27 Απρ 2024
READING

Η Tommy Hilfiger ακολουθεί την Calvin Klein και την Gap με τα flagships καταστήματα στη Νέα Υόρκη

4 MIN READ

Η Tommy Hilfiger ακολουθεί την Calvin Klein και την Gap με τα flagships καταστήματα στη Νέα Υόρκη

Η Tommy Hilfiger ακολουθεί την Calvin Klein και την Gap με τα flagships καταστήματα στη Νέα Υόρκη

Η Tommy Hilfiger είναι η τελευταία μάρκα που θα εγκαταλείψει την 5η Λεωφόρο στην Νέα Υόρκη. Η είδηση αναφέρει  ότι ο retailer θα κλείσει το flagship κατάστημα στη Νέα Υόρκη.

“Σύμφωνα με τον στρατηγικό στόχο μας να προσεγγίσουμε και να είμαστε δίπλα στους καταναλωτές , θα επικεντρωθούμε σε εμπειρίες και συνεργασίες νέας γενιάς για να παραμείνουμε μπροστά στις σημερινές συνεχώς μεταβαλλόμενες αγοραστικές συνήθειες και προτιμήσεις”, είπε ο Daniel Grieder, Διευθύνων Σύμβουλος της Tommy Hilfiger Global.

Ο Grieder είπε επίσης ότι ο έμπορος θα κλείσει το κατάστημα Tommy Hilfiger στη Collins Avenue στο Μαϊάμι στο τέλος του επόμενου μήνα.

«Κάνοντας χρήση του store-of-the-future concept που επικρατεί στο εμπόριο σήμερα, η Βόρεια Αμερική θα είναι η περιοχή δοκιμής για να αναπτύξει και να δοκιμάσει νέες, αρθρωτές, ψηφιακές ιδέες», είπε. “Συνεχίζουμε να επενδύουμε στο tommy.com και στη συνεχιζόμενη επέκταση των ισχυρών συνεργατών χονδρικής διανομής που διατηρούν τους καταναλωτές στο επίκεντρο της μάρκας μας”.

Η Tommy Hilfiger εντάσσεται στους εμπόρους λιανικής πώλησης όπως οι Gap, Lord & Taylor και Ralph Lauren, οι οποίοι έκλεισαν επίσης τα κορυφαία καταστήματά τους στη Νέα Υόρκη τους τελευταίους μήνες. Η Calvin Klein, η οποία ανήκει στην ίδια μητρική εταιρεία με την Tommy Hilfiger, σχεδιάζει επίσης να κλείσει την έδρα της Madison Avenue.

Παραδοσιακά, το flagship store είναι ένας τρόπος για να προωθήσετε την εικόνα μιας μάρκας και να πείτε την ιστορία της, περισσότερο για το marketing και το branding παρά για τις πωλήσεις. Όμως, όλο και περισσότερο  έχει γίνει ένα λιγότερο σχετικό – αλλά ακόμα δαπανηρό – εργαλείο marketing λόγω των αλλαγών στις καταναλωτικές συνήθειες των καταναλωτών.

“Οι νέες γενιές καταναλωτών ανακαλύπτουν πολλά προϊόντα online ή μέσω των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης. Αυτό σημαίνει ότι τα ακριβά flagship καταστήματα είναι λιγότερο σημαντικά από όσο κάποτε “, γράφει ο Neil Saunders, διευθύνων σύμβουλος της GlobalData Retail.

“Ένα εμπορικό σήμα όπως η Gap δεν έχει καμία δουλειά να διαθέτει flagship store, καθώς πρόκειται για μια πολύπλοκη κατασκευή που κοστίζει μια περιουσία”, δήλωσε.

Καταστήματα που είναι απλώς μεγαλύτερες εκδόσεις των κλασσικών καταστημάτων είναι απίθανο να έχουν μια θέση στο μέλλον του λιανικού εμπορίου.

“Έχει νόημα μόνο αν δημιουργήσετε μια εμπειρία “, δήλωσε  τον περασμένο μήνα ο Corey Pierson, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Custora, μιας πλατφόρμας ανάλυσης πελατών για τη λιανική βιομηχανία. Ο Pierson δήλωσε ότι τα flagship καταστήματα χρειάζονται κάτι επιπλέον για να μείνουν σχετικά, “μια διαφορετική ή μοναδική εμπειρία που αφυπνίζει τον πελάτη”.

Τα πράγματα αλλάζουν. Οι ψηφιακοί έμποροι λιανικής πώλησης όπως οι Bonobos, Glossier, Everlane και Casper ανοίγουν το δρόμο με καινοτόμες έννοιες νέων καταστημάτων. Αυτά τα εμπορικά σήματα έχουν την πολυτέλεια να κάνουν μια νέα είσοδο στο λιανικό εμπόριο και είναι σε θέση να δοκιμάσουν νέες ιδέες. Δεδομένου ότι η “ναυαρχίδα” τους μπορεί να είναι το μοναδικό κατάστημά τους σε μια πόλη, αυτοί οι έμποροι λιανικής πώλησης μπορούν να επικεντρωθούν στο να βγάλουν το καλύτερο τους πρόσωπο προς τα έξω – ακριβώς ό,τι πρέπει να κάνει  ένα flagship store.

Ωστόσο, η καινοτομία δεν κρύβεται μόνο στις μικρές ψηφιακές μάρκες. Μακροχρόνιοι παίκτες της βιομηχανίας, όπως η Nike και η Nordstrom, γνωρίζουν επίσης πώς να κάνουν τα καταστήματα flagship τους συναφή και ελκυστικά.

Πέρυσι, η Nordstrom άνοιξε την νέα “ναυαρχίδα” ανδρικών ειδών της στη Νέα Υόρκη. Αυτό το μικρο-πολυκατάστημα προσφέρει εσωτερικές υπηρεσίες ραπτικής και γυαλίσματος παπουτσιών και διαθέτει εστιατόριο και μπαρ. Αυτό το φθινόπωρο θα ανοίξει και μια γυναικεία έκδοση.

Η Nike άνοιξε επίσης ένα τεράστιο glagship store στην Νέα Υόρκη στα τέλη του 2018. Στεγάζεται σε έναν εκτεταμένο χώρο 28.000 τετραγωνικών μέτρων που εκτείνεται σε έξι ορόφους, το οποίο διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή παπουτσιών της Nike προς πώληση στον κόσμο και εξαιρετικά καινοτόμο τεχνολογία που προσφέρει εμπειρίες στο κατάστημα, όπως άμεσες αγορές για χρήστες εφαρμογών.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.