20 Απρ 2024
READING

Η Lacoste εμπνέεται από τον Keith Haring σε μια collection

3 MIN READ

Η Lacoste εμπνέεται από τον Keith Haring σε μια collection

Η Lacoste εμπνέεται από τον Keith Haring σε μια collection

Η Lacoste κάνει μια στροφή στο streetwear. Η γαλλική μάρκα, γνωστή για τη δημιουργία του πουκάμισου του τένις, συνεργάζεται με το Keith Haring Foundation, ενός από τους πιο παραγωγικούς και αξιόλογους καλλιτέχνες δρόμου στη δεκαετίας του 1980 στη Νέα Υόρκη, σε μια νέα capsule collection.

Με τα χρόνια, η δουλειά του Haring έχει επηρεάσει μια σειρά δημιουργών – ιδιαίτερα στον χώρο της μόδας. Από τις πολυτελείς ετικέτες όπως τη Vivienne Westwood και το Comme des Garçons σε αυτούς με πιο μαζική απήχηση, όπως η Alice + Olivia και η Reebok, ο αριθμός των προϊόντων που χαρακτηρίζονται από τα ξεχωριστά στοιχεία του Haring είναι τεράστια και προφανώς αυξάνεται σταθερά.

Πράγματι, η μόδα και η τέχνη είναι κόσμοι που συχνά αλληλο-επικαλύπτονται. Στην επιφάνεια, είναι και τα δύο οπτικά μέσα που χρησιμοποιούν χρώματα και σχήματα για να κατασκευάσουν μορφές που είναι, σε μεγάλο βαθμό, ευχάριστες για το μάτι. Θεμελιωδώς, περιλαμβάνουν στοιχεία που φέρνουν χαρά ή προκαλούν σκέψη. Και φαίνεται ότι το έργο του Haring διεγείρει και τα δύο συναισθήματα.

“Ήθελε οι άνθρωποι να το βλέπουν, να το απολαμβάνουν, να το ζουν”, δήλωσε ο Beverly Schreiber Jacoby, ένας καλός σύμβουλος τέχνης, σε ένα γεύμα για τη συνεργασία με τη Lacoste. “Δημιουργούσε τις συνθέσεις του, οι οποίες είναι γεμάτες με ζωή, με ενέργεια, με χαρά. Αλλά δεν γυρνούσε την πλάτη στη θλίψη, στον θάνατο ή σε κάποιο από αυτά τα αρνητικά συναισθήματα”.

Το έργο του Haring δεν είναι απλώς εντυπωσιακό, αλλά μεταδίδει και κάτι μεγαλύτερο, κάτι που αντανακλά την κοινωνία και τις πτυχές της ανθρώπινης κατάστασης. Για τη Lacoste, το σημαντικότερο σημείο από τη δουλειά του Haring ήταν ότι δημιουργήθηκε για δημόσια κατανάλωση. “Ο τρόπος με τον οποίο ο Keith Haring σκεπτόταν την τέχνη ήταν να την κάνει προσιτή σε όλους”, δήλωσε ο Sandrine Conseiller, παγκόσμιος αντιπρόσωπος της Lacoste για το μάρκετινγκ. “Γι ‘αυτό η τέχνη του ήταν εκεί έξω, στους δρόμους της Νέας Υόρκης, και όχι μέσα».

Αυτό το συναίσθημα ισχύει και για τη Lacoste. Η μάρκα που έχει τις ρίζες της στο τένις και επίσης εξοπλίζει τη γαλλική εθνική ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, βασίζεται σε πολύχρωμα αθλητικά ρούχα, κομμάτια που ξεχωρίζουν και προορίζονται για υπαίθριες δραστηριότητες. Επιπλέον, είναι μια σύγχρονη ετικέτα που προορίζεται να προσελκύσει ένα ευρύ φάσμα καταναλωτών.

“Η Lacoste είναι ένα εμπορικό σήμα που απευθύνεται σε διάφορους τύπους ανθρώπων, ανεξάρτητα από το φύλο, την κοινωνική τάξη, το χρώμα του δέρματός τους ή από πού προέρχονται. Αυτή η ένταξη είναι το κλειδί για εμάς “, πρόσθεσε ο Conseiller. “Γι ‘αυτό ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να συνεργαστούμε με έναν καλλιτέχνη που έχει μια κληρονομιά που κάνει την τέχνη προσιτή σε μεγάλο αριθμό ανθρώπων.”

Η συλλογή του Keith Haring και της Lacoste καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ενδυμάτων και αξεσουάρ για άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Διατίθενται από $ 55 έως $ 275 και διατίθενται στο Lacoste.com και σε επιλεγμένα καταστήματα Lacoste.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.