25 Απρ 2024
READING

Η Alibaba ανοίγει το “ξενοδοχείο του μέλλοντος”

2 MIN READ

Η Alibaba ανοίγει το “ξενοδοχείο του μέλλοντος”

Η Alibaba ανοίγει το “ξενοδοχείο του μέλλοντος”

Ο κινεζικός διαδικτυακός γίγαντας Alibaba αναζητά μια νέα πηγή εσόδων και ανοίγει το “ξενοδοχείο του μέλλοντος” στο Hangzhou, γεμάτο με τη δική του τεχνολογία.

Το FlyZoo Hote στο Hangzhou έχει 290 δωμάτια και χτίστηκε από αρκετές θυγατρικές της Alibaba, όπως η online πλατφόρμα ταξιδιών Fliggy και τα Artificial Intelligence Labs της Alibaba. Σκοπός της είναι να μεταμορφώσει τον τομέα των ξενοδοχείων και να τον φέρει στην ψηφιακή εποχή στην οποία ζούμε, πράγμα που σημαίνει ότι οι ουρές στη ρεσεψιόν θα αποτελούν παρελθόν. Για τους κινέζους ταξιδιώτες, το check-in έχει πλήρως ψηφιοποιηθεί, παρόλο που οι αλλοδαποί πρέπει ακόμα να ζητήσουν βοήθεια από το προσωπικό.

Οι πελάτες μπορούν να κλείσουν τη διαμονή τους μέσω της εφαρμογής FlyZoo, αλλά και να επιλέξουν τον όροφό τους και ακόμη και την πλευρά του ξενοδοχείου που θέλουν. Μόλις μπουν μέσα, η τεχνητή νοημοσύνη αναλαμβάνει: οι επισκέπτες μπορούν να πάρουν κάρτες για πρόσβαση στο ξενοδοχείο, το δωμάτιο και τους ανελκυστήρες ή να επιλέξουν αναγνώριση προσώπου. Το FlyZoo χρησιμοποιεί τις φωτογραφίες του check-in για να ελέγξει αν οι επισκέπτες έχουν κάνει κράτηση στο ξενοδοχείο.


Κάθε δωμάτιο έχει το δικό του Tmall Genie, έναν έξυπνο βοηθό που χρησιμοποιεί τη φωνητική αναγνώριση για να προσαρμόζει τη θερμοκρασία δωματίου, να παίζει μουσική ή να ανοιγοκλείνει τις κουρτίνες. Γνωρίζει επίσης τον κωδικό πρόσβασης WiFi και είναι σε θέση να παραγγείλει ένα ποτήρι νερό ή ακόμα και ένα γεύμα. Η εντολή μεταβιβάζεται στη συνέχεια, μετά την οποία τα ζητούμενα προιόντα παραδίδονται στο δωμάτιό σας από ένα ρομπότ Alibaba.

Η τεχνολογία του FlyZoo στοχεύει να καταστήσει τις ξενοδοχειακές υπηρεσίες καλύτερες και ευκολότερες και απελευθερώνει το προσωπικό από κουραστικά καθήκοντα, ώστε να μπορεί να εστιάσει περισσότερο στην καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών. “Η χρήση ευφυών εγκαταστάσεων σε συνδυασμό με συστήματα ψηφιακής διαχείρισης και λειτουργικών συστημάτων σημαίνει ότι οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου μπορούν να επικεντρωθούν στην παροχή στους πελάτες ενός επιπέδου υπηρεσιών που πηγαίνει ένα βήμα παρακάτω”, λέει ο διευθύνων σύμβουλος Andy Wang.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.