Η H&M εγκαινιάζει εκστρατεία branding για την προσέλκυση νέων ταλέντων

H  H&M ανακοίνωσε την έναρξη μιας νέας καμπάνιας με στόχο την “προσέλκυση των καλύτερων ταλέντων”. Η πρωτοβουλία Place of Possible είναι μια εκστρατεία branding που η H&M δήλωσε ότι θα προσελκύσει άτομα που αναζητούν εργασία για να ξεκινήσουν τη σταδιοδρομία τους.

Η εκστρατεία θα περιλαμβάνει υπαλλήλους της H&M από όλες τις ΗΠΑ, ενισχύοντας την βασική αξία της εταιρείας “Είμαστε μία ομάδα” και προωθώντας την κοινότητα μεταξύ των εργαζομένων της H&M. Η H&M δήλωσε ότι οι άνθρωποι διαδραματίζουν τον μεγαλύτερο ρόλο στην επιτυχία της εταιρείας, καθώς της επέτρεψαν να αναπτύξει την επωνυμία και το ηλεκτρονικό εμπόριο των ΗΠΑ.

Η εκστρατεία branding της H&M έρχεται παράλληλα με τις νέες προσφορές παροχών των καταστημάτων, τις οποίες ανακοίνωσε τον Νοέμβριο. Οι ενημερώσεις περιλαμβάνουν μια εβδομαδιαία δέσμευση χρονοδιαγράμματος που εγγυάται στους εργαζόμενους με μερική απασχόληση έως και 12 ελάχιστες ώρες από τον Μάρτιο έως τον Δεκέμβριο και μια εφαρμογή κινητών τηλεφώνων που επιτρέπει στους εργαζομένους μεγαλύτερη ευκολία και ευελιξία στην επιλογή και την εναλλαγή των αλλαγών ωραρίου.

Οι έμποροι λιανικής πώλησης που επικεντρώνονται στην οικοδόμηση και την προώθηση ενός brand ως εργοδότες, μπορούν να ανταγωνιστούν πιο επιτυχημένα για το ταλέντο. Και μια μάρκα που δίνει έμφαση στην κουλτούρα της εταιρείας ως ομάδα και χωρίς αποκλεισμούς, θα μπορούσε να προσελκύσει τους εργαζόμενους, ιδίως τους νέους, πολλοί από τους οποίους είναι πιο πιθανό να εργαστούν στο λιανικό εμπόριο και να δώσουν μεγαλύτερη αξία στις πρωτοβουλίες που συνδέονται με τη διαφορετικότητα.

Η H&M ακολουθεί την Walmart σε αυτό που φαίνεται να είναι ένας αυξανόμενος κατάλογος άλλων εμπόρων λιανικής πώλησης που χρησιμοποιούν εφαρμογές για να επιτρέπουν στους εργαζόμενους μεγαλύτερη ευελιξία και επιλογή κατά τη διαχείριση των ωραρίων εργασίας τους. Ο προγνωστικός προγραμματισμός μιας εταιρείας μπορεί να προσελκύσει τους αιτούντες, αλλά και να χρησιμεύσει ως μέσο αποφυγής συγκρούσεων στη δημιουργία του προγράμματος εργασίας.

Οι νόμοι προγραμματισμού που έχουν αναπτυχθεί θεωρούνται από ορισμένους στην επιχειρηματική κοινότητα ως υπερβολικά ρυθμιστικοί. Ως εργοδότες σε περιοχές χωρίς νόμους που υποχρεώνουν να χρησιμοποιούν τη συζήτηση για το σύστημα προγραμματισμού σχετικά με την εφαρμογή, θα πρέπει να εξετάσουν τη στάθμιση των πλεονεκτημάτων τεχνολογίας και branding του προβλεπόμενου προγραμματισμού έναντι τυχόν επιβαρύνσεων συμμόρφωσης.