19 Απρ 2024
READING

Γιατί τα μπουφάν της Canada Goose είναι τόσο ακριβά

5 MIN READ

Γιατί τα μπουφάν της Canada Goose είναι τόσο ακριβά

Γιατί τα μπουφάν της Canada Goose είναι τόσο ακριβά

Η Canada Goose ξεκίνησε ως μάρκα της εργατικής τάξης το 1957, αλλά από τότε έχει μετατραπεί σε σύμβολο στάτους. Τα μπουφάν της σήμερα μπορεί να κοστίζουν έως και 1.550 δολάρια. Η μάρκα λέει ότι τα μπουφάν της μπορούν να αντέξουν σε θερμοκρασίες έως και τους -30 ° C και το τρίχωμα της γούνας των ζώων προστατεύει από τη ροή του αέρα. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Dani Reiss μετέτρεψε την μάρκα από εργασίας σε μάρκα πολυτελείας.

Αυτό το σακάκι έχει απαγορευτεί από τα γυμνάσια του Ηνωμένου Βασιλείου. Γιατί; Είναι μια προσπάθεια για την αποφυγή της έκφρασης της φτώχειας στο σχολικό περιβάλλον, προστατεύοντας τους μαθητές με χαμηλό εισόδημα από το να αισθάνονται άσχημα ότι δεν έχουν κι εκείνοι ένα ακριβό παλτό. Τα μπουφάν της Canada Goose κοστίζουν από $ 500 έως $ 1.500, και δεν είναι μόνο δημοφιλής στα αγγλικά γυμνάσια. Είναι παντού. Πώς αυτά τα μπουφάν έγιναν τόσο δημοφιλή; Και γιατί είναι τόσο ακριβά;

Η Canada Goose ξεκίνησε ως μάρκα της εργατικής τάξης και επικεντρώθηκε πραγματικά στους εργάτες της εργατικής τάξης στον Καναδά.

 Η Canada Goose ιδρύθηκε το 1957 από τον Sam Tick σε μια αποθήκη στο Τορόντο και αρχικά ονομαζόταν Metro Sportswear. Μέχρι τη δεκαετία του ’80, οι άνθρωποι κυκλοφορούσαν με τα μπουφάν της εταιρείας στα πιο ψυχρά μέρη της γης. Τα expedition parka της έγιναν το βασικό ρούχο στον σταθμό McMurdo της Ανταρκτικής, όπου οι επιστήμονες το ονόμασαν “Big Red”. Και το 1982, ένα από τα μπουφάν της εταιρείας κατέκτησε την κορυφή του όρους Everest ντύνοντας τον Laurie Skreslet, τον πρώτο Καναδό που ανέβηκε το βουνό.

Συνεπώς προσπαθούμε πάντα να βρούμε την αυθεντικότητα σε έναν κορεσμένο κόσμο που μολύνεται από τον υλισμό. Παίρνετε αυτά τα διαπιστευτήρια μέσω της τεχνικής. Μπορείτε επίσης να τα πάρετε μέσω μιας ιστορίας της μάρκας, που γεννιέται από εμπειρίες που ήταν πραγματικές και που στη συνέχεια έγιναν προϊόντα.
Λοιπόν, τι έχουν τα μπουφάν της Canada Goose που δε διαθέτουν τα υπόλοιπα; Η εταιρεία χρησιμοποιεί υψηλής ποιότητας καναδικό Hutterite, που αναγνωρίζεται ως ένα από τα υψηλότερα ποιοτικά στον κόσμο. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η επένδυση της γούνας διακόπτει τη ροή του αέρα και προστατεύει το εκτεθειμένο δέρμα από το κρυοπαγήματα. Στην πραγματικότητα, η Canada Goose λέει ότι τα μπουφάν της μπορούν να αντέξουν θερμοκρασίες τόσο χαμηλές όσο οι -30 °. Και αυτό το είδος ποιότητας δεν είναι φθηνό. Γούνα κογιότ, παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιεί η Canada Goose, εκτιμάται ότι κοστίζει 104 δολάρια.
AppleMark
Οι άνθρωποι χρειάζονται αυτού του είδους τις επιδόσεις, αυτό το είδος λειτουργικής ποιότητας στην καθημερινή τους ζωή, και είναι ασυνήθιστο να βλέπουμε μια τέτοια μάρκα να μετατρέπεται σε εμπορικό σήμα πολυτελείας, αλλά η Canada Goose ήταν πολύ επιτυχημένη με την μετάβασή της αυτή.
Με την αλλαγή της χιλιετίας, η εταιρεία προσέλαβε ένα νέο CEO που έφερε την επανάσταση στο όνομα ” Canada Goose”, στο σήμα πολυτελείας που γνωρίζουμε σήμερα. Το 2001, ο εγγονός του Sam Tick, Dani Reiss, ονομάστηκε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Ξεκίνησε την επέκταση της μάρκας στη Στοκχόλμη. Η δέσμευσή του ήταν για προσφορά ποιότητας σε περιορισμένο αριθμό, αλλά αυτό από μόνο του αύξησε τη ζήτηση. Η μάρκα διαδόθηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη, κυρίως από στόμα σε στόμα. Στη συνέχεια, ο Reiss στόχευσε στην Αμερική. Τα παρκά του έγιναν η ανεπίσημη στολή για τα πληρώματα κινηματογράφου ψυχρού καιρού και το 2004 τα παλτά του βγήκαν μπροστά στην κάμερα. Ο Reiss συνέχισε να εμπορεύεται μέσω της οθόνης, χρηματοδοτώντας κινηματογραφικά φεστιβάλ σε ψυχρά μέρη όπως το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου και το Sundance. Και η προβολή της εταιρείας στις ΗΠΑ χτύπησε ένα νέο ρεκόρ το 2013, όταν η Kate Upton φόρεσε ένα παρκά Canada Goose στο εξώφυλλο του Sports Illustrated.

Το Cultural marketing είναι ότι τα προϊόντα αποτελούν μέρος του πολιτισμού και η διαφήμιση είναι στην πραγματικότητα τα προϊόντα που ζουν μόνο μέσω των ανθρώπων που τα χρησιμοποιούν.Μέσω αυτής της ένωσης, σήκωσαν πραγματικά το ανάστημα τους και πάλι αυτός είναι ένας ενδιαφέρον, αυθεντικός τρόπος που η Canada Goose έκανε την είσοδό της στην αγορά πολυτελών ειδών.

Υπήρξε κάποια αντίδραση όμως. Η PETA διαμαρτυρήθηκε κατά των μεθόδων παραγωγής της εταιρείας και πίεσε την εταιρεία να χρησιμοποιήσει μια εναλλακτική λύση χωρίς σκληρότητα. Παρά τις διαμαρτυρίες, η εταιρεία συνεχίζει. Στα τέλη του 2013, ο Reiss πώλησε πλειοψηφικό μερίδιο στην εταιρεία στο Bain Capital, το οποίο επέτρεψε στην εταιρεία να επεκτείνει την παραγωγή στο Τορόντο και το Γουίνιπεγκ και τελικά να ανοίξει ένα κατάστημα στη Νέα Υόρκη. Η επέκτασή της συνεχίστηκε για τέσσερα χρόνια, και το 2017, η εταιρεία έγινε δημόσια. Την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης, η μετοχή της εταιρείας σημείωσε άνοδο 25% και συνέχισε να αυξάνεται κατά το μεγαλύτερο μέρος του 2018. Τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν από 291 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2015 σε 591 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2018, αύξηση 77%.Ο κόσμος φαίνεται να έχει μετατοπιστεί από τις υλιστικές εκδηλώσεις του πλούτου και της κατάστασης σε πιο βιωματικές εμπειρίες.

Η νέα πολυτέλεια είναι πραγματικά ευθυγραμμισμένη με τους νέους καταναλωτές, τους  HENRYs. Δηλαδή High Earners Not Rich Yet (Υψηλά Αμοιβόμενοι Όχι Ακόμα Πλούσιοι). Η νέα πολυτέλεια απευθύνεται σε εκείνους.Είναι περισσότερο ουσία παρά στυλ, δημοκρατική πολυτέλεια και όχι ελιτιστική πολυτέλεια που προορίζεται μόνο για τους πλούσιους.Η Canada Goose έχει βρει μια θέση μεταξύ των εξωτερικών ενδυμάτων όπως η Patagonia και τα αποκλειστικών εξωτερικά ενδυμάτα όπως τα Montcler και Prada. Το 2018, η εταιρεία αντιπροσώπευε το 6% της premium αγοράς εξωτερικών ειδών ένδυσης αξίας 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων.Η παραδοσιακή πολυτέλεια, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την αποκλειστικότητα και τον ελιτισμό, αποκλειστικά για τους πλούσιους, διαταράσσεται από τα νέα ιδεώδη πολυτέλειας που φέρνουν οι νέοι καταναλωτές στην αγορά.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.