26 Απρ 2024
READING

Η Goldman Sachs και η Apple συνεργάζονται για ένα «υποκατάστημα τράπεζας τσέπης»

2 MIN READ

Η Goldman Sachs και η Apple συνεργάζονται για ένα «υποκατάστημα τράπεζας τσέπης»

Η Goldman Sachs και η Apple συνεργάζονται για ένα «υποκατάστημα τράπεζας τσέπης»
Η Goldman Sachs δεν μπορεί να επαναπροσδιορίσει την πιστωτική κάρτα, αλλά μπορεί να  παραμείνει στη σωστή πορεία, καθώς η Apple οραματίζεται ξανά το ψηφιακό πορτοφόλι.
Αυτή είναι η εκτίμηση πέντε ειδικών σε όλο το φάσμα των πιστωτικών καρτών, της κινητής τραπεζικής και των πληρωμών αφού η The Wall Street Journal ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι εταιρείες θα ξεκινήσουν φέτος μια συνεργατική πιστωτική κάρτα σχεδιασμένη να συγχρονίζεται με μια εφαρμογή iPhone.

Η κάρτα Goldman-Apple θα προσφέρει ανταμοιβές που περιμένουν πολλοί άνθρωποι – περίπου 2% μετρητά στις περισσότερες συναλλαγές – με τη δυνατότητα μεγαλύτερου ποσοστού με αγορές προϊόντων της Apple. Οι εταιρείες επίσης δεν έχουν κανένα συμφέρον να προσφέρουν περισσότερα ή να εισέλθουν στον υπερβολικό πόλεμο ανταμοιβής που ξεκίνησε από την κάρτα Chase’s Sapphire Rewards.

Εάν η εταιρική συνεργασία είναι επιτυχής και οδηγήσει περισσότερους στο ψηφιακό πορτοφόλι της Apple, θα μπορούσε να είναι η αρχή για κάτι πολύ πιο ενδιαφέρον: η σφυρηλάτηση μερικών από τους στενότερους δεσμούς μεταξύ της Wall Street και της Silicon Valley.

Από τα καλώδια οπτικών ινών μέχρι τα μικροκύματα, οι χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις έχουν ξοδέψει το μεγαλύτερο μέρος μιας δεκαετίας, θέλοντας να μειώσουν τα κλάσματα των χιλιοστών του δευτερολέπτου από το πόσο γρήγορα μπορούν να διαχειριστούν τις πληρωμές τους. Αλλά το τελευταίο κεφάλαιο στο πώς οι επιχειρήσεις στοχεύουν να βελτιώσουν την ταχύτητα συναλλαγών τους και να εκτελέσουν τις συναλλαγές αυτές πιο αποτελεσματικά για τους πελάτες τους, φαντάζει σαν ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Η UBS ξεκίνησε τους τελευταίους μήνες να χρησιμοποιεί ακτίνες λέιζερ και μικροκύματα, επίσης γνωστή ως τεχνολογία 5G, για να στέλνει εντολές ασύρματα για τις αμερικανικές εμπορικές εταιρείες που συνεργάζεται, σύμφωνα με τις εκθέσεις του Dan DeFrancesco. Η ελβετική τράπεζα λέει ότι η νέα υποδομή θα της επιτρέψει να αποστέλλει εντολές γρηγορότερα και να μειώσει την πιθανότητα έκτακτα γεγονότα να επηρεάσουν την απόδοση της.

Τα καλώδια οπτικών ινών είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος αποστολής εντολών. Ορισμένες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν ένα πιο προηγμένο καλώδιο, γνωστό ως σκοτεινή ίνα, ενώ ακόμη μικρότερο υποσύνολο χρησιμοποιεί μικροκύματα. Οι δέσμες λέιζερ και τα μικροκύματα χιλιοστού είναι η τελευταία καινοτομία.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.