26 Απρ 2024
READING

Ισχυρές πωλήσεις στην Hermès

3 MIN READ

Ισχυρές πωλήσεις στην Hermès

Ισχυρές πωλήσεις στην Hermès

Ο Axel Dumas, ο διευθύνων σύμβουλος της Hermès International, βρίσκεται σε πολύ καλή διάθεση μετά από μια πολύ ισχυρή επίδοση το 2018. Την προηγούμενη εβδομάδα, η γαλλική μάρκα πολυτελείας ανακοίνωσε αύξηση 15% στα καθαρά κέρδη από το προηγούμενο έτος, ανερχόμενη σε 1,6 δισ. δολάρια. Και χάρη στην αυξανόμενη ζήτηση από κινέζους πελάτες, τα έσοδα από την Ασία-Ειρηνικό το τέταρτο τρίμηνο ξεπέρασαν τους προηγούμενους τρεις μήνες, οι αριθμοί για το 2018 στο σύνολό τους αυξήθηκαν εκθετικά.

“Και φέτος, η Hermès επιτυγχάνει αξιοσημείωτες επιδόσεις χάρη στο ταλέντο και την απίστευτη δέσμευση των γυναικών και ανδρών της Hermès και επιβεβαιώνει τη δύναμη του μοντέλου ανάπτυξης του ομίλου”, είπε ο Dumas σε μια δήλωση. Πράγματι, η Hermès ακολουθεί την παρόμοια τάση ανάπτυξης με τους συναδέλφους πολυεθνικούς παίκτες LVMH και Kering, παρά τους φόβους ότι οι εντάσεις από τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας θα επιβραδύνουν τη ζήτηση από αυτήν την περιοχή.

Το 2018 η Hermès πραγματοποίησε πωλήσεις $ 6,8 δισ., καθιστώντας την μία από τις μεγαλύτερες μάρκες πολυτελείας στον κόσμο. Πηγαίνει ακριβώς πίσω από την Chanel, την Louis Vuitton και τη Gucci όσον αφορά τα έσοδα, αλλά είναι πολύ μπροστά από άλλες εταιρείες όπως ο Yves Saint Laurent, η Fendi και η Prada. Η κατηγορία των βασικών δερμάτινων ειδών παρουσίασε μια σταθερή αύξηση 9% χάρη στην αυξημένη παραγωγική ικανότητα για να καλύψει τη ζήτηση των εμβληματικών τσαντών Birkin και Kelly. Η εταιρεία ανακοίνωσε προηγουμένως ότι ένα νέο εργοστάσιο θα κατασκευαστεί στη Νορμανδία μέχρι το 2021 για την περαιτέρω αύξηση της παραγωγής.

Αν και το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρήσεων, των έτοιμων ενδυμάτων και των αξεσουάρ αυξήθηκε κατά 14%, με την εταιρεία να δηλώνει ότι μεγάλο μέρος αυτού οφείλεται στη δύναμη των συλλογών μόδας και των παπουτσιών. Οι Nadège Vanhee-Cybulski και Véronique Nichanian επιβλέπουν και σχεδιάζουν τις συλλογές γυναικών και ανδρών, αντίστοιχα. Και για τις δύο κατηγορίες, τα έτοιμα ενδύματα αντανακλούν την διακριτική πολυτέλεια που παρέχουν και οι τσάντες Hermès. Οι συλλογές της πασαρέλας συνεχίζουν να επαινούνται από τον Τύπο, και ο χαρακτηριστικός αέρας αποκλειστικότητας και διαχρονικότητας της μάρκας περνά μέσα από τα ρούχα κάθε εποχή.

Και μιλώντας για αποκλειστικότητα, η Hermès είναι μία από τις λίγες μάρκες των οποίων οι εξαιρετικά υψηλές τιμές και οι μεγάλοι κατάλογοι αναμονής έχουν επωφεληθεί από την μη έκπτωση των προϊόντων τους ,η Gucci και η Louis Vuitton επίσης δεν κάνουν markdowns. Αυτό τους επιτρέπει να πωλούν ακριβά αντικείμενα σε πλήρη τιμή κάθε εποχή, γεγονός που βοηθά σημαντικά τα περιθώριά τους. Ως εκ τούτου, τα περιθώρια ανήλθαν στο 34,3% των πωλήσεων, καθιστώντας την μια από τις ισχυρότερες μεταξύ του ανταγωνισμού.

Όσον αφορά το επόμενο έτος, η εταιρεία παραθέτει έναν “φιλόδοξο στόχο” για την αύξηση των εσόδων μεσοπρόθεσμα παρά τους αβέβαιους οικονομικούς, γεωπολιτικούς και νομισματικούς παράγοντες ανά τον κόσμο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.