Πώς το Galaxy Fold One της Samsung ξεπερνά το iPhone XS

Πριν από λίγο καιρό, στο στάδιο Bill Graham του Σαν Φρανσίσκο, η Samsung παρουσίασε τα τελευταία smartphone της σε διάφορα media και αναλυτές. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν σαφώς το Samsung Galaxy Fold, ένα τηλέφωνο δύο σε ένα και ένα tablet που είναι 4,6 ίντσες διπλωμένο και επεκτείνεται σε οθόνη 7,3 ιντσών.

Είναι μια συναρπαστική προσφορά από την 81χρονη εταιρεία, δέκα χρόνια μετά το πρώτο μοντέλο Galaxy και τα δύο δισεκατομμύρια τηλέφωνα που πωλήθηκαν.

Το κέντρο Bill Graham είναι ο ίδιος χώρος όπου η Apple παρουσίασε το Apple Watch και τις τηλεοπτικές ενημερώσεις το 2015 και λίγους δρόμους μακρυά από το Moscone Center, όπου η Apple διεξήγαγε το WWDC το 2016. Και εκεί που η Apple έχει βρεθεί με πολλά προβλήματα, όπως χαμηλής ζωής μπαταρία κλπ, η Samsung δεν έχει τέτοια προβλήματα στο Galaxy Fold.

Ακολουθεί μια παράλληλη ματιά στο πώς το Galaxy Fold της Samsung προσπαθεί να κοντράρει την Apple.

 

Η ελαστικότητα των τηλεφώνων της Apple και το νέο σύστημα άρθρωσης της Samsung

Το 2014, η  Apple είχε πολλές καταγγελίες πελατών σχετικά με το πόσες από τις συσκευές iPhone 6 και iPhone 6 Plus άρχισαν να κάμπτονται αφού μεταφέρθηκαν στις τσέπες τους (ένα ζήτημα που τα έγγραφα του δικαστηρίου αργότερα αποκάλυψαν ότι η Apple γνώριζε καλά).

Η Samsung έδειξε σαφώς προσοχή στο θέμα(και είχαν ένα δικό τους ζήτημα κάμψης συσκευών ένα χρόνο αργότερα). Με την πτυσσόμενη οθόνη του Galaxy Fold ένα τόσο σημαντικό κομμάτι της συσκευής, συνειδητοποίησαν ότι τα λυγίσματα δεν ήταν αποδεκτά και σχεδίαζαν έναν ειδικό μεντεσέ με πολλαπλά μηχανήματα σύζευξης για να αποφύγουν ένα τέτοιο πρόβλημα. “Η ραχοκοκαλιά της συσκευής είναι να την κρατάει δυνατή μετά το ξεδίπλωμα και το δίπλωμα”, δήλωσε ο Justin Dennison, ανώτερος αντιπρόεδρος της μάρκας προϊόντων της Samsung.

Μια πολύχρωμη επιλογή

Ένα κοινό παράπονο για το iPhone της Apple είναι ότι δεν βγαίνει σε πολλά χρώματα και οι ειδικές εκδόσεις όπως το κόκκινο κρατούνται για φιλανθρωπικούς σκοπούς ή διάφορες συνεργασίες. Το iPhone XS Max διατίθεται σε τρία χρώματα, χρυσό, γκρι και ασήμι, ενώ το Samsung Galaxy Fold ξεκινά με τέσσερις χρωματισμούς: Cosmos Black, Martian Green, Astro Blue και Space silver.

Ο Πόλεμος της Κάμερας

Όταν το iPhone X κυκλοφόρησε, το μεγάλο φανταχτερό χαρακτηριστικό γνώρισμα ήταν ότι είχε τρεις κάμερες, μία εμπρός και δύο στο πίσω μέρος που πρόσφεραν έναν ευρυγώνιο φακό και μια αναβαθμισμένη λήψη τηλεφακών. Το πιο πρόσφατο iPhone XS Max είχε τις ίδιες τρεις κάμερες. Ωστόσο, το Galaxy Fold περιλαμβάνει έξι εντυπωσιακές κάμερες, τρεις στην πίσω μέρος, δύο στο εσωτερικό και μία μπροστά. “Ετοιμαστείτε να συλλάβετε τη στιγμή όπως κι αν το κρατάτε ή το έχετε διπλωμένο”, δήλωσε ο Justin Dennison, ανώτερος αντιπρόεδρος της μάρκας προϊόντων της Samsung.

 

Η συνέχεια της οθόνης

Ένα από τα προβλήματα με τις συσκευές της Apple είναι ότι χρειάζεστε διαφορετικές εφαρμογές για το iPhone και το iPad. Αυτά που δουλεύουν και για τα δύο, συχνά δεν φαίνονται τόσο ωραία, με πολλές μαύρες ράβδους στην οθόνη. Ο Dennison λέει ότι το Fold περιλαμβάνει τη “συνέχεια της εφαρμογής”, που σημαίνει ότι οι εφαρμογές που εμφανίζονται στην “διπλωμένη οθόνη” θα φαίνονται εξίσου καλά και στην οθόνη tablet. “Εναλλάξτε τις οθόνες χωρίς να χάσετε το παραμικρό”, είπε ο Dennison.

Συμπερασματικά

Η τιμή είναι εκεί όπου θαύμα της Samsung αρχίζει να σβήνει. Διατίθεται στο αρχικό κόστος των $ 1960 για το Samsung Galaxy Fold, σε σύγκριση με $ 1449 για το iPhone XS Max 512Gb και $ 1349 για το iPad Pro 512Gb 12,9 ιντσών.

Για να είμαστε δίκαιοι, η Samsung αναγνωρίζει ότι το κόστος είναι υψηλό. “Είναι μια μοναδική συσκευή πολυτέλειας”, δήλωσε ο Dennison. Οι υπόλοιπες κυκλοφορίες τους – τα νέα μοντέλα Galaxy και τα ακουστικά – είναι πιο προσιτά για το γενικό πληθυσμό. Αλλά αν το δούμε αυτό ως αντικατάσταση των iPhone και iPad, δεν είναι τόσο οδυνηρό. Η κριτική ακόμα εκκρεμεί. Θα χρειαστούμε περισσότερα σχόλια χρηστών προτού μπορέσουμε οριστικά να ανακυρήξουμε τον νικητή.