25 Απρ 2024
READING

Η ανανέωση της εταιρικής ταυτότητας της American Express

4 MIN READ

Η ανανέωση της εταιρικής ταυτότητας της American Express

Η ανανέωση της εταιρικής ταυτότητας της American Express

Ένα από τα πιο αναγνωρισμένα brands του κόσμου ενημερώνει το εμβληματικό Blue Box και δημιουργεί μια γλώσσα σχεδιασμού που μπορεί να ζήσει και έξω από αυτό.

Η American Express είναι μία από τις πιο αξιόπιστες και αναγνωρισμένες μάρκες παγκοσμίως. Το Pentagram ανανέωσε την οπτική ταυτότητα της American Express, επιβεβαιώνοντας και ενισχύοντας την οπτική έκφραση της μάρκας. Το έργο επεδίωξε να ανανεώσει το εμβληματικό λογότυπο του Blue Box, το οποίο εισήχθη το 1975, και να αντλήσει μια τυπογραφική γλώσσα που θα μπορούσε επίσης να ζήσει έξω από το Blue Box, παρέχοντας μια πιο τολμηρή και πιο σίγουρη έκφραση της μάρκας. Οι εργασίες ξεκίνησαν στο πλαίσιο ενός μεγαλύτερου έργου επικοινωνίας που τονίζει την Amex ως μια διαφορετική επιχείρηση και ουσιαστικό μέρος της ζωής των καταναλωτών.

Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους ήταν να αναζωογονηθεί η ταυτότητα της μάρκας και να βελτιστοποιηθεί η απόδοσή της σε διάφορες πλατφόρμες και να υπάρξει οπτική συνέχεια σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές και τα επιχειρηματικά κανάλια. Η American Express εξυπηρετεί τώρα περισσότερα από 112 εκατομμύρια μέλη επιχειρηματικών και καταναλωτικών καρτών, 18 εκατομμύρια retailers που αποδέχονται την Amex, εκατοντάδες αγοραστές και 120 τραπεζικούς εταίρους που συνδέονται μέσω του δικτύου American Express παγκοσμίως. Καθώς η επωνυμία έχει επεκταθεί, οι παγκόσμιες ανάγκες των επιχειρήσεων και των καταναλωτών έχουν επίσης αυξηθεί, με αποτέλεσμα μια πιο έντονη έκφραση της μάρκας σε παγκόσμια κλίμακα. Η νέα οπτική ταυτότητα φέρνει τη δύναμη, την απλότητα και την αυστηρότητα της μάρκας, επεκτείνοντας μια συνεκτική εμφάνιση και φωνή στα προϊόντα, τις υπηρεσίες και τις εμπειρίες της American Express.

Η οπτική ταυτότητα γιορτάζει την αξιοσημείωτη σχεδιαστική κληρονομιά της American Express με έξυπνο και κομψό τρόπο, βασιζόμενη σε μια εξαιρετική 168ετή αξία μάρκας και εικονογράφηση. Η νέα πλατφόρμα μάρκας διατηρεί και μεγεθύνει την ασυνήθιστα πλούσια συλλογή στοιχείων μάρκας, συμπεριλαμβανομένου του ιδιαίτερου προτύπου Centurion και World Service.

Το Pentagram συνεργάστηκε στενά για το έργο με τον Clayton F. Ruebensaal, Ανώτερο Αντιπρόεδρο της Global Brand Management και Design στην American Express. Η πρόκληση για τους σχεδιαστές ήταν η ενίσχυση ενός μεγάλου εμπορικού σήματος για τον ψηφιακό κόσμο των μικρών διαστάσεων, όπου μπορεί να είναι δύσκολο να κάνετε μια οπτική επίδραση με λεπτομερή σύμβολα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς οι καταναλωτές συνεχίζουν τη μετάβαση σε κινητές και κοινωνικές πλατφόρμες και τεχνολογίες ψηφιακού εμπορίου. Ταυτόχρονα, η επωνυμία έπρεπε να είναι αποτελεσματική στον φυσικό κόσμο, όπου οι ταυτότητες έρχονται στη ζωή σε μεγάλης κλίμακας, περιβαλλοντικές εφαρμογές.
Το λογότυπο και άλλα γνωστά στοιχεία μάρκας έχουν επανασχεδιαστεί για να προσαρμοστούν σε διάφορες κλίμακες, από κινητά τηλέφωνα, ρολόγια και ψηφιακές πληρωμές σε εγκαταστάσεις λιανικής πώλησης. Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της επωνυμίας έχουν προσεκτικά ανασχεδιαστεί ώστε να είναι πιο ψηφιακά ευανάγνωστα και να μεταφράζονται καλά σε ψηφιακά περιβάλλοντα όπως η εφαρμογή της American Express, τα σημεία επιβράβευσης μελών και η πληρωμή με πόντους. Το σύστημα γραφικών στοιχείων και μοτίβων, μαζί με τη φωτογραφία και την απεικόνιση, είναι προσαρμόσιμα, responsive στις διάφορες οθόνες και ανοιχτά, προσφέροντας μεγάλη ευελιξία στη δημιουργία εφαρμογών και εκφράσεων της μάρκας.

Η ταυτότητα διατηρεί και ενισχύει το εμβληματικό λογότυπο Blue Box, αναγνωρίσιμο αμέσως ως American Express. Η σύνθεση του Blue Box διατηρήθηκε στη θέση της: δύο σειρές γραμματοσειρών με περίγραμμα που διασχίζουν το κέντρο ενός μπλε τετραγώνου. Οι σχεδιαστές επεξεργάστηκαν τις μορφές των γραμμάτων και επεξεργάστηκαν τις λεπτομέρειες του εγγενώς περίπλοκου λογότυπου, για να το κάνουν με έντονο, με καθαρό τρόπο που να λειτουργεί τόσο σε μεγάλη όσο και σε μικρή κλίμακα. Η ενημερωμένη έκδοση εισάγει επίσης ένα εναλλακτικό λογότυπο για ψηφιακή χρήση μικρού μεγέθους, όπως τα εικονίδια του Twitter και του Instagram. Αυτή η έκδοση του Blue Box, κόβει το μεγάλο λεκτικό σήμα για να κρατήσει το “AM EX.”

Τα κλασικά γράμματα του λογότυπου του Blue Box ξανασχεδιάστηκαν με μια έκδοση χωρίς περίγραμμα που λειτουργεί και εκτός του κουτιού. Σε συνεργασία με τον σχεδιαστή γραμματοσειρών, Jeremy Mickel, η ομάδα ανέπτυξε γράμματα που ήταν πιστά στο πνεύμα του αρχικού λογότυπου. Το λογότυπο έχει εκδόσεις  προσαρμοσμένες σε διάφορες κλίμακες για οπτική συνέχεια και ευανάγνωστο αποτέλεσμα σε διαφορετικές κλίμακες.
Καθ ‘όλη τη διάρκεια της επωνυμίας, η χρήση του λευκού χώρου επιτρέπει στα στοιχεία να “αναπνέουν” και βοηθά το εμπορικό σήμα να μοιάζει ανοιχτό και προσβάσιμο και παραθέτει την χαρακτηριστική παλέτα χρωμάτων με το φωτεινό και βαθύ μπλε. Η ομάδα εργάστηκε επίσης για την εσωτερική ανταλλαγή μηνυμάτων μάρκας για να αναπτύξει μια συνεκτική φωνή για τις εκφράσεις μάρκας που κάνει βήματα στο μέλλον.
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.