20 Απρ 2024
READING

Οι αλυσίδες fast food τροφοδοτούν τον “παραλογισμό”

4 MIN READ

Οι αλυσίδες fast food τροφοδοτούν τον “παραλογισμό”

Οι αλυσίδες fast food τροφοδοτούν τον “παραλογισμό”

Ήταν μια άλλη περίεργη εβδομάδα στο λιανικό εμπόριο. Οι Dunkin, McDonald’s και Burger King επιχειρούν να τροφοδοτήσουν τις ορέξεις των καταναλωτών με έναν λιγότερο παραδοσιακό τρόπο και το Forever 21 κατακτάει το παράλογο με την τελευταία του συλλογή.

Οι αλυσίδες fast food εξυπηρετούν το ασυνήθιστο

Είναι μακριά οι μέρες των αλυσίδων fast food που απλά πωλούσαν burgers ή πατάτες. Η Taco Bell πέρυσι έφερε προς πώληση διάφορα πουλόβερ “Friendsgiving” και η Hardee, νωρίτερα φέτος, αποκάλυψε στολές σκι περιορισμένης έκδοσης. Αλλά ακόμη και αυτά τα ψήγματα δεν μπορούν να μας προετοιμάσουν για τον τεράστιο αριθμό των “γελοίων” πραγμάτων που τα εστιατόρια κυκλοφόρησαν πρόσφατα.

Η McDonald’s σε μια προφανή κίνηση συνεργάστηκε με την μάρκα επίπλων La-Z-Boy για μια κλήρωση όπου οι οπαδοί μπορούσαν να κερδίσουν έναν καναπέ McDelivery, ο οποίος συνοδεύεται από ενσωματωμένους ψύκτες McFlurry, φορτιστές τηλεφώνου, La-Z-Boy iClean ύφασμα ανθεκτικό στα χρώματα και McDelivery μέσω Uber Eats. Γιατί γιατί κάποιος να θέλει να κερδίσει το λαχείο όταν υπάρχει αυτό;

Για να μπουν στο διαγωνισμό, οι οπαδοί μπορούν να κάνουν tweet για το αγαπημένο τους αντικείμενο McDelivery / Uber Eats και να χρησιμοποιήσουν το hashtag #McDeliverySweepstakes και την ετικέτα McDonald’s μέχρι τα μέσα Απριλίου. Η McDonald’s ήδη γνωρίζει ότι οι Αμερικανοί θα κολλήσουν στην τηλεόραση για λίγο διάστημα, οπότε ίσως και να παραγγείλουν το φαγητό τους κατευθείαν στον καναπέ.

Αλλά επειδή ένα δεν είναι ποτέ αρκετό, η Dunkin ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι θα ξεκινήσει εκ νέου τα Saucony αθλητικά παπούτσια της προς τιμήν του μαραθωνίου της Βοστώνης, αποδεικνύοντας ότι η Αμερική κυριαρχεί ακόμη κυριολεκτικά στο Dunkin. Τα παπούτσια, τα οποία έκαναν φτερά από τα ράφια όταν κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά πέρυσι, θα διατίθενται και σε παιδικό μέγεθος φέτος. Τώρα, ολόκληρη η οικογένεια μπορεί με υπερηφάνεια να φορά όλα τα αγαπημένα ντόνατς που συνηθίζει να επιλέγει από τα ράφια. Ποιος ζήτησε κάτι τέτοιο;

Και στους κορυφαίους παίκτες, η Burger King έβαλε μια υπηρεσία συνδρομής για καφέ, όπου οι καταναλωτές μπορούν να απολαύσουν ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ κάθε μέρα για μόλις $ 5 το μήνα. Δεν είναι η πρώτη φορά που μια επιχείρηση fast-food μπαίνει στο συνδρομητικό μοντέλο: η Arby’s κυκλοφόρησε μια υπηρεσία που ονομάζεται ” Arby’s of the Month “, όπου οι συνδρομητές λαμβάνουν ένα επιμελημένο κουτί προϊόντων κάθε μήνα.

Ωστόσο, το Burger King κοντράρεται απευθείας και χωρίς ενδοιασμούς με τα Starbucks. Στο προωθητικό μήνυμα, η εταιρεία λέει: “Απολαύστε τον BK Cafe για ένα μήνα στην τιμή ενός μεγάλου καπουτσίνο από τα Starbucks”. Ναι, η ΒΚ μόλις την “είπε σοβαρά στην πράσινη γοργόνα”! Αλλά φαίνεται ότι το Burger King ήρθε για να πολεμήσει με τις πρόσφατες εκστρατείες του. Η αλυσίδα προσφέρει στους πελάτες της στη Βραζιλία δωρεάν Whoppers εάν εναντιωθούν στις διαφημίσεις του αντιπάλου του χρησιμοποιώντας την εφαρμογή του Burger King.

Χαιρετίζουμε την ομάδα μάρκετινγκ για τη δημιουργικότητα, αλλά πρέπει επίσης να ρωτήσουμε: “Τι πρόβλημα έχετε;”

Ο fast-fashion έμπορος, Forever 21 δεν ήταν ποτέ ντροπαλός για την κυκλοφορία μη παραδοσιακών εμπορευμάτων και τη δημιουργία παράξενων συνεργασιών. Νωρίτερα φέτος, η εταιρεία συνεργάστηκε με την Honda και την 21 Savage για να αποκαλύψει μια συλλογή που περιλαμβάνει 34 κομμάτια εμπνευσμένα από το motocross.

Και αυτές τις μέρες, όταν πρόκειται για streetwear, είναι κάτι που αξίζει – ακόμα και η ταχυδρομική υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών. Το Forever 21 αποκάλυψε πρόσφατα μια συλλογή εμπνευσμένη από την ταχυδρομική εταιρεία και ίσως να είναι η πιο περίεργη σειρά τους από ποτέ. Περιλαμβάνει τα πάντα, από ζώνες μέχρι κοντά μπλουζάκια και αθλητικά κολάν, όλα με τη δική τους μοναδική αναφορά στο USPS: ένα αντιανεμικό με ετικέτες παράδοσης, ένα πουκάμισο με το λογότυπο της εταιρείας και ένα διαφανές μπουφάν που αναγράφει “Official Use”. Και ενώ το κόστος είναι μικρό, μια τσάντα κοστίζει 14,50 δολάρια ενώ ένα φούτερ με κουκούλα κάνει $ 54,90, η γελοιότητα είναι τεράστια.

Μόνο ο χρόνος θα δείξει τι γελοιότερο μπορεί να σκεφτεί κάποιος για να προσελκύσει τους πελάτες να αγοράσουν από εκείνον.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.