19 Απρ 2024
READING

Πώς τα brands βοηθούν τους καταναλωτές να κάνουν πιο υπεύθυνες αγορές

4 MIN READ

Πώς τα brands βοηθούν τους καταναλωτές να κάνουν πιο υπεύθυνες αγορές

Πώς τα brands βοηθούν τους καταναλωτές να κάνουν πιο υπεύθυνες αγορές

Ο υπεύθυνος καταναλωτής “βρίσκεται στη μέση μιας εποχής marketing, καθώς οι καταναλωτές αντιλαμβάνονται όλο και περισσότερο τον αντίκτυπό τους στον πλανήτη και αναζητούν στα εμπορικά σήματα να αποτελούν έναν καθρέφτη της κοινωνίας.

Πληκτρολογήστε “βιώσιμα εμπορικά σήματα” στην Google και θα αποδώσει 126 εκατομμύρια αποτελέσματα ενώ μια έκθεση του J Walter Thompson Intelligence διαπίστωσε ότι το 90% των 2.001 ερωτηθέντων ενηλίκων συμφώνησε ότι οι εταιρείες / μάρκες έχουν την ευθύνη να φροντίζουν τον πλανήτη.

Έτσι, για την National Cleaning Week (25-31 Μαρτίου), η εκστρατεία εξέτασε μερικά από τα καλύτερα παραδείγματα μάρκας που ενθάρρυναν τους καταναλωτές να βοηθήσουν να διατηρηθεί ο πλανήτης καθαρός.

Η Ikea παίρνει το προβάδισμα στο πράσινο marketing

Τον περασμένο μήνα, η Ikea έκοψε την κορδέλα στο “πιο βιώσιμο βρετανικό κατάστημα” μέχρι σήμερα στο Greenwich του Λονδίνου. Επωφελήθηκε της ευκαιρίας δημιουργώντας το ” Good ship Ikea “, δύο απομακρυσμένα ελεγχόμενα σκάφη που συνέλεγαν σκουπίδια από τον Τάμεση και το ” The Ikea wallet “, κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα υλικά. Κάθε πορτοφόλι περιελάμβανε μια προ-πληρωμένη κάρτα διαδρομών TfL Oyster για να ενθαρρύνει τους επισκέπτες να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους. Το γραφείο που έστησε την καμπάνια ήταν το Mother.

Η Ecover εγκαινιάζει το “Rubbish café” στο Λονδίνο

Η φιλική προς το περιβάλλον μάρκα καθαρισμού ξεκίνησε ένα pop-up café στο Λονδίνο την άνοιξη του περασμένου έτους. Το “ Rubbish café ” παρουσίασε ένα μενού “μηδενικών απορριμμάτων” και εσωτερικούς χώρους με ανακυκλωμένα αντικείμενα εμπνευσμένα από τον οικολογικό σχεδιαστή Max McMurdo και δέχεται μόνο ανακυκλώσιμο πλαστικό ως πληρωμή. Το γραφείο PR Red Consultancy δημιούργησε την εγκατάσταση με το VCCP.

Η Adidas προχωρά – ή μάλλον τρέχει – τη συζήτηση


Η μάρκα των αθλητικών ενδυμάτων έχει δεσμευτεί να κάνει απτά βήματα για να καθαρίσει τον πλανήτη, από την υποσχέση να μην έχει πλέον παρθένο πολυεστέρα στην αλυσίδα εφοδιασμού της μέχρι το 2024, έως να συνεργαστεί με την NGO Parley για τους ωκεανούς για να μετατρέψει τα πλαστικά σε αθλητικά είδη.

Σε μια άλλη συνεργασία με την Parley, η μάρκα, η οποία κατασκευάζει τα κλασικά παπούτσια Stan Smith, ενθάρρυνε τους Λονδρέζους να τρέξουν μια μικρή απόσταση ενός χιλιομέτρου για να ενισχύσουν την εκστρατεία “Run for the oceans”.

Η Corona δημιουργεί ένα γιγάντιο γλυπτό σκουπιδιών στην παραλία

Η Corona συνέχισε το περσινό της  “wave of waste “, με ένα πλαστικό τείχος μήκους 15 μέτρων και ύψους δύο μέτρων, το οποίο εμπόδιζε την είσοδο στην περίφημη παραλία Ipanema της Βραζιλίας. Ο τοίχος κατασκευάστηκε με απορρίμματα που συλλέχθηκαν από την παραλία σε διάστημα μόλις τριών ημερών, στο πλαίσιο της συνεργασίας της μάρκας με το Parley for the Oceans.

Το Plastic Oceans της Αγγλίας σερβίρει το fish and chips του μέλλοντος

Με την υπερβολική χρήση του πλαστικού που έχει επιζήμιο αντίκτυπο στο οικοσύστημα του ωκεανού, το Ίδρυμα Ellen MacArthur προβλέπει ότι μέχρι το 2050 μπορεί να υπάρχει περισσότερο πλαστικό στον ωκεανό από ό, τι ψάρια. Έτσι, το Plastic Oceans του Ηνωμένου Βασιλείου σέρβιρε πλαστικό πανέ σε τοπικό εστιατόριο για την καμπάνια “#FutureFishandChips” από την TBWA\London για να τονίσει αυτή την πολύ πραγματική απειλή.

Η H & M στοχεύει στη μείωση των επιπτώσεων της ταχείας μόδας

Στο πλαίσιο μίας διαρκούς δέσμευσης για βιώσιμη ανάπτυξη, η H&M στοχεύει στη χρήση μόνο ανακυκλωμένων ή άλλων υλικών που προέρχονται από την αειφορία μέχρι το 2030. Το εμπορικό σήμα αποκάλυψε πρόσφατα ότι σήμερα το 57% όλων των υλικών που χρησιμοποιεί ο όμιλος H&M ανακυκλώνεται ή παράγεται με βιώσιμο τρόπο.

Η Ocean Outdoor εγκαινιάζει ένα οικολογικό label στο LFW

Η Ocean Outdoor συνεργάστηκε με τη Vin & Omi για να ξεκινήσει μια συλλογή αξεσουάρ για άνδρες και γυναίκες, σχεδιασμένη από φοιτητές για την εβδομάδα μόδας στο Λονδίνο, και δημιουργήθηκε με ανακυκλωμένους πίνακες βινυλίου από τις διαφημιστικές οθόνες στις βιτρίνες της μάρκας. Το ποσό που συγκεντρώθηκε δόθηκε στην Marine Conservation Society. Η συλλογή σηματοδότησε την έναρξη μιας μακροπρόθεσμης εταιρικής σχέσης καθώς η Ocean Outdoor κινείται προς μια καθαρά ψηφιακή ιδιοκτησία.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.