19 Απρ 2024
READING

Η επιχείρηση των γυναίκειων Jeans της Calvin Klein

4 MIN READ

Η επιχείρηση των γυναίκειων Jeans της Calvin Klein

Η επιχείρηση των γυναίκειων Jeans της Calvin Klein

Κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με τους αναλυτές , ο διευθύνων σύμβουλος της PVH, Manny Chirico, δήλωσε ότι η εταιρεία αποσύρει την κορυφαία ανδρική σειρά, Calvin Klein 205W39NYC και βρίσκεται σε συνομιλίες με την εταιρία γυναικείων ενδυμάτων G-III, τον συνεργάτη της από τη Βόρεια Αμερική, για να αναλάβει επίσης την επιχείρηση των γυναικείων τζιν της Calvin Klein. Ο στόχος είναι να ολοκληρωθεί αυτή η συμφωνία κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, όπως είπε, προσθέτοντας ότι «θα προσδώσει υψηλό βαθμό εμπιστοσύνης στην ικανότητα της G-III να οδηγήσει τις επιχειρήσεις γυναικείων τζιν στην περιοχή της Βόρειας Αμερικής”.

Ο όμιλος PVH ειδών ένδυσης ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι το τέταρτο τρίμηνο των εσόδων μειώθηκε κατά 1% στα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια συμπεριλαμβανομένου ενός κέρδους 125 εκατομμυρίων δολαρίων, επειδή το 2017 είχε μια πρόσθετη (53η) εβδομάδα πώλησης. Τα καθαρά έσοδα του τριμήνου αυξήθηκαν στα 158,4 εκατομμύρια δολάρια από 107,9 εκατομμύρια δολάρια το τρίμηνο πριν, σύμφωνα με δελτίο τύπου της εταιρείας.

Στον ίδιο όμιλο, τα έσοδα της Tommy Hilfiger αυξήθηκαν κατά 2% στα 1,2 δισεκατομμύρια, με τα έσοδα της Βόρειας Αμερικής να αυξάνονται κατά 2% στα 447 εκατομμύρια δολάρια, καθώς οι συγκρίσιμες πωλήσεις των καταστημάτων αυξήθηκαν κατά 16%.

Τα έσοδα της Calvin Klein μειώθηκαν κατά 2% στα 953 εκατ. δολάρια, ενώ τα διεθνή έσοδα αυξήθηκαν κατά 2% στα 523 εκατ. δολάρια και τα έσοδα της Βόρειας Αμερικής μειώθηκαν κατά 7% στα 430 εκατ. δολάρια. Τα έσοδα στην επιχείρηση Heritage Brands της εταιρείας (που περιλαμβάνει μάρκες όπως η Van Heusen) μειώθηκαν κατά 5% στα 363 εκατ. δολάρια, καθώς τα καταστήματα παρέμειναν αμετάβλητα και η ζημιά προ φόρων ήταν 8 εκατ. δολάρια λόγω της πτώσης των εσόδων και της μικτής πίεσης στο περιθώριο.

Για το σύνολο του έτους, τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 8% στα 9,7 δισεκατομμύρια δολάρια χάρη στην αύξηση της τάξης του 12% στην Tommy Hilfiger, η οποία είδε τις αγορές των καταστημάτων της Βόρειας Αμερικής να αυξάνονται κατά 5%. Η ανάπτυξη στην Ευρώπη και την Ασία και η ισχυρή αγορά της Βόρειας Αμερικής προώθησαν την Calvin Klein σε 8% αύξηση εσόδων, καθώς οι διεθνείς πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 5% και οι εταιρείες της Βόρειας Αμερικής αυξήθηκαν κατά 1%.

Η Tommy Hilfiger βρίσκεται σε κίνηση για την PVH και η εταιρεία ενίσχυσε τις προοπτικές της φέτος για την απόδοση της μάρκας.

Η PVH αναμένει αύξηση των εσόδων κατά 4%, ενώ η Tommy Hilfiger εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά περίπου 6%, ενώ η Calvin Klein προβλέπεται να αυξηθεί κατά περίπου 2% και οι δραστηριότητες της Heritage Brands να αυξηθούν κατά περίπου 3%.

Οι αναλυτές της UBS ανέφεραν για τις παγκόσμιες εταιρείες ένδυσης, όπως η PVH, ότι έχουν περισσότερες δυνατότητες φέτος από τις υπόλοιπες με βάση τις Η.Π.Α. «Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η PVH είναι υποτιμημένη», γράφει η ομάδα της UBS, σημειώνοντας ότι η Calvin Klein αναμένεται να διορθώσει τη μικρή πτώση της περσινής χρονιάς στα μέσα του έτους και ότι η Tommy Hilfiger έχει ακόμα περισσότερες δυνατότητες.

Οι αναλυτές της Jane Hali & Associates συμφωνούν. “Η PVH συνολικά εξακολουθεί να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη χονδρική και τα κανάλια διανομής της Βόρειας Αμερικής. Η επανεκκίνηση του CK Jeans δεν ήταν καρποφόρα και δεν υπήρξαν αλλαγές για το Q4. Αναμένουμε να δούμε ένα βελτιωμένο προϊόν CK Jean στην κολεξιόν Fall’19”.

Ενώ και τα δύο μεγάλα εμπορικά σήματα της εταιρείας πωλούνται σε υψηλές τιμές στο εξωτερικό, εξαρτώνται ακόμα από τις πωλήσεις στην Βόρεια Αμερική, σημειώνει επίσης η Jane Hali. “Online, η εμπειρία θα μπορούσε να βελτιωθεί και για τις δύο μάρκες. Η Calvin συνήθιζε να έχει mobile εφαρμογή και φαίνεται να την έχει σταματήσει, ενώ η Tommy δεν έχει καν mobile”.

Αυτό μπορεί να χρειαστεί να αλλάξει. Η Tommy Hilfiger  έκλεισε απότομα το κατάστημα της Fifth Avenue στη Νέα Υόρκη και η PVH δήλωσε ότι θα επικεντρωθεί στις ψηφιακές πωλήσεις.

Η εταιρεία φαίνεται ότι θα κλείσει με μερικές εξαγορές, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους ιδιοκτησίας της επιχείρησής της στην Αυστραλία και της ανάληψης της λιανικής πώλησης της Tommy Hilfiger στο Χονγκ Κονγκ και “ορισμένων άλλων χωρών της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ασίας”. Η εταιρεία αναμένει ότι οι εν λόγω εκκρεμείς αγορές θα προσθέσουν περίπου 150 εκατομμύρια δολάρια στα έσοδά της το 2019.
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.