19 Απρ 2024
READING

Neo Plaza | ψυχαγωγικό πάρκο και εκπτωτικό χωριό ανοίγει στη Λευκωσία

6 MIN READ

Neo Plaza | ψυχαγωγικό πάρκο και εκπτωτικό χωριό ανοίγει στη Λευκωσία

Neo Plaza | ψυχαγωγικό πάρκο και εκπτωτικό χωριό ανοίγει στη Λευκωσία

Το πρώτο και μοναδικό ψυχαγωγικό πάρκο και εκπτωτικό χωριό με το όνομα “Neo Plaza” αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του την άνοιξη του 2020, λίγα μόνο χιλιόμετρα δυτικά της Λευκωσίας, στην Κύπρο. Οι εργασίες για το σχέδιο των 10.000 τ.μ., που θα κατασκευαστεί σε μια περιοχή 35.000 τ.μ., αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.

Εμπνευσμένο από τις κυπριακές αρχιτεκτονικές παραδόσεις, το Neo Plaza θα φιλοξενήσει περίπου 50 καταστήματα λιανικής, ένα πάρκο ψυχαγωγίας για εκδηλώσεις, μια παιδική χαρά και food court. Μεγάλα ονόματα εμπόρων και αλυσίδων έχουν δείξει ενδιαφέρον για την επένδυση, ενώ πρωταρχικός στόχος για τους προγραμματιστές είναι να παραμείνουν πιστοί στην αποστολή των εκπτωτικών καταστημάτων.

Ο κ.Σωτήρης Σιγάλας, Γενικός Διευθυντής του Neo Plaza, δήλωσε: «Το Neo Plaza θα είναι ένας προορισμός για ψώνια και διασκέδαση για όλη την οικογένεια, πέρα ​​από τα καταστήματα μόδας, θα υπάρχουν εστιατόρια, καφετέριες και παιδική χαρά που πιστεύουμε ότι θα είναι μοναδικά στην Κύπρο. Η πρόθεση είναι να προσφέρουμε ένα φανταστικό ταξίδι στους πελάτες μας. Αν και είναι πρόωρο να ανακοινώσουμε ποια καταστήματα θα επιλέξουν να στεγαστούν στο εκπτωτικό χωριό μας, παρόμοια έργα στο εξωτερικό περιλαμβάνουν, γνωστά εμπορικά σήματα που προσφέρουν εκπτώσεις 30-70% καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους.”

 

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το Neo Plaza δεν αναμένεται να λειτουργήσει σε άμεσο ανταγωνισμό με το νέο εμπορικό κέντρο της Λευκωσίας στην περιοχή. Τα δύο έργα αναμένεται να συμπληρώσουν το ένα το άλλο, ενώ η νέα ανάπτυξη αναμένεται να φέρει μεταξύ 100 και 150 νέων θέσεων εργασίας στις τοπικές κοινότητες.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ PROJECT

To εκπτωτικό χωριό θα προσφέρει ένα εξαιρετικό συνδυασμό επιλογών για ψώνια σε συνδυασμό με μια ποικιλία από εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας. Τα αναμενόμενα καταστήματα λιανικής πώλησης θα καλύψουν μια σειρά αγαθών, όπως γυναικεία και ανδρική μόδα, παιδικά ενδύματα, αθλητικά καταστήματα, καλλυντικά και οικιακά προϊόντα.

Η ισχυρή και πολυποίκιλη κάλυψη από επώνυμα brands θα οργανωθεί στη μορφή ενός “χωριού”. Το “χωριό” θα ακολουθήσει ένα μοναδικό και απλό αρχιτεκτονικό χαρακτήρα και θα περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο master plan σχεδιασμένο από κορυφαίους αρχιτέκτονες.

Όσον αφορά στο F&B, το έργο αναμένεται να προσελκύσει μια σειρά από έγκριτα διεθνή franchise, συμπεριλαμβανομένων επίσης γνωστών αλυσίδων fast food και καφέ. Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι βρίσκονται ήδη σε προηγμένες συζητήσεις με την μεγαλύτερη ομάδα τοπικά, την PHC Franchised Restaurants Public Ltd.

Το έργο θα παρέχει μια σειρά δωρεάν χώρων στάθμευσης, καλύπτοντας συνολικά περίπου 700 θέσεις στάθμευσης.

Το “χωριό”, μέσα από την πληθώρα των εγκαταστάσεων θα προσφέρει μια ολοκληρωμένη και μοναδική εμπειρία αγορών απευθυνόμενη σε όλη την οικογένεια. Το έργο στοχεύει να γίνει ένας ολοήμερος οικογενειακός προορισμός. Η ψυχαγωγία των παιδιών είναι ένα κεντρικό κομμάτι, με μια ποικιλία ψυχαγωγικών προσφορών για παιδιά, συμπεριλαμβανομένων παιδικών χαρών, χαρακτηριστικών καρουσέλ και παιχνιδιών νερού.

Η Λευκωσία είναι η μεγαλύτερη πόλη από την άποψη του πληθυσμού, με περίπου 336.000 κατοίκους. Το μέγεθος της πόλης και η εγγύτητά της με άλλες πόλεις, όπως η Λάρνακα, αυξάνουν σημαντικά την ευρύτερη αγορά του έργου. Εκτιμάται ότι υπάρχει πληθυσμός περίπου 400.000 ατόμων σε μια απόσταση 30 λεπτών με το αυτοκίνητο και περίπου 710.000 σε 55 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Η πρόσθετη κυκλοφορία αναμένεται να προκύψει από τον τουρισμό, ο οποίος είναι σήμερα σε άνοδο, με τις αφίξεις τουριστών να φτάνουν στο υψηλότερο επίπεδο των περίπου 4 εκατ. το 2018.Τα στελέχη θα εισέλθουν για τέτοιους σκοπούς σε ειδικές συμφωνίες με τοπικούς ταξιδιωτικούς πράκτορες και ξενοδοχεία προκειμένου να συμπεριλάβουν το χωριό στα πακέτα εκδρομών τους.

Η είσοδος-έξοδος είναι εύκολα προσβάσιμη οδικώς μέσω της εθνικής οδού Κοκκινοτριμιθιάς και καλύπτεται επίσης από τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η τοποθεσία προσφέρει επίσης καλή ορατότητα από τον αυτοκινητόδρομο και τα νότια προάστια της Λευκωσίας.

Το “χωριό” θα διοικείται από μια ισχυρή ομάδα διαχείρισης με μεγάλη και σταθερή εμπειρία στον τομέα του Λιανεμπορίου καθώς και στην ανάπτυξη και διαχείρισης παρόμοιων κέντρων.

Επίσης λόγω του χαρακτήρα του έργου, αναμένονται σημαντικά χαμηλότερα ποσοστά ενοικίασης και διαχειριστικής αμοιβής σε σύγκριση με τους εμπορικούς δρόους και τα εμπορικά κέντρα στην αγορά.

Οι έμποροι θα επωφεληθούν από μια σειρά υπηρεσιών διαχείρισης που προσφέρονται κεντρικά, όπως marketing και προώθηση, καθαρισμός, συντήρηση ακινήτων, εξωραϊσμός, ασφάλεια, δωρεάν Wi-Fi κλπ. Το εκπτωτικό χωριό θα διαθέτει επίσης ένα γραφείο πληροφοριών με υπηρεσίες διαχείρισης για προσωπική βοήθεια στους επισκέπτες.

Δίνεται ευελιξία στους ενοικιαστές για να προσαρμόσουν το χώρο των καταστημάτων τους και να τροποποιήσουν τις προδιαγραφές της μονάδας τους όπως η αύξηση του απαιτούμενου χώρου ώστε να ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες τους και να αντανακλούν την αναμενόμενη ζήτηση.

Το έργο θα περιλαμβάνει υπαίθριο εμπορικό κέντρο στο επίπεδο του εδάφους και θα είναι διευθετημένο σε γραμμική διάταξη παρόμοια με άλλα ευρωπαϊκά γνωστά εμπορικά χωριά.
Το Neo Plaza αναμένεται να εισέλθει στη φάση κατασκευής του, τον Ιούνιο του 2019 και να αρχίσει να λειτουργεί πλήρως τον Απρίλιο του 2020.

Ο χώρος φόρτωσης / εκφόρτωσης τοποθετείται στρατηγικά στο πίσω μέρος των χώρων για να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος επεξεργασίας των αποθεμάτων.

Οι 700 ελεύθεροι χώροι στάθμευσης θα είναι διάσπαρτοι σε όλο το μήκος του εκπτωτικού χωριού και σε απόσταση αναπνοής από τις έξι διαφορετικές εισόδους, εξυπηρετώντας όλα τα καταστήματα εξίσου.

Το έργο απέχει μόλις 30 λεπτά από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Λάρνακας και θα είναι δίπλα στον αυτοκινητόδρομο Α9, ένα από τα βασικά αρτηριακά δρομολόγια της Λευκωσίας που οδηγεί στο κέντρο της πόλης, καθιστώντας το εύκολα προσβάσιμο στους επισκέπτες από όλη την Κύπρο.

 

ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η κυπριακή οικονομία αναμένεται να αυξηθεί και άλλο, με τη χώρα να αναπτύσεται μέσα  στην ασφάλεια της ευρωζώνης, ενώ παράλληλα δείχνει την πρόθεσή της να συνεχίσει την μελλοντική πορεία.
Οι πρόσφατες αναβαθμίσεις από τις εταιρείες Moody’s (Ba2), Fitch (BB+) και Standard & Poors (BBB-) τοποθετούν την Κύπρο σε κατάσταση επενδυτικής ποιότητας  ενός σταδιακά εξομαλυνόμενου τραπεζικού τομέα, με βελτιωμένα δημόσια οικονομικά και ισχυρή οικονομική ανάπτυξη.

Από το 2015, η Κύπρος έχει ξεπεράσει το όριο της αύξησης του κεφαλαίου. Ως εκ τούτου, το οικογενειακό εισόδημα φαίνεται να αυξάνεται, ενισχύοντας την δημόσια οικονομία.

Οι συνολικές δαπάνες της Κύπρου σε ποσοστό ΑΕΠ, αναμένεται να παραμείνουν σε c.74.0% έως το 2022, κάτι που είναι υψηλότερο από το αντίστοιχο ποσοστό για άλλες χώρες της ΕΕ.

Σε σύγκριση με άλλες χώρες της ΕΕ, η Κύπρος επιδεικνύει επίσης σημαντικά υψηλότερες δαπάνες για το νοικοκυριό ως ποσοστό του διαθέσιμου εισοδήματος, το οποίο προβλέπεται επίσης να συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια. Οι Κύπριοι φαίνεται να παρουσιάζουν υψηλότερες τάσεις στις δαπάνες από τους ευρωπαίους ομολόγους τους, ενισχύοντας το δυναμικό του τοπικού λιανεμπορίου.

Η χώρα θεωρεί ότι αποτελεί την επιχειρηματική πύλη μεταξύ της Ευρώπης, της Ασίας, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, βασιζόμενη στη στρατηγική της θέση, την συμμετοχή της στην ΕΕ, τα διαφανή νομικά συστήματα και την πολιτική σταθερότητα, τις υψηλού επιπέδου επαγγελματικές υπηρεσίες και το εργατικό δυναμικό, τις ευνοϊκές συνθήκες και την εξαιρετική υποδομή στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και των τεχνολογιών.

Η Κύπρος καταγράφει ρεκόρ τουριστών χρόνο με το χρόνο, φτάνοντας μέχρι και τα 4 εκατ. το 2018 και υπερβαίνοντας τα ιστορικά δεδομένα αφίξεων. Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Διεθνούς Ναυτιλίας (BMI), ο συγκεκριμένος πίνακας αναμένεται να ανέλθει σε 5,3 εκατ. έως το 2022.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.