρεία κάνει επίσης ντεμπούτο για μια νέα σειρά επίπλων μπάνιου Hemnes. “Η IKEA προσκάλεσε άτομα που κανονικά δεν συνεργάζονται με την ανάπτυξη προϊόντων για να δημιουργήσουν και να βρουν νέες και απροσδόκητες λύσεις. Η ερώτηση «Τι χρειάζεστε στο μπάνιο για να το κάνετε πιο βολικό και καλύτερα οργανωμένο;» προκάλεσε την ανάπτυξη τεσσάρων νέων προϊόντων », εξηγεί η ανακοίνωση. Η χρήση της συν-δημιουργίας από την εταιρία εδώ, υπονοεί ένα σημαντικό θέμα για την Ikea, καθώς περνάει σε συνεργασίες με εξωτερικούς σχεδιαστές και εταιρείες.

“Πρόκειται για τη δημιουργία ισορροπίας ανάμεσα στην σύγχρονη ζωή και στην επαφή με τη φύση – που περικλείει την διαβίωση σε αργούς ρυθμούς και τη διαβίωση με ένταση”, λέει η Ikea γι’αυτές τις νέες σειρές. Εντάξει! Όμως, η προώθηση της αυτο-φροντίδας φαίνεται να αφορά κυρίως τα μειωμένα κέρδη της Ikea, βρίσκοντας έναν νέο τρόπο να μπει στη ζωή μας. Και πραγματικά, η αυτο-φροντίδα τροφοδοτείται από σχέδιο ανάπτυξης πωλήσεων που κάνει τα έπιπλα να μοιάζουν με μια απόλυτα συνετή επένδυση. Αυτό ίσως λειτουργήσει.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.