26 Απρ 2024
READING

Οι πωλήσεις ειδών super market online θα αυξηθούν αλλά από πού θα έρθει αυτή η ανάπτυξη;

3 MIN READ

Οι πωλήσεις ειδών super market online θα αυξηθούν αλλά από πού θα έρθει αυτή η ανάπτυξη;

Οι πωλήσεις ειδών super market online θα αυξηθούν αλλά από πού θα έρθει αυτή η ανάπτυξη;

Σύμφωνα με αναφορές του Statista, οι ηλεκτρονικές αγορές στο Ηνωμένο Βασίλειο θα υπερδιπλασιαστούν από 14,2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2017 σε 29,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, υπό την καθοδήγηση των online giants Amazon και Walmart. Παρόλο που οι αγορές αυξάνονται με ταχύ ρυθμό, η ευρεία χρήση των καταναλωτών παραμένει σχετικά χαμηλή. Το 77% των Αμερικανών ενηλίκων δεν χρησιμοποίησε την παραλαβή από το κατάστημα και το 81% δεν έχει παραγγείλει ποτέ από υπηρεσία παράδοσης ειδών super market, σύμφωνα με έρευνα του Deals.com σε 2.000 καταναλωτές.

Ο σημερινός καταναλωτής έχει τεράστια άνεση στα χέρια του. Δεν υπάρχουν πλέον μακριές ουρές στο σούπερ μάρκετ, περιπλάνηση στους διαδρόμους για αναζήτηση κρυμμένων αντικειμένων και έλεγχο των τιμών για να πάρετε την καλύτερη προσφορά. Με εφαρμογές ψηφιακής παραγγελίας, η αγορά ειδών παντοπωλείου είναι απλά ένα κλικ μακριά. Είτε παραγγελθεί για παράδοση ή παραλαβή, η εξοικονόμηση χρόνου μπορεί να είναι επωφελής για τους πολυάσχολους πελάτες. Γνωρίζοντας τα οφέλη από την παροχή παντοπωλείων και την ευκολία παραλαβής, πολλοί Αμερικανοί συνεχίζουν να ψωνίζουν με τον παλιομοδίτικο τρόπο. Τι τους κρατά από τις μεταβαλλόμενες συμπεριφορές;

Με τόσους πολλούς σταθμούς λιανικής πώλησης σήμερα, οι καταναλωτές μπορούν να ψωνίσουν από τέσσερα ή πέντε διαφορετικά καταστήματα. Οι αποθηκες, όπως η Costco και το Sam’s Club, προσφέρουν μεγάλη αξία στα αρτοσκευάσματα, τα προϊόντα παραγωγής, τα γαλακτοκομικά, τα ποτά, το χαρτί και τα ξηρά προϊόντα. Παρόλο που ορισμένα από αυτά τα προιόντα βρίσκονται σε μεγάλες ποσότητες, τα σημεία τιμών εξακολουθούν να είναι ελκυστικά. Οι αποθήκες εξακολουθούν να μην έχουν ενσωματωθεί στο μοντέλο παραλαβής, έτσι ώστε πολλοί καταναλωτές να συνεχίσουν να ψωνίζουν προσωπικά.

Οι τοπικές αγορές και τα κρεοπωλεία χρησιμοποιούνται για τα φρέσκα προϊόντα όπως φρούτα, λαχανικά, κρέατα και θαλασσινά και συχνά αποτελούν ρίσκο για την ποιότητα. Πολλοί καταναλωτές προτιμούν να επιλέγουν οι ίδιοι τα προϊόντα τους. Οι ηλικιωμένοι καταναλωτές είναι λιγότερο πιθανό να εμπιστεύονται κάποιον άλλο να επιλέξει την καλύτερη επιλογή και αυτό δημιουργεί ένα εμπόδιο για την μετάβαση.

Τα καταστήματα Big-box, όπως η Walmart και το Target, προσφέρουν την καλύτερη επιλογή, συμπεριλαμβανομένων ενδυμάτων, αθλητικών ειδών και ηλεκτρονικών ειδών, εκτός από τα είδη τροφίμων και ποτών. Αυτά τα καταστήματα έχουν μεγάλη ποικιλία και χαμηλές τιμές στα είδη καθημερινής χρήσης και έχουν γίνει ελκυστικά για την παραλαβή και την παράδοση στο χώρο στάθμευσης.

Τα mini market, τα καταστήματα ομορφιάς και κατοικίδιων ζώων είναι άλλοι τύποι καταστημάτων που οι καταναλωτές αρέσκονται να ψωνίζουν προσωπικά, αλλά έχουν αρχίσει να αγοράζουν τα είδη τους μέσω του Amazon και άλλων υπηρεσιών παράδοσης. Καθώς οι καταναλωτές εξακολουθούν να αξιοποιούν αυτή τη συμπεριφορά, θα είναι δύσκολο για πολλά φυσικά καταστήματα να παραμείνουν στην αγορά, καθώς είναι δύσκολο να ανταγωνιστούν την τιμή και η ευκολία παράδοσης είναι πολύ ισχυρή για να την προσπεράσουν.

Όπως φαίνεται, οι νεότερες γενιές καταναλωτών θα οδηγήσουν την τάση των ψηφιακών πωλήσεων super market. Οι ηλικιωμένοι Αμερικανοί θα αρχίσουν να εισέρχονται στο νέο μοντέλο αγορών έπειτα από δοκιμές και κοινωνική πίεση. Οι ειδικοί retailers θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για να ανταγωνιστούν τις χαμηλές τιμές που μπορούν να προσφέρουν οι πωλητές στο διαδίκτυο. Οι ψηφιακές πωλήσεις θα προσφέρουν τελικά ανταμοιβές επιβράβευσης και μεγαλύτερη εμβέλεια παράδοσης, προσφέροντας σε ακόμη περισσότερους πελάτες τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες τους. Τα φυσικά καταστήματα είναι σε μια ανταγωνιστική πορεία και αναμένονται περισσότερα κλεισίματα και πτωχεύσεις.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.